Košarka

Atlanta opravila s Clippersi, Wallu 'dvoboj bivših' v Houstonu

Atlanta, Salt Lake City, Houston, 27. 01. 2021 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Na samo treh večernih tekmah v ligi NBA so slavila domača moštva. Poleg zmage ekipe Utah Jazz, ki je bila na domačem parketu boljša od New York Knicksov (108:94), so se zmag razveselili še Atlanta Hawksi in Houston Rocketsi. Sokoli so pred omejenim številom gledalcev premagali oslabljene Los Angeles Clipperse (108:99), medtem ko so Rakete slavile proti Washington Wizardsom (107:88).

Dvoboj Luka Kennarda (v belem dresu) in Johna Collinsa v Atlanti.
Dvoboj Luka Kennarda (v belem dresu) in Johna Collinsa v Atlanti. FOTO: AP

Prvič po odmevni menjavi igralcev, v kateri je Houston zapustil prvi zvezdnik ekipe Rockets James Harden, sta moči na parketu združila John Wall in Victor Oladipo. Nova obraza prenovljenega igralskega kadra Raket sta se udarila z Washington Wizardsi in Russllom Westbrookom, ki je še v lanski sezoni nosil dres teksaške ekipe, medtem ko je Wall seveda vso dosedanjo kariero odigral v prestolnici Združenih držav Amerike. Wall, ki so mu zadnji sezoni povsem pokvarile poškodbe, se je na koncu smejal zadnji, kljub temu, da je zaradi bolečin v kolenu tudi v torek igral veliko manj, kot si je želel.

Po daljšem počitku je vstopil sedem minut pred koncem tekme in s skupno 24 točkami pomagal Houstonu do zmage nad Washingtonom (107:88). Rakete so ob njegovem povratku v igro že vodile s šestimi točkami naskoka, po tem, ko je hitro dosegel novih pet točk, pa je v kotu našel še Oladipa, ki je z metom za tri točke povišal prednost na morda že odločilnih 93:79. 

Po dveh letih čakanja je zabavno igrati
"Komaj sem čakal, da se vrnem v zadnji četrtini. Želel sem igrati, še posebej proti moji nekdanji ekipi. Takrat smo se nekako ločili," je dejal Wall, ki so ga Wizardsi kot prvega izbrali na naboru leta 2010. Decembra ga je klub zamenjal za Westbrooka in možnost izbire v prvem krogu nabora in čeprav je po tekmi trdil, da ni želel dokazati ničesar, je priznal, da se v novi sredini zelo zabava.

"Dve leti nisem igral, zato je to zabavno. Da si nekje, kjer si te želijo, to je najpomembnejša stvar. Nikoli nisem želel biti nekje, kjer ne bi bil zaželen, čutim pa, da me je ta organizacija želela tu in od prvega dne mi izkazujejo samo ljubezen in zaupanje," je dodal Wall.

Strelski obračun nekdanjih soigralcev Walla in Beala v Houstonu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Beal povsem poklapan kljub podaljšanju rekorda
Zapletel se je tudi v oster besedni obračun z Westbrookom, potem ko je ob minuti odmora, ki so jo zahtevali gostje, med skakanjem kričal proti tekmecem, nato pa se usedel na klop Houstona. Kmalu je skupaj z Westbrookom dobil tehnično napako, potem ko sta se "pomerila" med pripravami Westbrooka na izvedbo prostih metov po osebni napaki DeMarcusa Cousinsa. Slednji se je izkazal dvojnim dvojčkom, 19 točkami in 11 skoki, medtem ko sta Oladipo in Eric Gordon prispevala po 20 točk za že tretjo zaporedno zmago Houstona. 

Bradley Beal je v gostujočih vrstah s 33 točkami tudi na 12. tekmi v tej sezoni presegel mejo 25 točk in še izboljšal klubski rekord, medtem ko je Westbrook 19 točkam in 11 podajam dodal še sedem skokov. V televizijskem prenosu je kamera zadnji minuti dvoboja na klopi Washingtona pokazala povsem poklapanega Beala, kar je še podžgalo govorice o tem, da se bo vsak hip preselil v nov klub. Nekateri že omenjajo prvake Los Angeles Lakerse. 

Besedni obračun Westbrooka in Walla, ki so ga sodniki 'začinili' z dvojno tehnično napako:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atlanta (dobesedno) pred domačimi navijači premagala Clipperse
Oslabljeni Los Angeles Clippersi brez zvezdnikov Kawhija Leonarda in Paula Georgea, ki sta manjkala zaradi "protikoronskih" protokolov, proti Atlanta Hawksom niso zmogli nadaljevati zmagovitega niza. Pri gostiteljih je z 38 točkami blestel Trae Young in pomagal Atlanti do zmage s 108:99, s katero je zaustavila niz sedmih zaporednih uspehov Clippersov. Young, ki je eno tekmo izpustil zaradi bolečin v hrbtu, se je tokrat vrnil na parket in kar 26 od svojih skupno 38 točk dosegel v prvem polčasu, v katerem so košarkarji Atlante naredili odločilno prednost. Ob tem je bil stoodstoten pri prostih metih. Tekmo si je lahko, kljub svetovni pandemiji, zaradi katere je umrlo 425.000 Američanov, v živo ogledalo tudi omejeno število gledalcev.

Pri Atlanti je 22 točk k zmagi dodal De'Andre Hunter, 13 pa Kevin Huerter, medtem ko je bil prvi strelec losangeleške ekipe Reggie Jackson z 20 točkami. Na tretji tekmi večera je Royce O'Neale s strelskim izkupičkom kariere (20 točk) pomagal ekipi Utah Jazz do zmage s 108:94 nad New York Knicksi.

Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Atlanta Hawks ‒ Los Angeles Clippers 108:99
Houston Rockets ‒ Washington Wizards 107:88
Utah Jazz ‒ New York Knicks 108:94

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.