Košarka

Toronto prvič vodi, Oklahoma spet med 'živimi', Boston potrebuje le še zmago

Orlando, Indianapolis, Oklahoma City, 20. 04. 2019 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Košarkarji ekipe Boston Celtics so le še zmago oddaljeni od napredovanja v drugi krog končnice lige NBA, potem ko so bili bostonski zeleni tudi na tretji tekmi, prvi v gosteh, boljši od Indiana Pacersov (104 : 96). Na prvi gostujoči tekmi so se dobro znašli še Toronto Raptorsi, ki so po zaostanku v paru zdaj prvič povedli proti moštvu Orlando Magic (98 : 93). Domač parket pa je med "žive" vrnil Oklahomo.

Pascal Siakam (desno) in Jonathan Isaac se borita za žogo na prvi tekmi po selitvi serije na Florido.
Pascal Siakam (desno) in Jonathan Isaac se borita za žogo na prvi tekmi po selitvi serije na Florido. FOTO: AP

Z novo odlično predstavo odkritja letošnje končnice (in sezone) Pascala Siakama so Toronto Raptorsi v petek zvečer dobili pomembno tretjo tekmo in prvo gostujočo v paru z Orlando Magici. 25-letni Kamerunec je zbral 30 točk in jim dodal še 11 skokov, dosegel je tudi enega najpomembnejših košev na tekmi, ki je dobro minuto in pol pred koncem rednega dela pomagal zajeziti silovit povratek floridske ekipe. Orlando je prvo tekmo v paru s Torontom presenetljivo dobil, po dveh zaporednih porazih pa so Kanadčani le začeli upravičevati vlogo favoritov.

"Neverjeten je. Je košarkar, ki se je letos v NBA najbolj izboljšal in le še boljši bo," je afriškega soigralca pohvalil branilec Raptorsov Kyle Lowry. Siakam je iz igre metal 13/20, gostje so domače zadržali pri 36-odstotnem izkoristku. "Vzeti moramo le tisto, kar nam da obramba," je dodal Siakam.

Vučević: Proti takšni ekipi se to ne sme zgoditi
Oboleli Kawhi Leonard je dosegel 16 točk in 10 skokov, stari znanec ljubljanskega občinstva Danny Green je prispeval 13, Lowry pa 12 točk in 10 podaj ter pomemben skok 15 sekund pred koncem, ki je pomagal "pokvariti" prvo tekmo končnice v Orlandu po kar sedmih letih. Pri domačih sta se najbolj izkazala Terrence Ross (24 točk) in Nikola Vučević (22). Črnogorec je sicer slabo začel, a nato 22 točkam priključil še 14 skokov. 

"Spet so nam škodovale naše izgubljene žoge," je o kar 16 tovrstnih napakah po tekmi spregovoril Vučević. "Preveč jih je bilo. To so bile prazne posesti in proti takšni ekipi se to ne sme zgoditi."

Strelski dvoboj Westbrooka in Lillarda na tretji tekmi v Oklahoma Cityju:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po tem, ko je svojo predstavo na drugi tekmi v Portlandu Russell Westbrook označil za "nesprejemljivo", je prvi zvezdnik ekipe Oklahoma City Thunder izdatno pomagal Gromom do prve zmage v paru s Trail Blazersi, po kateri je skupni izid 2 : 1 v korist tokratnih gostov. Westbrook je dosegel 33 točk in dodal še 11 podaj, Paul George se je izkazal z 22, Jerami Grant z 18, Denis Schroder pa s 17 točkami. Pri Portlandu je spet blestel Damian Lillard (32), ki pa je "ugasnil" v zadnji četrtini, v kateri je prispeval vsega tri točke, samo v tretji pa jih je nasul 25. C. J. McCollum jih je pristavil 21, Enes Kanter pa 19.

Z izjemno tretjo četrtino Lillarda se je prednost Oklahome stopila na 86 : 82, po trojki McColluma je bil izid na začetku zadnje četrtine tudi poravnan na 89, toda Gromi so spet prevzeli nadzor nad dvobojem in zadeti met Westbrooka dobri dve minuti pred koncem je izid povišal na neulovljivih deset točk prednosti.

Boston potrebuje le še zmago
Na prvi tekmi petkovega večera so Boston Celticsi dobili tretjo zaporedno tekmo v paru z Indiana Pacersi in si lahko napredovanje zagotovijo že na naslednjem obračunu, ki bo drugi v tem paru, ki ga bo gostil Indianapolis. Kot na zadnjih preizkušnjah je obramba Keltov ustavila nalete Pacersov v drugem polčasu, v katerem sta sledila preobrat in končna zmaga.

"Daleč smo prišli. Želimo zagotoviti, da drug drugemu dajemo samozavest in počnemo majhne reči, da bi si zagotovili zmago," je po tekmi dejal Bostonov "All-Star" branilec Kyrie Irving. "Ko imaš takšno kolegialnost, potem je veliko lažje izvršiti. Zdaj, ko je vložek večji, smo se bolj ustalili v tisto podobo, ki jo želimo prikazovati," je še dodal nekdanji zvezdnik in osvajalec šampionskega prstana s Cleveland Cavaliersi.

'Strelske mrke' Indiana drago plačuje
Kelti so podobno kot na prejšnjih tekmah v vsaj eni četrtini povsem onemogočili Indiano, tokrat so ji v tretji četrtini dovolili vsega 12 točk, kar je gostom pomagalo do že šeste zaporedne zmage nad petkovimi tekmeci, če štejemo še tri zadnje tekme rednega dela. Zdaj je Boston le še zmago oddaljen od konferenčnega polfinala. Tokrat so do zmage prišli predvsem po zaslugi niza 10 : 4 v zaključku zadnje četrtine, ki je odločila zmagovalca.

Jaylen Brown je bil praktično nezgrešljiv iz igre (8/9) in zbral še sedem skokov, Jayson Tatum se je ustavil pri 18 točkah in sedmih skokih, seveda pa je bil med vidnejšimi posamezniki tudi Irving (19 točk, 10 podaj in 5 skokov). Bojan Bogdanović je za domače prispeval 15 točk, Domantas Sabonis 12, Thaddeus Young pa 11 in devet skokov.

Liga NBA, končnica, 1. krog, tretje tekme:

- Vzhod:
Orlando Magic ‒ Toronto Raptors 93 : 98 /1 : 2/

MVP

STATS

Indiana Pacers ‒ Boston Celtics 96 : 104 /0 : 3/

MVP

STATS

- Zahod:
Oklahoma City Thunder ‒ Portland Trail Blazers 120 : 108 /1 : 2/

MVP

STATS

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.