Košarka

Milwaukee spet boljši od Sixersov, Phoenix klonil v Bostonu

Boston, Orlando, Milwaukee, Chicago, San Antonio, 23. 04. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

V obračunu prve in tretje ekipe vzhodne konference so Milwaukee Bucksi vnovič premagali Philadelphia 76erse, ki se jim skupaj z Brooklyn Netsi sicer še naprej nasmiha osvojitev vodilnega položaja pred začetkom končnice, v katero so Jeleni v zadnjih sezonah venomer vstopali s prvega mesta (124 : 117). Šesta ekipa Vzhoda, Boston Celtics, je na svojem parketu ugnala druge nosilce Zahoda, Phoenix Sunse (99 : 86).

Giannis Antetokounmpo (z žogo) prodira ob Tobiasu Harrisu na obračunu v Milwaukeeju.
Giannis Antetokounmpo (z žogo) prodira ob Tobiasu Harrisu na obračunu v Milwaukeeju. FOTO: AP
Trener Bostona Brad Stevens je skupaj z junakom večera Kembo Walkerjem spregovoril tudi o smrti košarkarja univerze Kentucky Terrencea Clarka. Komaj 19-letni Bostončan je umrl v prometni nesreči v Los Angelesu, letos pa bi sodeloval na naboru lige NBA. "Zelo težke novice, človek. Res je bil zelo, zelo dober fant," je dejal Walker. "Veste, vedno se je smejal, vedno je bil poln energije. In ravno bi dobil svojo priložnost (v NBA, op. a.) ... Moje sožalje družini v teh težkih časih. Res je težko slišati takšne novice. Ne vem, kaj bi še rekel, kar malce otopel si, ko po tekmi slišiš nekaj takšnega,"  je dodal. Stevens pa je povedal: "Ravno sem slišal novico. Nisem prepričan, koliko si sploh želim govoriti o tekmi, glede na to, da govorimo o bostonskem fantu. Veste, ti otroci so za nas tukaj pomembni. Nisem ga sicer nikoli spoznal, a moj sin se zgleduje po njem ... Težko je sploh govoriti o tekmi košarke, ko pa nad nami lebdi nekaj takšnega. Molimo, da ni res, toda ... Ja."

Giannis Antetokounmpo s 27 in Khris Middleton s 24 točkami sta bila gonilni sili zmage Milwaukee Bucksov nad Philadelphia 76ersi. Sixersi, glavni favoriti za osvojitev prvega mesta v vzhodni konferenci, niso zmogli ustaviti niti Bobbyja Portisa, ki je z najboljšim dosežkom sezone (23) pomagal prekiniti niz petih zaporednih porazov na domačem parketu. Milwaukee je vodil od začetka do konca tekme, največ celo za 21 točk za že četrto zmago nad Filadelfijčani, ki so Jelenom skupaj z ostalimi rivali z vzhoda ob koncu rednega dela sezone v zadnjih letih venomer gledali v hrbet. V tej sezoni sta se ekipi sicer pomerili le enkrat, in sicer 17. marca, ko je bilo v Filadelfiji po podaljšku 105:109.

"Žoga je krožila, zadevali smo mete. Od začetka so bili vsi osredotočeni," je ekipo pohvalil Antetokounmpo. "Mislim, da je igranje s takšnimi tekmami, dvakrat zapored, izjemno, ker te pripravi na končnico," je dodal grški as.

Za goste je 24 točk dosegel Joel Embidd, Shake Milton jih je s klopi prispeval 20. Trener Doc Rivers je varovancev navrgel, da so bili "premehki" in da se niso preveč upirali tekmecem. Bucksi so odigrali prvo tekmo po ponedeljku in so z izkupičkom 36-22 utrdili tretje mesto na lestvici vzhodne konference, medtem ko so Sixersi igrali že petič v zadnjih osmih dneh in svoj učinek poslabšali na 39-20. Enak izkupiček imajo njihovi prvi zasledovalci Brooklyn Netsi. V soboto sicer sledi nov obračun Milwaukeeja in Philadelphie. Pri slednjih sta se vrnila dva člana začetne postave, in sicer Tobias Harris (težave z desnim kolenom, počival je tri tekme) ter Seth Curry, ki se je vrnil po sredinih težavah s kolkom.

Vrhunci tekme Milwaukee Bucks ‒ Philadelphia 76ers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kemba Walker je z 32 točkami (njegov rekord sezone) poskrbel za najboljši posamični dosežek četrtkovih tekem za prepričljivo zmago Boston Celticsov nad drugo najboljšo ekipo zahodne konference Phoenix Suns (99:86). Iz igre je Walker metal 11/17 in petkrat zadel za tri točke, Kelti pa so prepričljivo slavili kljub odsotnosti Jaylena Browna (bolečine v levi rami), medtem ko je bil Jayson Tatum še drugo tekmo zapored "ledeno hladen" in metal zgolj 3/17 za skupno 15 točk, ki jim je dodal še enajst skokov. V drugem polčasu je Boston vodil že za 21 točk ter se na koncu veselil devete zmage na zadnjih enajstih dvobojih.

"Preprosto sem izkoriščal mete, ki so mi bili na voljo. Nekateri so šli notri," je dejal Walker. "Želim zmagati. Takšne akcije pa to dokazujejo," pa je o tem, da je veliko dela opravil tudi v obrambi (izsilil je tri osebne napake v napadu), še povedal Walker. "Rad bi le dajal vzor," je dodal košarkar, ki mu je morda pomagal tudi nekoliko daljši počitek zaradi (nekoronavirusne) bolezni, zaradi katere ni odigral zadnjega obračuna s Chicago Bullsi. 

Sunsi niso uspeli potrditi lepe sredine zmage v Filadelfiji. Z izkupičkom 42-17 zdaj za dve tekmi zaostajajo za vodilno ekipo zahodne konference in lige NBA, Utah Jazz, še vedno pa imajo Sonca najboljši učinek na gostovanjih v celotni ligi (19-8). Chris Paul je 22 točkam dodal osem skokov in podaj, Devin Booker pa je pri 15 točkah dobil izključujočo osebno napako slabih pet minut pred koncem dvoboja.

Vrhunci tekme Boston Celtics ‒ Phoenix Suns:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Dallas Mavericks ‒ Los Angeles Lakers 115:110
(Luka Dončić 30 točk, 9 skokov, 8 podaj, 3 ukradene in 5 izgubljenih žog v 36 minutah za Dallas.)

Boston Celtics ‒ Phoenix Suns 99:86
Milwaukee Bucks ‒ Philadelphia 76ers 124:117
Orlando Magic ‒ New Orleans Pelicans 100:135
San Antonio Spurs ‒ Detroit Pistons 106:91
Chicago Bulls ‒ Charlotte Hornets 108:91

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.