Košarka

LeBron poln pričakovanj: Neverjetno je nositi dres LA Lakers

Los Angeles, 25. 09. 2018 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavitev ekipe Los Angeles Lakers pred novo sezono lige NBA že dolgo časa ni bila tako medijsko oblegana. Razlog je seveda le en: prihod LeBrona Jamesa, od katerega v mestu angelov pričakujejo, da bo zlato-vijoličaste vrnil na pota stare slave.

Nasmejani James (na fotografiji) med losangeleškim "media dayem".
Nasmejani James (na fotografiji) med losangeleškim "media dayem". FOTO: AP

Ameriški in svetovni mediji so končno prišli na svoj račun: LeBron James si je nadel legendarno opravo Los Angeles Lakers in podrobneje spregovoril o načrtih za prvo sezono na zahodni obali Združenih držav Amerike, kamor se je preselil po igranju za domače Cleveland Cavaliers in Miami Heat. Za mnoge najboljši košarkar tega tisočletja je s 33 leti v drugo največje mesto ZDA prišel s tremi naslovi v ligi NBA, od njega pa bodo navijači jezernikov seveda pričakovali, da jih po letih povprečja vrne v družbo najboljših.

"Neverjetno si je nadeti ta dres. So dresi, v katerih čutiš ponos," je ob tem, ko se je pred kamerami in mikrofoni pojavil v zlato-vijoličasti opravi, dejal James. Dolgoročni cilj Lakers je seveda spopad z najmočnejšo ekipo zadnjih let, lokalnimi rivali Golden State Warriors, a James ne želi prehitevati.

Začetek z ničle
"Pred nami je zelo dolga pot, če jih bomo želeli ujeti, oni bodo lahko nadaljevali tam, kjer so končali, mi pa začenjamo z ničle. A zame se uspeh ne meri le z osvajanjem lovorik. V tem trenutku me Warriors ne skrbijo, moj cilj je izboljševanje iz dneva v dan," je jasno sporočilo v Oakland oziroma San Francisco, kjer bodo v prihodnje domače tekme igrali Bojevniki, poslal ameriški košarkarski superzvezdnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dodal je, da bo trener Luke Walton odločal, kako in kje bo igral, in da sam glede tega nima posebnih želja. Prepričan je, da se bo hitro prilagodil na novo okolje, veseli pa se tudi sodelovanja z izkušenim Rajonom Rondom.

"To, ker bom imel ob sebi te ali one igralce, me ne spremeni. Moji novi soigralci so me navdušili z ritmom, v katerem lahko igrajo. To me navdaja z optimizmom," dodaja James. "Rondo? Vedno je bil eden najbolj tekmovalnih in pripravljenih igralcev, s katerimi sem se meril. Imamo ekipo, v kateri lahko vsi počnejo veliko reči: podajajo, mečejo, skačejo ... Zabavno bo, ko bomo vse to sestavili."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
26. 09. 2018 07.16
+1
Če bi bil LeGold, še mogoče, drugače pa vemo, kaj je bilo, ko je prišel v Miami.
CestniKolesar370Wattov
25. 09. 2018 13.48
+2
Upam da bo Ballu dal eno plesko, če bo šutiral opeke.
The Dude
25. 09. 2018 12.50
+0
Show time se z njim ne bo vrnil v Stepless. Magic & co so zanj nedosegljivi.