Košarka

Legendarni Navarro: Vsakogar sem spoštoval z željo, da mi taisto spoštovanje vračajo

Barcelona, 14. 12. 2018 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sveže upokojena španska košarkarska legenda Juan Carlos Navarro je nedvomno zaznamovala dogajanja na evropskih košarkarskih parketih v zadnjih dveh desetletjih. Vse od začetkov pri Barceloni, ki ji je nato ostal zvest do konca aktivne športne poti, prek izjemnih predstav v dresu z državnim grbom, do kratke epizode onkraj Atlantika, je bil in ostal - isti, kar smatra za največji dosežek v svoji dolgoletni karieri.

Na svečani prireditvi prestižne španske medijske hiše Marca, ki naj bi bila sicer veliko bolj naklonjena madridskim belim, je iz rok njenega direktorja Juana Ignacia Gallarda prejel nagrado z nazivom 'Marcina legenda', kar je 38-letni Juan Carlos Navarro sprejel z velikim zadovoljstvom in spoštovanjem.

"Vsake lovorike in nagrade na svoji poklicni in življenjski poti sem se razveselil na enak način. Tudi ta zadnja nagrada Marce mi veliko pomeni, saj so jo izglasovali njeni športni novinarji, ki so me spremljali skozi kariero. Toda za svoj največji dosežek štejem to, da sem vseskozi stremel k temu, da ostanem z nogami na realnih tleh. In po vseh teh letih menim, da mi je to uspelo," je z nasmehom na obrazu dejal Navarro, ki se je od aktivnega igranja poslovil to jesen v dresu svoje ljubljene Barcelone.

Juan Carlos Navarro (z žogo) je ena od legend Barcelone, španske izbrane vrste in evropske košarke sploh.
Juan Carlos Navarro (z žogo) je ena od legend Barcelone, španske izbrane vrste in evropske košarke sploh. FOTO: AP

Spoštovati, da bi bil spoštovan
"Sprva mi ni bilo lahko sprijazniti se z dejstvom, da se bom moral 'čez noč' navaditi na nov način življenja. A mi je iz dneva v dan lažje, s pomočjo družine še toliko bolj ... Upam in želim si, da bi bil tudi v drugi karieri podobno uspešen kot v prvi," se je novim izzivom naproti podal košarkar, ki se je moral skozi kariero zaradi ne ravno tipične košarkarske postave venomer prilagajati telesno močnejšim in višjim tekmecem.

"Glede na to, da sem bil nizek košarkar, sem moral iskati načine, kako se na najlažji način zoperstaviti fizično močnejšim košarkarjem. Dostikrat mi ni bilo lahko, a sem vsak dan užival v tem, kar počnem. Danes, ko se ozrem na prehojeno košarkarsko pot, sem ponosen na vse dosežke. In na dejstvo, da sem slačilnico delil z velikim številom izjemnih košarkarjev in osebnosti," je poudaril Navarro in ob koncu še posebej izpostavil eno osebo: "Pau Gasol je oseba in obenem košarkar, s katerim sem doživel velike uspehe. Sva velika prijatelja in že samo dejstvo, da mi je življenje ponudilo ta privilegij, da ga spoznam ter z njim delim nekatere od največjih dosežkov na moji športni in življenjski poti, si štejem za veliko čast. Vsakogar sem spoštoval z željo, da mi taisto spoštovanje vračajo."  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žogica
14. 12. 2018 22.33
+4