Košarka

Leonard sredi finalne serije v tožbo proti nekdanjemu opremljevalcu

Toronto, Beaverton, 04. 06. 2019 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški košarkarski zvezdnik Kawhi Leonard, član kanadske ekipe lige NBA Toronto Raptors, je pred tretjo tekmo velikega finala z Golden State Warriorsi vložil tožbo proti športnemu opremljevalcu Nikeju. Leonard meni, da si je Nike neupravičeno prilastil njegov osebni logotip, ki ga je brez njegove vednosti zaščitil.

Leonard (z žogo) se je že takoj po odmevnem prihodu v Toronto iz vrst San Antonio Spursov z zlatimi črkami vpisal v klubsko zgodovino.
Leonard (z žogo) se je že takoj po odmevnem prihodu v Toronto iz vrst San Antonio Spursov z zlatimi črkami vpisal v klubsko zgodovino. FOTO: AP

Kawhi Leonard je prek svojih odvetnikov ameriškemu zveznemu sodišču v Južni Kaliforniji predal dokumente na devetih straneh, v katerih je zapisano, da Nike bremeni prevare, zahteva pa, da mu dovolijo neomejeno uporabo njegovega logotipa. Leonard se, kot piše v tožbi, z največjim športnim opremljevalcem razšel 20. septembra lani, zdaj pa ima pogodbo podpisano s podjetjem New Balance.

PRIMERJAVA

"Risba, ki je delo Leonarda, je bila podaljšek in nadaljevanje risb, ki jih je ustvarjal od začetka svoje študentske kariere," med drugim piše v tožbi. Logotip, ki je jabolko spora, predstavlja Leonardovo dlan z njegovima začetnicama KL in številko 2.

Nike brez komentarja
Leonard še trdi, da je Nikeju dovolil, da logotip uporablja "za določene artikle", medtem ko ga želi on uporabljati na artiklih, ki s slovitim podjetjem iz Beavertona v Oregonu niso povezani. Nike naj bi mu to poskusil preprečiti, on pa si želi logotip spet uporabljati "na oblekah, obutvi in drugih produktih".

"Ne komentiramo pravnih sporov, ki so še v teku," pa je v kratki izjavi za USA TODAY Sports sporočil Nike. Vsekakor to ni najboljša priprava na prihajajočo tretjo tekmo finala lige NBA, ki jo bodo Toronto Raptorsi odigrali v Oaklandu na parketu branilcev naslova Golden State Warriorsov. Izid v zmagah je trenutno poravnan na 1:1.

STAVE

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.