Košarka

Legendarni Isiah Thomas o Dončiću: Ko sem ga videl prvič, sem rekel 'vau'

New York, 02. 04. 2021 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko o tebi z izbranimi besedami govori nekdo, kot je član košarkarske hiše slavnih Isiah Thomas, je zagotovo težko ostati ravnodušen. "Ko sem ga videl prvič, je bil ... 'vau'!" To so Thomasove besede o Slovencu Luki Dončiću, ki te dni odmevajo v košarkarskem svetu.

Dončićeva statistika v mesecu marcu
Dončićeva statistika v mesecu marcu FOTO: Sofascore.com

"Organizator igre s takšno višino, s takšnim darom za podajanje žoge, obenem pa tako tekmovalen z izjemnim metom z razdalje. Ne predstavljam si, kako zelo dober bo, ko bo star 26 ali 27 let," je v pogovoru za NBA Europe TV še nadaljeval legendarni Isiah Thomas. Ameriški košarkar je v ligi NBA pustil ogromen pečat: dvakrat je postal prvak s Pistonsi, pri katerih je preživel vso kariero, enkrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) finalne serije, dvakrat pa je bil tudi izbran za MVP-ja tekme zvezd.  

Thomas se je – v skladu z virom pogovora – tokrat dotaknil številnih evropskih košarkarjev, ki so pustili velik pečat v ligi NBA. Med njimi je precej Balkancev. Poleg Luke Dončića je spregovoril tudi o letos morda celo najbolj vročem košarkarju lige – Srbu Nikoli Jokiću. "Moj prvi vtis o Jokiću je bil, da je nekoliko drugačen. Ni hiter, ne skoči visoko, toda je tam. In opravi svoje delo. Spominjam se, da sem o Jokiću govoril z nekdanjim košarkarjem Scottom Hastingsom (nekdanji član zasedbe Denver Nuggets, op. p.). Dejal mi je, da moram biti pozoren na tega fanta, saj bo spremenil pogled na centrsko pozicijo. Bolj ko sem ga gledal, bolj nadarjen se mi je zdel kot podajalec. Neverjetno nadarjen, točen pri podajah, zna podajati brez pogleda itd.  On je 'prava roba'," je hvalnice Jokiću pel dvanajstkratni udeleženec tekme zvezd, ki danes šteje 59 let. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
03. 04. 2021 09.59
+1
Legendarni Isiah Thomas, katerega ni maral noben igralec. Igralec ki je bil odlicen košarkaša kaj ko je s svojim obnašanjem izgubil marsikaterega košarkarskega kolega.
AS1983
02. 04. 2021 15.04
+4
Luka magic, show must go on,se bo raztural
muhhamad
02. 04. 2021 12.38
+1
BRAVO DONCIC. CARE,SAMO PARE,A NE!!! LOL...
resnicaosvobaja
02. 04. 2021 12.20
+4
Tudi Thomasu en "vau"