Košarka

Lillard s prvim trojnim dvojčkom v karieri navdušil tudi Dončića

New York, San Antonio, Sacramento, Portland, 30. 01. 2020 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Portland Trail Blazersi so s trojnim dvojčkom "vročega" Damiana Lillarda pred domačimi navijači ugnali Houston Rocketse (125:112), tudi tokratni košarkarski večer pa je bil v Združenih državah Amerike povsem v znamenju preminulega Kobeja Bryanta. Še posebej so se izkazali pri ekipi Brooklyn Nets.

Lillard (levo) v boju s P. J. Tuckerjem v Portlandu.
Lillard (levo) v boju s P. J. Tuckerjem v Portlandu. FOTO: AP

Ena zadnjih košarkarskih tekem, ki jo je skupaj s hčerko Gianno Bryant obiskal Kobe Bryant, je bila ravno tekma Brooklyn Netsov. Na posnetkih, ki so v zadnjih dneh postali viralni, je Bryant hčerki, sicer navdušeni košarkarici, razlagal nekaj taktičnih podrobnosti, ta pa ga je z nasmeškom pozorno poslušala. Sedeža, na katerih sta v dvorani Barclays Center sedela ob igrišču, sta ob tokratnem gostovanju Detroit Pistonsov ostala prazna, nanju pa so organizatorji položili cvetje. Netsi so tekmo dobili s 125:115Spencer Dinwiddie je dosegel 28 točk

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvoboj večera je bil na sporedu v Portlandu, kjer so domači Trail Blazersi na krilih Damiana Lillarda ugnali Houston Rocketse (125:112). Ameriški branilec se je prvič v karieri razveselil trojnega dvojčka in Raketam nasul 36 točk ob enajstih podajah ter desetih skokih. Poleg Lillarda sta se v domači ekipi izkazala še C. J. McCollum z 22 in Trevor Ariza z 21 točkami, v teksaški ekipi pa je bil najbolj učinkovit Russell Westbrook z 39 točkami, medtem ko je James Harden, vodilni strelec lige s povprečjem 36,1 točke na tekmo, dosegel zanj skromnih 18 točk. Prvi zvezdnik obračuna Lillard je bil na Twitterju deležen tudi pohval Dallasovega slovenskega asa Luka Dončića.

TEKMA

"'Dame' je drugačna zver in gotovo eden najboljših strelcev v igri!" je bil navdušen kmalu 21-letni Ljubljančan.

Prvi trojni dvojček v karieri Damiana Lillarda ob zmagi njegovih Trail Blazersov nad Houston Rocketsi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najbolj vroča in negotova tekma je bila v Indianapolisu, kjer so domači Pacersi šele v podaljšku strli odpor Chicago Bullsov in slavili zmago s 115:106. Gostiteljem je podaljšek deset sekund pred koncem rednega dela po natančnem metu za tri točke prinesel Victor Oladipo, ki se je sanjsko vrnil po hudi poškodbi, v podaljšku pa so bili Pacersi nato za razred boljši od tekmecev iz vetrovnega mesta. Pri gostiteljih je bil najbolj učinkovit T. J. Warren s 25 točkami, v gostujoči pa Chandler Hutchison z 21 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za piko na i je z mačističnimi komentarji po tekmi v New Yorku poskrbel Marcus Morris, ki je Jaeja Crowderja označil za "mehkega" in "podobnega ženski", medtem ko so iz gostujoče slačilnice ob proslavljanju zmage prišle pritožbe o pomanjkanju tople vode in nedelujočih tuših. Samo trije naj bi bili dovolj dobro delujoči, da so se košarkarji Memphisa lahko oprhali. Kot da Knicksi v zadnjih letih ne bi imeli že dovolj težav ...

New York Knicksi so na domačem parketu morali priznati premoč Memphis Grizzliesom, ki so slavili s 127:106. V legendarni dvorani Madison Square Garden so navijači ob vsesplošnem prerivanju igralcev v eni od četrtin, ko so Kratkohlačniki zaostajali že za 18 točk, glasno vzklikali: "Prodajte ekipo!" K odstopu so pozivali tudi vodilne v klubu, ki se že več let muči pri dnu lige NBA.

San Antonio Spursi so v svojem AT&T Centru premagali ekipo Utah Jazz (127:120). Na tej tekmi je blestel DeMar DeRozan, ki je dosegel 38 točk, kar je njegov strelski rekord v tej sezoni. Ekipa Oklahoma City Thunder je brez težav zmagala v Sacramentu pri Kingsih s 120:100. Slovenski košarkarji v četrtek niso nastopili. Denver Nuggetsi Vlatka Čančarja bodo v noči na petek gostili Utah, Dončićevi Dallas Mavericksi pa bodo dan pozneje gostovali v Houstonu. Tega dne bo Denver gostoval pri Milwaukee Bucksih. V noči na nedeljo bo ekipa Miami Heat Gorana Dragića gostovala pri floridskih rivalih Orlando Magicih, Dallas pa bo gostil Atlanta Hawkse: to bo vnovičen obračun prvega in drugega najboljšega novinca minule sezone Dončića ter Traeja Younga.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Indiana Pacers ‒ Chicago Bulls 115:106 (podaljšek)
Brooklyn Nets ‒ Detroit Pistons 125:115
New York Knicks ‒ Memphis Grizzlies 106:127
San Antonio Spurs ‒ Utah Jazz 127:120
Portland Trail Blazers ‒ Houston Rockets 125:112
Sacramento Kings ‒ Oklahoma City Thunder 100:120

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
30. 01. 2020 15.29
+1
Sele 1.trojni dvojcek lillarda? Sm pa mislu, da ga je ze dosegel, sam meni je vsec tip igralca, ker zna prevzeti odgovornost, si upa , ima pogum, jajca...
JOSEPH HAYDN
30. 01. 2020 09.16
+16
Pri 29-ihprvi trojni dvojček za igralca kova Lillard.Res mislim,da se premalo zavedamo in spoštujemo dosežke Luke in se nam zdijo njegovi trojni dvojčki nekaj povsem običajnega,zanj celo nujnega.
giovanni2
30. 01. 2020 08.57
-7
Kaj če bi se vi preimenovali v doncic.net? Kaj ima Luka s to tekmo, da ste ga dali celo v naslov?
Lock Down
30. 01. 2020 09.21
+5
Lojze, zato da imate ti in tebi podobni nergači kaj za vprašat.