Košarka

LaMelo Ball v zgodovino kot najmlajši s trojnim dvojčkom

Philadelphia, Charlotte, Milwaukee, 10. 01. 2021 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Novinec v vrstah Charlotte Hornetsov, LaMelo Ball, se je ob domači zmagi Sršenov nad Atlanta Hawksi (113:105) vpisal v zgodovino kot najmlajši košarkar vseh časov, ki je vknjižil trojnega dvojčka. V soboto zvečer je dosegel 22 točk ter jim dodal še 12 skokov in 11 podaj.

Ball (z žogo) prodira pod prekrškom Clinta Capele v Charlottu.
Ball (z žogo) prodira pod prekrškom Clinta Capele v Charlottu. FOTO: AP

Dva dni po tem, ko mu je le ena podaja zmanjkala do rekordnega trojnega dvojčka na obračunu z bratom Lonzom Ballom in njegovimi New Orleans Pelicansi, je 19-letnemu LaMelu Ballu le uspelo dovolj "napolniti" njegovo statistiko za vpis v zgodovinske knjige. Na obračunu z Atlanta Hawksi je svojo ekipo ponesel do zmage in z 22 točkami, 12 skoki in 11 podajami vknjižil svojega prvega trojnega dvojčka v NBA. To mu je uspelo 177 dni prej kot prejšnjemu rekorderju Markellu Fultzu z natanko 19 leti in 140 dnevi starosti.

"19-letni novinec ne bi smel biti videti tako. To, kar vidite, je redko," je bil zadovoljen trener Hornetsov James Borrego. "Živim svoje življenje in vem, česa sem sposoben, zato se me takšne reči ne dotaknejo," pa je dejal Ball. "Vem, kaj se mora zgoditi," je še preroško dodal po izenačenem strelskem rekordu NBA-kariere. Postal je šele peti novinec s trojnim dvojčkom v zgodovini lige – v tej elitni druščini je seveda tudi slovenski zvezdnik Dallas Mavericksov Luka Dončić – in prvi član Hornetsov, ki mu je to uspelo s klopi. Dončić je zdrsnil na tretje mesto, saj je svoj prvi trojni dvojček dosegel pri 19 letih in 327 dneh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borrego: Zdi se, kot da to počne že vrsto let
"Je visok organizator igre, ki zna podajati in skakati, in je pameten igralec. Zanj bodo reči v tej ligi postale še lažje, ko bo odigral vedno več in več tekem," ga je pohvalil tudi Atlantin as Trae Young, ki je po spodbudnem začetku sezone zdaj s Sokoli izgubil že četrtič zapored.

"Teža trenutka ga ne vrže iz tira. Zdi se, kot da to počne že vrsto let," je o Ballu še povedal trener Borrego. Družina Ball sicer v ligi NBA že več let skrbi za visoka pričakovanja, tudi po zaslugi jezičnega očeta LaVarja Balla, ki je v LaMelu le dobil potomca, ki zna njegove visokoleteče napovedi upravičiti tudi na parketu. LaMelo se je pred vstopom v nabor lige NBA kalil tudi v Litvi in Avstraliji.

Denver Nuggetsi (4-5), za katere je Vlatko Čančar igral dve minuti in ostal brez točke, niso imeli težav z oslabljenimi Philadelphia 76ersi, ki so zaradi poškodb in okužb nastopili z vsega sedmimi igralci. Tyrese Maxey je za 76erse dosegel 39 točk, pri Denverju pa je Nikola Jokić zbral 15 točk, 12 podaj in devet skokov, največ točk pa je imel Gary Harris (21). Tudi za Maxeyja je bil to zgodovinski večer, saj še noben novinec od leta 1970 kot član začetne peterke ni dosegel toliko točk.

Maxey, novinec v vrstah 76ersov, se je izkazal z dosežkom, ki ga v ligi NBA ne pomnijo že več kot 50 let:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

DeMar DeRozan se je z 38 točkami izkazal na napetem obračunu med Minnesota Timberwolvesi in San Antonio Spursi, o katerem je odločal podaljšek:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Philadelphia 76ers ‒ Denver Nuggets 103:115
(Vlatko Čančar 1 blokada in 1 ukradena žoga v 2 minutah za Denver.)

Washington Wizards ‒ Miami Heat 124:128
(Goran Dragić 21 točk, 2 skoka, 5 podaj in 3 izgubljene žoge v 20 minutah za Miami.)

Dallas Mavericks ‒ Orlando Magic 112:98
(Luka Dončić 20 točk, 11 skokov, 10 podaj, 2 blokadi, 1 ukradena in 6 izgubljenih žog v 35 minutah za Dallas.)

Charlotte Hornets ‒ Atlanta Hawks 113:105
Indiana Pacers ‒ Phoenix Suns 117:125
Milwaukee Bucks ‒ Cleveland Cavaliers 100:90
Minnesota Timberwolves ‒ San Antonio Spurs 122:125 (podaljšek)
Sacramento Kings ‒ Portland Trail Blazers 99:125

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
10. 01. 2021 09.49
+0
Trea Young saooklicani ROOKI igra še v NBA al se je že preselil k Polzeli?