Košarka

Giannis nazaj z dvojnim dvojčkom, Milwaukee v novo leto s 30. zmago

Washington, Chicago, Minneapolis, Portland, 31. 12. 2019 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Že drugo leto zapored ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Milwaukee Bucks v novo leto vstopa z vodilnega položaja. Bucksi so imeli že pred gostovanjem pri Chicago Bullsih zagotovljeno prvo mesto v ligi, naskok pred Los Angeles Lakersi pa so ohranili s prepričljivo zmago nad Biki, do katere jim je po dveh tekmah počitka pomagal tudi prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo (123:102).

Robin Lopez (z žogo) in Wendell Carter Jr. sta se pomerila v legendarnem čikaškem United Centru.
Robin Lopez (z žogo) in Wendell Carter Jr. sta se pomerila v legendarnem čikaškem United Centru. FOTO: AP

Z izkupičkom 30 zmag in le petih porazov so Milwaukee Bucksi po letu 2018 tudi leto 2019 sklenili na prvem mestu v ligi NBA. V trenutni sezoni so v primerjavi s prejšnjo zbrali kar pet zmag več, do okrogle 30. jim je na zadnji tekmi letošnjega leta v Chicagu pri Bullsih pomagal tudi prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki se je v ekipo vrnil po težavah s hrbtom. Najkoristnejši igralec rednega dela sezone 2018/19 je dosegel 23 točk in jim dodal še deset skokov in šest podaj na obračunu, v katerem so Jeleni domačim Bikom ušli v drugem polčasu. Prvi strelec lige s povprečjem 30,5 točke na tekmo je odigral vsega 27 minut in s klopi pospremil drugo polovico zadnje četrtine, ko je bilo že vse odločeno.

TEKMA

"Pred januarjem smo zmagali na tridesetih tekmah. To je 'kul', a vedno smo lahko še boljši," se z izjemnim osebnim in ekipnim dosežkom ne želi zadovoljiti grški reprezentant. "Moramo se še naprej izboljševati, ker je naš cilj, da bomo igrali še zelo pozno v tej sezoni," še pravi košarkar, ki je moral s soigralci v vlogi najboljše ekipe rednega dela v letošnji končnici priznati premoč kasnejšim prvakom Toronto Raptorsom (4:2 v zmagah). Khris Middleton je sinoči za Jelene prispeval 25 točk, Eric Bledsoe pa 15 točk v vsega 16 minutah, potem ko je zaradi manjšega zloma noge izpustil zadnjih osem obračunov.

Morajo mu le slediti
"Z njim se pomikamo precej hitreje. Je kot športni avto. Tako hiter je, mi pa mu moramo slediti. Vedno ga je dobro imeti z nami," je Bledsoeja pohvalil Antetokounmpo, medtem ko je pri domačih Bikih Zach LaVine zbral 19 točk ob sicer poraznem metu (7/23). Lauri Markkanen in Coby White sta prispevala po 18 točk, dvojnega dvojčka pa je tako kot Antetokounmpo za Jelene pri Bikih vknjižil Wendell Carter Jr. z 10 točkami in 11 skoki.

Obračun je bil po začetnem vodstvu Milwaukeeja, ki je povedel z 8:0 in kasneje še s 33:20, nato povsem izenačen, ko se je rdečim odprlo z razdalje (8/14 v drugi četrtini) in domači navijači so lahko proslavljali celo prvo vodstvo tik pred polčasom (52:51). A Milwaukee je z Antetokounmpom hitro odgovoril in v tretji četrtini z nizom 17:4 odločil tekmo, vključno z zverinskim zabijanjem Antetokounmpa, ki je dobil ovacije čikaških ljubiteljev košarke.

Vrhunci tekme Chicago Bulls ‒ Milwaukee Bucks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugih tekmah so Atlanta Hawksi v gosteh premagali ekipo Orlando Magic s 101:93, Minnesota Timberwolvesi so doma po podaljšku s 122:115 premagali Brooklyn Netse (za slednje je Spencer Dinwiddie dosegel 36 točk), moštvo Utah Jazz je s 104:81 odpravilo Detroit Pistonse, Phoenix Sunsi pa v gosteh s 122:116 Portland Trail Blazerse. Pri slednjih je 33 točk prispeval Damian Lillard, pri Phoenixu pa jih je toliko dosegel Devin Booker. Ricky Rubio je 18 točkam dodal 13 podaj na pomembnem obračunu ekip, ki se zaenkrat s San Antonio Spursi, Memphis Grizzliesi in Minnesota Timberwolvesi najresneje potegujejo za zadnjo, osmo vozovnico za končnico v zahodni konferenci. Arizonci so s 13. zmago že zelo blizu izkupičku iz lanske porazne sezone, ko so pod taktirko nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Igorja Kokoškova zbrali vsega 19 zmag in bili s Cleveland Cavaliersi druga najslabša ekipa lige.

V Portlandu se je izkazal tudi Kelly Oubre Jr., ki je postavil rekord kariere s sedmimi zadetimi meti za tri točke:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Washington Wizards ‒ Miami Heat 123:105
(Goran Dragić 10 točk, 2 skoka, 2 podaji in 1 ukradena žoga v 23 minutah za Miami.)

Orlando Magic ‒ Atlanta Hawks 93:101
Chicago Bulls ‒ Milwaukee Bucks 102:123
Minnesota Timberwolves ‒ Brooklyn Nets 122:115 (podaljšek)
Utah Jazz ‒ Detroit Pistons 104:81
Portland Trail Blazers ‒ Phoenix Suns 116:122

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.