Košarka

Indiana visoko slavila v Miamiju, Denver po podaljšku strl Chicago

Miami, Orlando, Tampa, Denver, Phoenix, 20. 03. 2021 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Sinoči sta bili na delu tudi ekipi slovenskih košarkarjev Gorana Dragića in Vlatka Čančarja, Miami Heat oziroma Denver Nuggets. Slednji so za domačo zmago potrebovali podaljšek proti Chicago Bullsom (131:127), medtem ko so Miamiju odličen niz vsaj malce pokvarili Indiana Pacersi, ki so Vročico presenetili na domačem parketu (110:137). Dragić je dosegel 16 točk, Čančar pa tokrat ni igral.

Kendrick Nunn (z žogo) prodira proti obroču na obračunu s Pacersi.
Kendrick Nunn (z žogo) prodira proti obroču na obračunu s Pacersi. FOTO: AP

V ponovitvi obračuna iz lanske končnice, v kateri je ekipa Miami Heat nato klonila šele v finalu, so se Indiana Pacersi vsaj malce maščevali ekipi Gorana Dragića. Z izvrstnim metom (52/89) so gostje polnili obroč Vročice in s 137 točkami dosegli rekord sezone. Za tri točke so metali kar 55,6-odstotno (20/36), najbolj pa se je s 27 točkami izkazal Malcolm Brogdon.

"Ogromno nam je pomenilo, da smo dobivali skoke v zadnji četrtini in tekmo mirno pripeljali do konca z zadevanjem metov," je dejal Brogdon, ki je s skupno kar šestimi soigralci tekmo končal z dvomestnimi številkami. S sedmimi zadetimi meti za tri točke je izenačil rekord kariere, po 17 točk pa sta dodala še Justin Holiday in Doug McDermott. Opazen je bil tudi učinek Domantasa Sabonisa (13 točk in 15 skokov) ter T. J. McConnella (16 točk in 15 podaj), ki sta se izkazala z dvojnima dvojčkoma.

Vrhunci tekme Miami Heat ‒ Indiana Pacers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

McConell: Miami, kot vedno, igra izvrstno košarko
Po izenačenem začetku je Indiana v drugi četrtini prvič pobegnila na deset točk razlike (45:35), potem ko so v igro večinoma začeli vstopati rezervisti, pa je prednost narasla že na 52:37. Miami se je uspel približati in ob polčasu je spet zaostajal le za deset točk, a razlike v nadaljevanju v nobenem trenutku ni uspel dovolj znižati, da bi ogrozil zmago gostov.

"Mislim, da gredo pohvale predvsem naši ekipi. Letos se je velikokrat zgodilo, da so nas ekipe udarile, mi pa se nismo odzvali. Mislim, da smo se nocoj res dobro odzvali na njihov niz," je o ustavljanju povratka Miamija povedal McConell. "Vsakič, ko zmagaš v gosteh, še posebej proti ekipi, kakršna je Miamijeva, ki, kot vedno, igra izvrstno košarko, ti to vedno dvigne samozavest. A na to moramo pozabiti. Moramo se osredotočiti na nedeljo in se pripraviti na ponovno merjenje moči z njimi," je dodal.

Igralo je še eno "slovensko" moštvo. Košarkarji ekipe Denver Nuggets so po podaljšku odpravili Chicago Bullse s 131:127. Najboljši igralec tekme je bil Nikola Jokić, ki je za zmago Denverja vpisal 34 točk, 15 skokov in devet podaj. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar tokrat ni dobil priložnosti za igro. 34 točk je za Denver dosegel tudi razpoloženi Jamal Murray.

Miami kljub porazu ostaja na četrtem mestu vzhodnega dela lige, na zahodnem pa peto mesto delita Denver in Portland, za njima osmi Dallas Mavericksi slovenskega zvezdnika Luke Dončića sedaj zaostajajo za tri zmage. Na čelu zahodnega dela in tudi celotne lige je še naprej ekipa Utah Jazz, ki je trideseto zmago dosegla v Tampi proti Toronto Raptorsom (115:112). Donovan Mitchell je 12 od svojih 31 točk nanizal v zadnji četrtini, po kateri so gostje slavili in zacelili rane po 11. porazu v sezoni dva večera prej, ko jih je s 131:122 ugnala ekipa Washington Wizards.

Brooklyn Netsi imajo po porazu s 113:121 z moštvom Orlandom Magic sedaj en poraz več od tokrat prostih Philadelphia 76ersov, ki so na čelu vzhodne konference s prav tako 28 zmagami. Kar 43 točk je zbral zvezdnik Netsov Kyrie Irving, a sta bila v dresu Orlanda zelo učinkovita tudi Aaron Gordon (38 točk) in Evan Fournier (31).

Na morda najzanimivejšem obračunu večera sta se pomerila razpoložena Gordon in Irving, zmago pa so ob 38 točkah in sedmih zadetih metih z razdalje Gordona slavili Floridčani:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrew Wiggins (Minnesota) se je izkazal z najboljšim dosežkom sezone (40 točk), do katerega je prišel tudi s šestimi zadetimi meti z razdalje:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Miami Heat ‒ Indiana Pacers 110:137
(Goran Dragić 16 točk, 2 skoka, 3 podaje, 1 blokada, 1 ukradena in 2 izgubljeni žogi v 24 minutah za Miami.)

Portland Trail Blazers ‒ Dallas Mavericks 125:119
(Luka Dončić 38 točk, 9 skokov, 9 podaj, 1 ukradena in 4 izgubljene žoge v 39 minutah za Dallas.)

Denver Nuggets ‒ Chicago Bulls 131:127 (podaljšek)
(Vlatko Čančar ni igral za Denver.)

Boston Celtics ‒ Sacramento Kings 96:107
Cleveland Cavaliers ‒ San Antonio Spurs 110:116
Houston Rockets ‒ Detroit Pistons 100:113
Memphis Grizzlies ‒ Golden State Warriors 103:116
Orlando Magic ‒ Brooklyn Nets 121:113
Toronto Raptors ‒ Utah Jazz 112:115
Phoenix Suns ‒ Minnesota Timberwolves 113:101

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HUSO BOSS
20. 03. 2021 08.25
+0
KAKŠEN NIZ MIAMIJA NEKI?? TO JE NJEGOV DRUGI ZAPOREDNI PORAZ!!