Košarka

Leicester in Chelsea na derbiju remizirala, Liverpool melje naprej

Leicester, 01. 02. 2020 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Leicester Cityja so v 25. krogu Premier League pred domačimi gledalci remizirali z Chelseajem (2:2). Leicester je z remijem na tretjem mestu tako zadržal osem točk prednosti pred četrtimi Londončani (41 točk). Vodilni Liverpool je s pokrom zadetkov na domačem Anfieldu premagal Southampton (4:0). Unitedu niti Bruno Fernandes ni mogel pomagati do zadetka proti Wolverhamptonu (0:0).

Jürgen Klopp in njegovi varovanci ostajajo nerešljiva uganka za nasprotnike.
Jürgen Klopp in njegovi varovanci ostajajo nerešljiva uganka za nasprotnike. FOTO: AP

Nogometaši Liverpoola ’marširajo’ naprej proti naslovu, v 25. krogu Premier League je na Anfieldu padel tudi Southampton. Gostje so se v prvem polčasu sicer uspešno upirali in si zagotovili tudi več zrelih priložnosti kot domača ekipa. Morda najlepši poskus redsov je v 31. minuti zapravil Virgil van Dijk, ki je po zmedi v kazenskem prostoru zvito poskušal s peto, vendar je gostujoči vratar njegovo namero prepoznal. Za nameček je tik na golovi črti padel Roberto Firmino, vendar sodnik po ogledu posnetka VAR ni odločil za enajstmetrovko. Pred odhodom v slačilnico pa so smrtno priložnost za vodstvo zapravili tudi nogometaši Southamptona, nekdanji član redsov Danny Ings je našel dober položaj za strel, vendar ciljal v soigralca.

TEKMA

Drugi polčas se je začel po nareku domačih. Ti so izkoristili padec Ingsa pred vrati Alisona Beckerja, krenili v protinapad, ki ga je z zadetkom zaključil Alex Oxlade-Chamberlain. Redsi so nadaljevali v visokem ritmu in v 60. minuti vodili že 2:0. Roberto Firmino je žogo pripeljal vse do vrat, podaj nazaj prostemu Jordanu Hendersonu, ki jo je poslal za hrbet Alexa McCarthyja.

Domači tudi zatem niso popustili. Kot tretji je mrežo Southamptona zatresel Mohamed Salah. Globinsko podajo Beckerja je prestregel kapetan Henderson, lepo zaposlil Salaha, ki je žogo brez večjih težav pospravil v gol. Pod končnih 4:0 se je spet podpisal Egipčan, ki je s pomočjo Firminha dosegel že 14 zadetek v prvenstvu. 

Remi Leicestra in Chelseaja

Potem ko v prvem polčasu na stadionu King Power gledalci niso videli zadetkov, se je v drugem tekma povsem razživela. Začelo se je že v 46. minuti, ko je po podaji s kota goste v vodstvo popeljal branilec Antonio Rüdiger. Vodstvo Chelseaja ni trajalo dolgo, saj je že v 54. minuti za izenačenje poskrbel Harvey Barnes.

Leicester City - Chelsea
Leicester City - Chelsea FOTO: AP

22-letni vezist je s precej sreče matiral nemočnega Wilfreda Caballera, ki je v vratih modrih zamenjal stalnega člana prve enajsterice Kepo Arrizabalago. Kazalo je na popolni preobrat lisjakov, ko je Ben Chilwell zadel po lepi ekipni akciji za vodstvo z 2:1. Chelsea je znova pritisnil na vrata domačinov in do gola spet prišel iz prekinitve: na 2:2 je po podaji s prostega strela v 72. minuti po strelu z glavo izenačil Antonio Rüdiger, za katerega sta to bila prva dva zadetka v sezoni sploh. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 2:2, kar je pomenilo, da je razlika med tretjimi lisjaki in četrtimi Londončani ostala nespremenjena (osem točk: 49/41).

TEKMA

Fernandes se predstavi Old Traffordu

Najnovejša pridobitev rdečih vragov Bruno Fernandes na prvi tekmi ni uspela doseči zadetka, zato pa je Portugalec v 55. minuti zabeležil prvi rdeči karton v dresu Manchester Uniteda. Gostovanje Wolverhampton Wanderersov na Old Traffordu se je sicer končalo brez zadetkov (0:0). Vragi so tako zdrsnili na šesto mesto angleške lestvice, na peto pa je skočil Sheffield United.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
01. 02. 2020 21.50
+7
Rekordni liverpool, se meljejo
Debely
01. 02. 2020 19.37
+11
AS1983
01. 02. 2020 18.56
+19
Liverpool masira proti naslovu prvaka v premierligi gladko, cajt je biu
KavčStrokovnjak
01. 02. 2020 18.29
+15
Kaj delajo fantje v protinapadu. Noro! Sem moral spodit moje punce z dnevne, da sem lahko gledal hkrati na 2. TV še Real. YNWA
the kop
01. 02. 2020 18.21
+9
Mirhollio
01. 02. 2020 19.34
+1