Košarka

Mama na tribuni, oče pa komentator: Curry 'nosil' Dallas do zmage

Charlotte, Orlando, Phoenix, San Francisco, Toronto, 09. 02. 2020 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Dallas Mavericks so najverjetneje odigrali zadnjo ali vsaj predzadnjo tekmo brez poškodovanega Luka Dončića in v Charlottu premagali tamkajšnje Hornetse (116 : 100). Blestel je domačin Seth Curry, ki se je šele nedavno vrnil po krajši odsotnosti in v vrstah Mavericksov dosegel 26 točk. Vlatko Čančar ni dobil priložnosti v Phoenixu, kjer je bila njegova ekipa Denver Nuggets boljša od Sunsov (117 : 108).

Curry (z žogo) je bil pred someščani, družinskimi člani in prijatelji v Charlottu neustavljiv.
Curry (z žogo) je bil pred someščani, družinskimi člani in prijatelji v Charlottu neustavljiv. FOTO: AP

Motivirani Seth Curry je v dvorani Spectrum Center v Charlottu, ki je zanj in za slavnejšega brata ter zvezdnika Golden State Warriors Stephena Curryja domače mesto, zadel prvih deset metov iz igre, od tega kar šest za tri točke. Obračun s Charlotte Hornetsi je sklenil s 26 točkami in bil v vlogi rezervista najboljši strelec Dallas Mavericksov, ki so vodili od začetka do konca tekme.

CHADAL

"Občutek je bil res dober. Gledal sem, kako je Steph nekajkrat prišel in bil vroč ter uprizoril nekaj izvrstnih šovov. Prepričan sem, da mi bo poslal kakšno SMS-sporočilo ali rekel kaj smešnega. Želel sem priti sem in igrati pred mojo družino in prijatelji. Igrati v tvojem domačem mestu je nekaj drugačnega. Želiš priti in uprizoriti dober šov in se zabavati, to pa se je zgodilo," je bil zadovoljen Seth Curry, čigar mama Sonya je bila na tribuni, oče Dell Curry, ki je kar deset let nosil dres Sršenov, pa je prenašal tekmo za domači klub.

Vrhunci tekme Charlotte Hornets ‒ Dallas Mavericks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo sem vesel zanj. Lažje ti je, ko tvoj sin dobro igra. Tako da je bilo to zelo zabavno," se je svoje sobotne vloge dotaknil Dell Curry, ki je priznal, da je večji del tekme komentiral z nasmeškom. Manj veselja so njegovemu mlajšemu sinu prinašali obiski Charlotta v zadnjih letih, saj je bil praviloma odsoten zaradi različnih poškodb, je pa lani nastopil na tekmi zvezd in se v obračunu v metanju trojk udaril z bratom Stephenom, a ni napredoval iz prvega kroga.

Jordan ni dočakal Dončića
Willie Cauley-Stein
 je za zmago Dallasa tokrat dodal 15 točk in 10 skokov, Mavsi pa tokrat poleg Luka Dončića niso mogli računati niti na drugega zvezdnika kluba Kristapsa Porzingisa, ki je vnovič počival zaradi oteklega kolena, kar se mu je v tej sezoni že dogajalo, a naj bi se do ponedeljka že vrnil v pogon. Dončić zaradi drugega težjega zvina gležnja ni igral še na šesti zaporedni tekmi proti klubu, čigar lastnik je legendarni član Chicago Bullsov Michael Jordan. Ravno športne copate nepozabnega "Aira" po odmevnem izbiranju ponudb od te sezone naprej seveda nosi slovenski zvezdnik.

Največ točk za Charlotte, 16, je dosegel Devonte Graham in se z 10 podajami razveselil dvojnega dvojčka, a ni uspel preprečiti že 13. poraza na zadnjih 14 tekmah. O zmagovalcu tudi tokrat ni bilo dvoma, saj so Mavsi že po prvi četrtini z 12 točkami Curryja pobegnili na 31:10 in v drugem polčasu vodili tudi že z 31 točkami razlike.

Carlisle: Dončić? Ni dokončno ...
Trener Teksašanov Rick Carlise je tudi po tokratnem obračunu spregovoril o zdravstvenem stanju Dončića in dejal, da bi se lahko vrnil pred tekmo zvezd v Chicagu.

"Tako upamo. Ni dokončno, a upamo," je dejal Carlisle, ki je seveda tudi pohvalil izjemno razpoloženega Curryja. Ta je priznal, da je bil boleč poraz v Washingtonu večer prej še dodatna motivacija zanj in za soigralce. "Imaš nekaj dodatne motivacije, ker si zapravil tisto sinoči na takšen način, kot smo mi," je pristavil Curry. "Popravili smo nekaj reči in si danes ogledali posnetke napak, ki smo jih naredili, popravili smo reči na obeh straneh igrišča. To je dobra stvar pri tej ligi. Ko imaš takšno tekmo, potem te naslednja čaka že naslednji večer in uspelo nam jo je nemudoma pozabiti."

Čančar obsedel ob zmagi v Phoenixu, Toronto še izboljšal rekordni niz zmag
Vlatko Čančar
medtem ni dobil priložnosti pri Denver Nuggetsih na gostovanju pri Phoenix Sunsih. Denver je tekmo po preobratu v drugem polčasu dobil s 117:108, prvi strelec pa je bil njihov Jamal Murray s 36 točkami.

