Košarka

Legendarni West: Malo je manjkalo, da bi Kobe pristal pri Clippersih

Los Angeles, 30. 01. 2020 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne mine dan, ko ne bi v svetovnih medijih zakrožila zanimiva zgodba, anekdota ali morda strogo varovana skrivnost, povezana z življenjem oziroma kariero legendarnega, a žal tragično preminulega Kobeja Bryanta. Eno takšnih je s predstavniki sedme sile delil dolgoletni odlični košarkar in pozneje trener pri LA Lakersih – Jerry West.

Danes 81-letni Jerry West, igralska in trenerska legenda Los Angeles Lakersov, je v pogovoru z ameriškimi mediji razkril zanimivo podrobnost iz življenja, natančneje kariere svojega nekdanjega varovanca Kobeja Bryanta, ki je pred dnevi tragično preminil v helikopterski nesreči.

"Mnogi ne vedo, sam pa se tega še kako dobro spomnim, kot da je bilo včeraj, da je bil Kobe po koncu tekmovalne sezone 2003/4 le pol koraka oddaljen od prestopa k mestnim rivalom LA Clippersom. Tedaj sem mu zabičal, da tega preprosto ne sme storiti. V enem trenutku je bil Bryant zelo jezen na vse člane upravnega odbora Lakersov. Tako jezen, da je resno razmišljal o odhodu. Poskušal sem ga razumeti, toda tega koraka mu preprosto nisem smel dovoliti," se je v pogovoru za ESPN in CNN spomnil West, ki podpira idejo, da bi uradni logotip lige NBA po novem krasila podoba sijajnega Kobeja Bryanta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2007 še bližje Pistonsom
Malce boljši poznavalci razmer v najmočnejši košarkarski ligi na svetu se bodo zagotovo spomnili tudi dogajanja iz leta 2007, ko ni veliko manjkalo, da bi tedaj 28-letni Bryant okrepil vrste Detroit Pistonsov, ki so nato osvojili šampionski prstan.

"Da, tudi ta zgodba je resnična," je dejal West in dodal, "bilo je le še vprašanje dneva, kdaj bo podpisal pogodbo s poznejšimi prvaki lige NBA. Praktično je bilo že vse dogovorjeno, ko je v zadnjem trenutku vse skupaj padlo v vodo. Kobe pa je nadaljeval svojo uspešno zgodbo z Lakersi in jo na neponovljiv način tudi zakrožil z doseženimi 60 točkami na zadnji uradni tekmi." 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
31. 01. 2020 15.41
+3
Detroit Pistonsi pač niso bili niti blizu naslova leta 2007. Kaj se uživa tam pri vas v redakciji?
janezov uč
30. 01. 2020 10.56
-1
se prav, da je falil kliperse in zadel hrib? smola.
masina4
30. 01. 2020 08.20
-3
Vsak hoce svoj kos pogace in trenutek slave na racun KB24...
Razumnež
30. 01. 2020 07.32
+1
Dajte zdaj o Kobiju vse nabuloze, pa od vsakega komentar objavit, ker to je zelo zelo pomembno in zanimivo, predvsem pa pomembno za Slovenijo. Potem pa zraven še RIP pritisnite.... Groza.
šlogar
30. 01. 2020 08.08
-2
Točno to. Jokajo, stokajo in vijejo roke kot da je konec sveta. Hud šok za svojce, seveda, ampak, da že vsak joka za nekom, ki ga je komaj poznal? To delajo ljudje, ki iščejo reklamo.Vse skupaj postane burleska!