Košarka

Lepa zmaga Miamija v Portlandu, Boston končal niz Denverja

Denver, Portland, Los Angeles, 12. 04. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Košarkarji ekipe Miami Heat so v zadnjih tednih opazno dvignili formo in po šestih zaporednih porazih zdaj vknjižili ravno toliko zmag na zadnjih sedmih tekmah. Vročica je tokrat slavila na vedno neugodnem gostovanju v Portlandu, kjer je Goran Dragić proti tamkajšnjim Trail Blazersom prispeval sedem točk, dva skoka in dve podaji za zmago s 107:98. Vlatko Čančar je dobil nekaj minut v dresu Denver Nuggetsov, ki pa so jih doma prepričljivo premagali Boston Celticsi (87:105).

Dragić (na fotografiji) med obračunom z LA Lakersi in Markieffom Morrisom v Miamiju.
Dragić (na fotografiji) med obračunom z LA Lakersi in Markieffom Morrisom v Miamiju. FOTO: AP

Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA z Miami Heat slavil še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. Miami je v gosteh s 107:98 premagal Portland, Dragić pa je prispeval sedem točk. Bam Adebayo je proti Trail Blazersom dosegel 22 točk, Jimmy Butler jih je dodal 20, Miami, ki je nastopil brez poškodovanega Victorja Oladipa, pa je v zadnji četrtini vodil tudi za 20 točk. Dragić je s klopi vstopil v igro in v 23 minutah zbral sedem točk ter po dva skoka in podaji. Pri gostiteljih, ki so izgubili kar 17 žog, sta CJ McCollum in Norman Powell končala pri 17 točkah. Naslednja tekma v nizu štirih gostovanj Miami čaka v torek, ko se bo pomeril s Phoenix Sunsi.

Blazersi so izgubili kar 17 žog, ob agresivni obrambi pa ni prišel do izraza Damian Lillard, ki je zmogel vsega 12 točk ob le treh zadetih metih iz igre, vsi so skozi obroč poleteli z razdalje. Stanje poškodovanega Oladipa, ki ga mučijo težave s kolenom po četrtkovi tekmi z Los Angeles Lakersi, ostaja nejasno. Namesto Oladipa je začel Kendrick Nunn, ki se je v ekipo po šestih tekmah premora vrnil s 15 točkami.

Statistika Gorana Dragića na tekmi Portland Trail Blazers - Miami Heat.
Statistika Gorana Dragića na tekmi Portland Trail Blazers - Miami Heat. FOTO: Sofascore.com

Spoelstra: Naša obramba mora prav tako potovati
"Poskušali smo se res osredotočiti na obrambo. Res smo čutili, da je proti tej ekipi to pot do zmage," je po dvoboju dejal Adebayo. "Uspelo nam jih je ustavljati in priti v tranzicijo z nekaj zabijanji. Zato smo zmagali z veliko razliko," je dodal.

"Vemo, da se moramo biti v gosteh sposobni braniti na visoki ravni. Naša obramba mora prav tako potovati. To je ključ do našega uspeha," pa je menil trener Erik Spoelstra.

Vrhunci tekme Portland Trail Blazers ‒ Miami Heat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po osmih zaporednih zmagah so poraz doživeli tudi Denver Nuggetsi, katerih član je slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Na domači tekmi proti Boston Celticsom so klonili s 87:105, Čančar je za dve minuti vstopil v igro, a se ni vpisal v statistiko. Odločil je izjemen niz Bostona (31:3), ki je Nuggetsom vzel naziv najbolj vroče ekipe lige. Kljub nekaj težavam s poškodbo oziroma boleznijo sta se izkazala Jayson Tatum in Jaylen Brown, prvi je dosegel 28 točk le dva dni po rekordu kariere proti Minnesota Timberwolvesom (53), drugi pa 20.

Denver je po vodstvu z 79:65, za katerega je s trojko v zaključku tretje četrtine poskrbel argentinski novinec Facundo Campazzo, povsem razpadel. Celticsi so dosegli zadnjih devet točk četrtine in se niso več ozirali nazaj. V zadnji četrtini je bil izid 31:8. 

'Nekaj velikega'
"Mislim, da smo samo dvignili intenzivnost. Mislim, da smo se veliko bolje sporazumevali. Malce bolj smo začeli prevzemati. Mislim, da nam je tudi to pomagalo," se je glasila ocena Tatuma, ki je dodal: "To je bilo nekaj velikega. Ker bi lahko dopustili, da nam spolzi iz rok."

