Košarka

Leonard straši Clipperse: Najboljša odločitev bo, da zavrnem podaljšanje

Los Angeles, 22. 12. 2020 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkar LA Clippersov Kawhi Leonard je javno spregovoril o nadaljevanju svoje kariere. S Kalifornijci ima veljavno pogodbo do konca sezone 2020/21, nato pa ima možnost izbire: ali podaljša pogodbo z ekipo iz Los Angelesa ali se odloči, da postane prost igralec. Le dan pred pričetkom sezone je dejal, da bo zanj najboljše, da izkoristi možnost odhoda na tržnico.

Spopad Luke Dončića (levo) in Kawhija Leonarda (desno) v končnici pretekle sezone.
Spopad Luke Dončića (levo) in Kawhija Leonarda (desno) v končnici pretekle sezone. FOTO: AP
Sezona lige NBA se bo začela v noči s torka na sredo, podrobno pa jo bomo spremljali tudi na 24ur.com. Še posebej veliko pozornosti bomo namenjali tekmam Dallasa (Luka Dončić) in Miamija (Goran Dragić). 

"Trenutno sem osredotočen le na prihajajočo sezono," je v ponedeljek ob druženju z novinarji dejal Kawhi Leonard. "Ne bom govoril o tem, ali odhajam kam drugam ali ostajam, tukaj sem in osredotočen sem na to sezono," je še dodal Leonard, nato pa med vrsticami le poudaril, da mu bolj diši odhod na tržnico kot pa podaljšanje s Clippersi.

"Jasno, če bom zdrav, bo najboljša odločitev ta, da zavrnem možnost podaljšanja pogodbe," je nadaljeval ameriški krilni košarkar, ki je bil ključ do uspeha Toronta pri osvojitvi naslova prvakov v predpretekli sezoni. "Toda to ne pomeni, da odhajam ali ostajam," je nato skrivnostno nadaljeval Leonard. "Osredotočen sem na sezono, ki prihaja, kot sem že dejal. O tem se bomo pogovarjali, ko bo pravi čas za to," je še pojasnil Leonard. Če bi se Leonard odločil za podaljšanje pogodbe, bi v sezoni 2021/22 v žep pospravil kar 36 milijonov dolarjev (približno 29,5 milijona evrov). Če pa bi odšel na tržnico, bi imel pravico do sklenitve maksimalne pogodbe, ki bi se začela pri 39,3 milijona dolarjev (približno 32 milijonov evrov). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jasno je, da Leonardu ponudb, če le ostane zdrav, ne bo manjkalo, saj gre za izvrstnega igralca tako v napadu kot v obrambi, zato si ga v svoji sredini želi marsikatero moštvo. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glavni Baja
22. 12. 2020 18.07
+1
nakonc bo šel v enga od slabših klubov v ligi 🙂
El pi5tolero
22. 12. 2020 11.52
+3
Gre v dallas! Fix!
Smehovci
22. 12. 2020 12.03
+0
hahahahaahahhaha sam v vasih slovenskih sanjah. Nima dallas denarja za Leonarda
bububu123
22. 12. 2020 12.08
-1
ohja.... ima ima Cuban odprto še za plače. Tudi Porgi bo šel prej ali slej, ker je preveć poškodovan. 26 mil na sezono za igralca ki lahko odigra 30 tekem v rednem delu je preveč!
Smehovci
22. 12. 2020 12.10
-4
nimas ti pojma o nba zgleda da neves da je dolocen salary cap ekip ... se pa strinjam za porzingisa. Ampak ce bi slovenski dallasavci dick riderji mislte da gre Leonard v Mavse ste iz lune padl pa zih vrjamete da je istra vasa
bububu123
22. 12. 2020 12.36
seveda vem kaj je salary cap.... in ne ti meni da ne spremljam NBA... spremljam že s časov, ko še Dragič ni niti vedel če bo tam igral.... Jenpa res da sem za Lakerse... Misli si da če odide Porzingis 26 mil... JJ Barea je šel se je sprostilo dodatne 3 mil.... Seth Curry je šel so dodatni milijoni... Torej je še nekaj sproščenega.... pa še govor je bil o Giannisu. Torej je še sproščeni salary cap