Košarka

Denver povozil Cavse, Phoenix ustavil Buckse, Lakersi spet v podaljšek

New York, Denver, Phoenix, Los Angeles, 11. 02. 2021 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Denver Nuggetsi so se brez pomoči Vlatka Čančarja znesli nad Cleveland Cavaliersi in jih v noči na četrtek premagali s kar 133:95. Veliko bolj napeto je bilo v Los Angelesu, kjer so branilci naslova, ekipa Lakers, šele po podaljšku ugnali moštvo Oklahoma City Thunder (114:113). Phoenix Sunsom je na svojem parketu uspelo presenetiti še Milwaukee Buckse (125:124), medtem ko so Brooklyn Netsi po nekaj slabših predstavah v domačem New Yorku premagali Indiana Pacerse (104:94).

Montrezl Harrell (v rumenem dresu) zabija ob Kenrichu Williamsu v Los Angelesu.
Montrezl Harrell (v rumenem dresu) zabija ob Kenrichu Williamsu v Los Angelesu. FOTO: AP

Prvi zvezdnik lige NBA, LeBron James, je za branilce naslova Los Angeles Lakerse zadel izenačujoči met za tri točke v zaključku rednega dela tekme z ekipo Oklahoma City Thunder, nato pa se v podaljšku izkazal z obrambno akcijo, ki je Jezernikom na koncu prinesla šesto zaporedno zmago (114:113). James se je na koncu ustavil pri 25 točkah, sedmih podajah in šestih skokih na že tretji zaporedni tekmi, ki se je za Lakerse končala šele po podaljšku. Montrezl Harrell je dosegel 20 točk, Dennis Schröder pa je poleg 19 točk vknjižil še sedem skokov. V Staples Centru so se Jezerniki vračali po ogromnem zaostanku z začetka tekme in vnovič pokazali dovolj za zmago.

"Imamo širok kader, veliko orožij, veliko načinov, na katere ti lahko škodujemo, ko se tekma izteka," je dejal trener Lakersov Frank Vogel. "Dali so nam vse, s čimer smo se lahko spopadli, še posebej v prvem polčasu teh tekem. A še naprej smo se trudili, ostali povezani, verjeli drug v drugega in izvlekli zmage," je nadaljeval Vogel, o Jamesu, ki je prvič v zadnjih štirih letih odigral vsaj 40 minut na treh zaporednih tekmah, a ni kazal nobenih znakov utrujenosti, pa je dodal: "Zato bo verjetno letos MVP." 

Al Horford je za moštvo iz Oklahoma Cityja dosegel 25 točk, Kenrich Williams pa je izenačil rekord kariere (24). Gromi so se spet izkazali v Staples Centru, kamor so pripotovali z le osmimi košarkarji, a tudi na drugi zaporedni tekmi s prvaki tesno izgubili. James je šele 19,6 sekunde pred koncem tekme izenačil, Laguentz Dort pa je zgrešil zmagoviti met za tri točke ob zvoku sirene. Po zadeti trojki Wesleyja Matthewsa v podaljšku pa se Oklahoma 41,4 sekunde pred koncem dodatka igralnega časa ni več vrnila: po polaganju Dorta je James z razdalje sicer grdo zgrešil, zato je imela Oklahoma še 4,3 sekunde za zadnjo akcijo, a je James uspel izbiti žogo ob gostujočem izvajanju avta ter jo spraviti daleč od koša in tekme je bilo tako konec. Za Grome sicer ni igral prvi strelec Shai-Gilgeous-Alexander, ki ima težave s kolenom, medtem ko je drugič zapored pri Lakersih počival tudi Anthony Davis (Ahilova tetiva). Zaradi poškodbe roke drugi večer zapored ni bilo niti Alexa Carusa.

Nekaj posebnega je bila tudi zmaga Chicago Bullsov nad New Orleans Pelicansi, saj sta Zach LaVine in Coby White spisala zgodovino lige NBA kot prvi dvojec soigralcev, ki je na eni tekmi dosegel osem trojk ali več:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Dallas Mavericks ‒ Atlanta Hawks 118:117
(Luka Dončić 28 točk, 10 skokov, 10 podaj, 1 ukradena žoga, 2 blokadi in 5 izgubljenih žog v 37 minutah.)

Denver Nuggets ‒ Cleveland Cavaliers 133:95
(Vlatko Čančar ni igral za Denver.)

Washington Wizards ‒ Toronto Raptors 115:137
Brooklyn Nets ‒ Indiana Pacers 104:94
Memphis Grizzlies ‒ Charlotte Hornets 130:114
Minnesota Timberwolves ‒ Los Angeles Clippers 112:119
Chicago Bulls ‒ New Orleans Pelicans 129:116
Los Angeles Lakers ‒ Oklahoma City Thunder 114:113 (podaljšek)
Phoenix Suns ‒ Milwaukee Bucks 125:124

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.