PHODEN

Vrhunci tekme Phoenix Suns ‒ Denver Nuggets:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V pretekli noči je odmevala še zmaga Toronto Raptorsov, ki so v razburljivi končnici s 119:118 premagali Brooklyn Netse in zabeležil 14. zaporedno zmago ter s tem še popravili že v prejšnjem krogu izboljšani klubski rekord. Prvi strelec prvakov je bil z 29 točkami Fred VanVleet, od tega je 10 točk dosegel v zadnji četrtini. Za goste je blestel Caris LeVert s 37 točkami. Toronto je z izkupičkom 39 zmag in 14 porazov v tej sezoni na drugem mestu v vzhodni konferenci. Pred njim ostaja le vodilno moštvo lige Milwaukee Bucks, ki so zabeležili 45. zmago v tej sezoni in 13. na zadnjih 14 tekmah, ko so na gostovanju s 111:95 premagali ekipo Orlando Magic. Znova je blestel prvi zvezdnik moštva in lanski najkoristnejši igralec lige Giannis Antetokounmpo, ki je bil z 18 točkami, 18 skoki in devetimi podajami blizu trojnega dvojčka.

Poklon Bryantu tudi v San Franciscu
Svojevrsten rekord so zabeležili tudi Minnesota Timberwolvesi, ki so pri zmagi s 142:115 nad Los Angeles Clippersi zadeli kar 26 metov za tri točke, kar je največ na eni tekmi v zgodovini franšize. Navijači nekdanjega kluba Radoslava Nesterovića so bili še toliko bolj veseli ne le zaradi zmage nad zvezdnikoma Kawhijem Leonardom (29 točk) in Paulom Georgeem (21) in prekinitve niza kar 13 porazov, temveč zaradi tega, ker je Minnesota tako blestela na prvi tekmi po odmevni menjavi igralcev. Tudi brez novega člana D'Angela Russella je drugi "novinec" Malik Beasley zablestel s celo prvim dvojnim dvojčkom v karieri, Jordan McLaughlin pa s strelskim rekordom kariere (24 točk). Karl-Anthony Towns je z 22 točkami, 13 skoki in 9 podajami za las zgrešil trojni dvojček.

Los Angeles Lakersi so pri prav tako precej spremenjenih Warriorsih v San Franciscu slavili s 125:120. Zdaj že nekdanji član Timberwolvesov Andrew Wiggins se je sicer izkazal s 24 točkami, a ni uspel preprečiti poraza Bojevnikov, ki so pokleknili ob veliko boljšem drugem polčasu LeBrona Jamesa in soigralcev. James je obračun sklenil z 22 točkami, 11 podajami in 8 skoki. Avery Bradley je s petimi trojkami dodal 21 točk, Anthony Davis pa 27 točk in 10 skokov. V novi dvorani Chase Center so se zbrani vnovič poklonili legendarnemu  Jezerniku Kobeju Bryantu, ki se je s hčerko Gianno in sedmimi sopotniki ter pilotom tragično ponesrečil v nedavni helikopterski nesreči v Kaliforniji. To je bila namreč prva domača tekma Bojevnikov po tistem usodnem 26. januarju.

 

 

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Charlotte Hornets ‒ Dallas Mavericks 100:116
(Luka Dončić ni igral za Dallas.)

STATS

Phoenix Suns ‒ Denver Nuggets 108:117
(Vlatko Čančar ni igral za Denver.)

STATS

Orlando Magic ‒ Milwaukee Bucks 95:112
Detroit Pistons ‒ New York Knicks 92:95
Indiana Pacers ‒ New Orleans Pelicans 117:124
Toronto Raptors ‒ Brooklyn Nets 119:118
Minnesota Timberwolves ‒ Los Angeles Clippers 142:115
Golden State Warriors ‒ Los Angeles Lakers 120:125
Sacramento Kings ‒ San Antonio Spurs 122:102

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
09. 02. 2020 13.50
+0
Fantje se znajo razigrati, če Luka ne carini preveč žoge.
jakec1575
09. 02. 2020 12.08
+4
Dallas lahko tudi brez Doncica. Mislim, da so bili celo prevec razigrani. Sicer prevec vsi cakajo kaj bo Luka naredil. Dinamika ekipe vedno trpi. In potem ce Lukata ni, rabijo par tekem, da ekipa zazivi. Trenerja čaka tezko delo sestave več ekip znotraj ekipe.
retropil
09. 02. 2020 10.34
+2
Fotr od Curryja je že res 10 let igral za Charlotte Hornets, ampak to je bil drug klub kot je sedaj. Tisti klub so sedaj New Orleans Pelicans, ta Charlotte pa nekdanji Bobcats.
Bassettt
09. 02. 2020 09.47
+1
Nič več ni isto!🐍 tudi brez #77 nekaj manjka
Maxx365
09. 02. 2020 08.15
+19
Odlični Curry, Willie Cauley-Stein pa dobra dodana vrednost pod košem, ki so jo nujno potrebovali.
upornik30
09. 02. 2020 07.34
-43
Američani ne poznajo kaj pomeni obramba...….dončič bo stako igro hitro pozabljen razen da je čeden in postaven fant v NBA ligi
zogajeokrogla
09. 02. 2020 20.54
Ker Dončič je pa najboljši obrambni igralec
Lock Down
09. 02. 2020 07.31
+19
Super partija, škoda za nekaj nepotrebnih porazov.
Reallife
09. 02. 2020 07.25
-19
Vladko.. Ne skrbi drugo leto boš nazaj v Kopru.
AS1983
09. 02. 2020 07.21
+20
Dallas igra letos zelo dobro v gosteh