Michael Porter Jr. je za Nuggetse prispeval 20 točk, čeprav je z razdalje metal poraznih 1/12. Poškodoval si je tudi desno roko, a zatrdil, da to ni vplivalo na njegovo predstavo. Srbski center Nikola Jokić je vknjižil nov trojni dvojček s 17 točkami, 11 podajami in 10 skoki, a v prvem polčasu je zadel le enkrat, njegova tehnična napaka pa je po prerekanju s sodniki v ključnih trenutkih poskrbela za dodatno približanje Keltov. To je bil tudi prvi poraz Denverja z Aaronom Gordonom v ekipi, ki jo je s prihodom pred zaprtjem prestopnega roka po mnenju mnogih hipoma spremenil v resnega kandidata za naslov. Nuggetsi so izgubili šele četrtič na zadnjih 21 tekmah in prvič po februarskem gostovanju v Tampi pri Toronto Raptorsih.

Vrhunci tekme Denver Nuggets ‒ Boston Celtics:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bucksi spet v zmagovitih tirnicah, Clippersi domačo serijo končali z izkupičkom 7-2
Milwaukee Bucksi so z 21 točkami Khrisa Middletona in 16 točkami Bobbyja Portisa (dodal je še deset skokov) prekinili niz treh porazov z zmago nad ekipo Orlando Magic (124:87). Ob povratku v mesto, blizu katerega se je lani odvila končnica, v katero so Jeleni krenili kot vodilna ekipa lige, a spet razočarali, spet ni igral prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, tako da je bilo vse v znamenju Middletona, ki je poleg osmih skokov in petih podaj dosegel tudi 1000. trojko v karieri.

Marcus Morris starejši je z rekordom sezone (33 točk), Paul George je dosegel točko manj, ponesel Los Angeles Clipperse do zmage nad Detroit Pistonsi ob koncu serije kar devetih tekem v Staples Centru (131:124). Čeprav Georgea muči poškodba prsta na nogi, je še tretjo tekmo zapored dosegel vsaj 30 točk, šest v zadnji četrtini, ko so Clippersi vendarle ustavili nalet Pistonsov in svoj niz zmag podaljšali na pet, kar je trenutno najdaljši niz v ligi. Tudi Morris, ki je za pet točk zaostal za rekordom karieri, se je razveselil 1000. trojke v karieri, samo sinoči jih je zadel šest.

Vse v znamenju obrambe
"Pri nas nikoli ni poudarek pri napadu, vse je v znamenju obrambe. Na koncu smo opravili delo, v zadnji četrtini," je dejal center Clippersov Ivica Zubac, ki je uspešen večer poleg 13 točk in 10 skokov kronal še s sedmimi podajami (rekord kariere). Kawhi Leonard ni igral, medtem ko so morali soigralci na parket že tretjič v zadnjih štirih večerih. Niz devetih domačih tekem so Clippersi kljub utrujenosti končali z izkupičkom 7-2.

"Ekipa se uigrava. To čutiš in zadnja stvar, ki bi si jo želeli, je, da ne bi dali vsega od sebe. Definitivno mislim, da se bo nekaj preneslo tudi na gostovanja," je dejal George, medtem ko sta za Pistonse 26 oziroma 25 točk ob tretjem porazu na zadnjih štirih tekmah prispevala Josh Jackson in Saddiq Bey.

Vrhunci tekme Los Angeles Clippers ‒ Detroit Pistons:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Denver Nuggets ‒ Boston Celtics 87:105
(Vlatko Čančar 0 točk v 2 minutah za Denver.)

Dallas Mavericks ‒ San Antonio Spurs 117:119
(Luka Dončić 29 točk, 3 skoki, 7 podaj, 1 ukradena in 5 izgubljenih žog v 35 minutah za Dallas.)

Portland Trail Blazers ‒ Miami Heat 98:107
(Goran Dragić 7 točk, 2 skoka, 2 podaji in 1 ukradena žoga v 23 minutah za Miami.) 

Charlotte Hornets ‒ Atlanta Hawks 101:105
Cleveland Cavaliers ‒ New Orleans Pelicans 109:116
Orlando Magic ‒ Milwaukee Bucks 87:124
Memphis Grizzlies ‒ Indiana Pacers 125:132
Minnesota Timberwolves ‒ Chicago Bulls 121:117
New York Knicks ‒ Toronto Raptors 102:96
Los Angeles Clippers ‒ Detroit Pistons 131:124

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.