Košarka

Toronto slavil v zadnjem napadu, Clippersi brez težav prek Denverja

Orlando, 04. 09. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Uspešen met za tri točke OG Anunobyja v zadnji sekundi je košarkarjem ekipe Toronto Raptors prinesel krvavo potrebno prvo zmago v paru konferenčnega polfinala z Boston Celticsi (104:103). Poraz Keltov pomeni, da Miami Heat ostaja edina nepremagana ekipa v končnici. Drugo tekmo večera, prvo v konferenčnem polfinalu Zahoda, so proti Denver Nuggetsom zanesljivo dobili LA Clippersi (120:97).

Anuoby (na fotografiji levo) je v zadnjem napadu zadel prek Jaylena Browna.
Anuoby (na fotografiji levo) je v zadnjem napadu zadel prek Jaylena Browna. FOTO: AP

Toronto Raptorsi, branilci naslova v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so v polfinalu vzhodne konference proti Boston Celticsom dosegli prvo zmago. Ko so bili le še pol sekunde oddaljeni od tretjega zaporednega poraza proti Keltom, je OG Anunoby zadel trojko za tesno zmago s 104:103. Los Angeles Clippersi so polfinale Zahoda začeli z zmago.

Ko so bili prvaki že skoraj na poti v slačilnico sklonjenih glav, je odgovornost v svoje roke prevzel v Londonu rojeni Anunoby in pol sekunde pred koncem po podaji Kyla Lowryja odločil tekmo.

Anuoby: Ne mečem na koš, da bi zgrešil
"Gremo počasi, tekmo po tekmo. To je bila zelo čustvena zmaga, a moči moramo usmeriti naprej," je po dvoboju dejal zvezdnik prvakov Lowry, ki je dosegel 31 točk. Za Anunobyja je bila odločilna trojka edini met v drugem polčasu. "Pričakoval sem, da bom zadel. Ne mečem na koš, da bi zgrešil. Res nisem bil preveč presenečen," je po tekmi dejal Anunoby, ki je s trojko obenem preprečil Keltom do klubskega rekorda sedmih zaporednih zmag v končnici.

Prvi strelec Bostona je bil Kemba Walker z 29 točkami. Toronto lahko v boju na štiri zmage izid poravna v soboto.

Dramatičen zaključek tekme med Torontom in Bostonom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zahodu pa so Los Angeles Clippersi, ki so v prvem krogu izločili Dallas Maverickse Luke Dončića, na krilih Kawhija Leonarda z zmago začeli konferenčni polfinale proti Denver Nuggetsom, katerih član je tudi Vlatko Čančar. Clippersi so vnovič napovedali lov na naslov prvaka, tokrat so zanesljivo, s 120:97 in z 29 točkami prvega strelca končnice Leonarda, ki je bil na parketu le tri četrtine, premagali tekmece iz Kolorada.

Leonard je do sedaj na sedmih tekmah končnice povprečno dosegel 32,2 točke, 9 skokov, 4,2 podaje in 2,3 ukradene žoge pri 56-odstotnem metu, kar je za zdaj njegova najboljša predstava v končnici doslej. Med vsemi, ki še nastopajo v končnici, je prvi strelec; na vsaki od sedmih tekem je dosegel vsaj 29 točk. V ligi NBA že napovedujejo, da se naslednja v Orlandu obeta tekma tedna, na kateri se bosta tretjič v paru pomerili ekipi Miami Heat Gorana Dragića in najboljša ekipa rednega dela Milwaukee Bucks. Dragićeva Vročica je po porazu Bostona zdaj edina ekipa, ki v končnici še ni izgubila.

Izidi lige NBA, končnica, konferenčni polfinale:

- Vzhod:
Boston Celtics ‒ Toronto Raptors 103:104 /2:1/

- Zahod:
Los Angeles Clippers ‒ Denver Nuggets 120:97 /1:0/
// - izid v zmagah

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.