Košarka

Legendarni Calipari: Davis mi je po rednem delu rekel, naj me ne skrbi

Orlando, 12. 10. 2020 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po koncu finalne serije v ligi NBA, ki so jo s 4:2 v zmagah dobili Los Angeles Lakersi, se je na Twitterju oglasil legendarni trener univerze Kentucky John Calipari. 61-letnik je čestital vsem svojim nekdanjim varovancem, še posebej pa je izpostavil Anthonyja Davisa, ki je bil v finalu ob LeBronu Jamesu z naskokom najboljši posameznik jezernikov.

Anthony Davis s svojim nekdanjim trenerjem Johnom Caliparijem leta 2014.
Anthony Davis s svojim nekdanjim trenerjem Johnom Caliparijem leta 2014. FOTO: AP

"Naj najprej čestitam Miamiju za neverjetno sezono in predstave v končnici. Bam Adebayo in Tyler Herro, ponosen sem na vaju, a celotna ekipa je pokazala, kako je treba držati skupaj. Tudi Erik Spoelstra in Pat Riley (trener oziroma predsednik Heatov, op. a.) si zaslužita posebno pohvalo," je zapis na Twitterju začel John Calipari

Strateg, ki že od leta 2009 sedi na klopi Kentuckyja, je nadaljeval: "Spomnim se, ko sem Anthonyja Davisa po začetku igranja v mehurčku, ko so Lakersi trikrat zmagali in kar petkrat izgubili, vprašal, ali bi me moralo skrbeti. Odvrnil mi je, da ne, saj se prava košarka začne šele v končnici. Seveda je vedel."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čestitke njemu in Rajonu Rondu, pa tudi vsem ostalim iz franšize. Njihova volja do zmage in tekmovalni duh sta nekaj posebnega. In kakšno delo je opravil trener Frank Vogel."

"Pa še nekaj za Davisa. Leta 2012 si to naredil za našo zvezno državo, za našo univerzo, za naš program, zame in za mojo družino. Zlati medalji (z OI 2012 in SP 2014, op. a.) sta bili za našo državo. In sedaj si še prvak NBA. Kaj sploh še lahko sledi? Še več naslovov!" je zaključil legendarni Calipari.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Davis je sicer v letošnji končnici dosegel največ točk izmed vseh košarkarjev (582). V finalu pa je bil s 25 točkami na tekmo drugi najboljši strelec svoje ekipe, boljše povprečje (29,8) je imel le LeBron James, ki pa je skupno v izločilnih bojih prispeval dve točki manj. Poleg tega je bil Davis v finalu drugi najboljši skakalec in tretji najboljši asistent jezernikov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bema1201
12. 10. 2020 20.00
+1
Poškodovan igralec bolj škodi kot koristi ekipi če igra, soigralci se zanašajo nanj on pa zaradi poškodbe ne more dati tistega kar se pričakuje od njega.