Košarka

'Kralj' se je vrnil: Lakersi slavili, Netsi do zmage z 'velikimi tremi'

New York, Indianapolis, San Antonio, 15. 05. 2021 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Šele osmič v sezoni so bili na parketu skupaj največji zvezdniki ekipe Brooklyn Nets ‒ Kevin Durant, Kyrie Irving in James Harden ‒, s soigralci pa so v domačem New Yorku proslavili zmago nad Chicago Bullsi (105:91). Los Angeles Lakersi so z LeBronom Jamesom, ki se je vrnil v pogon po težjem zvinu gležnja, slavili na gostovanju v Indianapolisu (122:115). Šele podaljšek je odločil spopad New York Knicksov in Charlotte Hornetsov v Madison Square Gardnu (118:109). Phoenix Sunsi so z visoko zmago v San Antoniu ohranili upe v boju za vodilni položaj zahodne konference (140:103).

James (na fotografiji) med silovitim zabijanjem na obračunu v Indianapolisu.
James (na fotografiji) med silovitim zabijanjem na obračunu v Indianapolisu. FOTO: AP

LeBron James se je po zvinu gležnja vrnil v postavo branilcev naslova Los Angeles Lakersov, ki se trudijo izogniti dodatnim kvalifikacijam pred začetkom letošnje končnice. James je izpustil zadnjih šest tekem, v Indianapolisu pa je priložnost prvič po sedmih tekmah premora zaradi koronavirusnih protokolov dobil tudi Dennis Schröder. James je 24 točkam dodal še osem podaj in sedem skokov, prva strelca obračuna pa sta bila z 28 točkami Anthony Davis in Caris LeVert.

Jezerniki so vodili praktično vso tekmo, a proti koncu vsaj za hip nevarno popustili. Pacersi so se približali na 108:111, a jim na manj kot tri točke razlike ni uspelo "stopiti". Branilci naslova morajo dobiti tudi zadnjo tekmo proti New Orleans Pelicansom in upati, da bodo Portland Trail Blazersi, ki trenutno držijo šesto mesto, izgubili nedeljski obračun z Denver Nuggetsi. Šesto mesto je zadnje, ki letos prinaša neposredno uvrstitev v končnico, medtem ko sedmo, osmo, deveto in deseto zagotavljajo dodatne kvalifikacije.

Le pet točk Hardna, Randle do 'trojnega dvojčka' na drugi strani reke
Chicago Bullsi so bili na začetku zadnje četrtine še v igri za presenečenje v Brooklynu, kjer pa so domači Netsi, pri katerih so na parketu šele osmič skupaj zaigrali največji zvezdniki Kevin Durant, Kyrie Irving in James Harden, nato odločno stopili na plin in razliko s štirih točk povišali tudi že na dvajset (105:85). H končnemu izidu je Irving prispeval 22 točk, Durant 12 točk in devet skokov, Harden pa v dobrih 25 minutah skromnih pet točk, pet skokov in sedem podaj.

New York Knicksi so po podaljšku na svojem parketu ugnali Charlotte Hornetse in vknjižili pomembno zmago v boju za končno četrto mesto, medtem ko imajo Sršeni zdaj identičen izkupiček kot osmi Pacersi (33-38). Kratkohlačniki so na četrtem mestu izenačeni s petimi Atlanta Hawksi (40-31), oboje lovi ekipa Miami Heat z Goranom Dragićem, ki se v tokratni košarkarski večer podaja s šestega mesta na lestvici. Julius Randle je za newyorško moštvo prispeval trojni dvojček (33 točk, 13 podaj in 10 skokov).

Devin Booker je dosegel 27, Mikal Bridges pa 18 točk za visoko zmago Phoenix Sunsov na gostovanju pri San Antonio Spursih, kjer je drugouvrščena ekipa zahodne konference ohranila zmago zaostanka za vodilnim moštvom tega dela lige Utah Jazz. Varovanci legendarnega Gregga Popovicha so se na trenutke približali tudi precejšnji blamaži, saj so v zadnji četrtini nekajkrat zaostajali tudi že za 42 točk.

Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Brooklyn Nets ‒ Chicago Bulls 105:91
Indiana Pacers ‒ Los Angeles Lakers 115:122
New York Knicks ‒ Charlotte Hornets 118:109 (podaljšek)
Minnesota Timberwolves ‒ Boston Celtics 108:124
San Antonio Spurs ‒ Phoenix Suns 103:140

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mediji so teoretiki zarote
16. 05. 2021 09.01
+1
od kdaj je on kral, ce bi sodniki pravilno sodil bi on vsako tekmo predcasno koncal