Košarka

Bojevniki brez Duranta sestrelili Rakete, Curry v drugem polčasu nasul 33 točk

Houston, 11. 05. 2019 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Stephen Curry je z izjemnim drugim polčasom, v katerem je dosegel vseh svojih 33 točk večera, odločil šesto tekmo konferenčnega polfinala s Houston Rocketsi in svoje Golden State Warriorse popeljal v nov konferenčni finale (118 : 113).

Curry (na fotografiji) proslavlja po eni od uspešnih akcij v izjemnem drugem polčasu šeste tekme v Houstonu.
Curry (na fotografiji) proslavlja po eni od uspešnih akcij v izjemnem drugem polčasu šeste tekme v Houstonu. FOTO: AP

Golden State Warriorsi so na krilih Stephena Curryja na šesti tekmi v Teksasu s 118 : 113 premagali Houston Rocketse in se s 4 : 2 v zmagah uvrstili v konferenčni finale zahodne konference lige NBA. Dvakratne zaporedne prvake, ki so igrali brez poškodovanega Kevina Duranta, je v finale Zahoda popeljal Curry, ki je svojih 33 točk dosegel v drugem polčasu in še drugo leto zapored pomagal izločiti Rakete, za katere so bili gostje lani premočni v konferenčnem finalu.

Prvič v karieri je Curry v eni četrtini tekme končnice dosegel 23 točk in skupno 33 točkam dodal še pet skokov ter štiri podaje za peto zaporedno napredovanje v konferenčni finale:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav so Bojevniki igrali brez svojega najboljšega strelca, ta si je na peti tekmi dvoboja poškodoval mečno mišico, pregled z magnetno resonanco pa je pokazal, da je mišica natrgana, so si zagotovili peti konferenčni finale v nizu, v katerem se bodo pomerili ali z Denver Nuggetsi ali s Portland Trail Blazersi, ki bodo odločilno, sedmo tekmo igrali v nedeljo. Bojevniki so še četrtič v zadnjih petih sezonah izločili Rakete. Klay Thompson je k zmagi dodal 27 točk.

Španec Pau Gasol, center Milwaukee Bucksov, je moral predčasno končati sezono. Kataloncu so po lasnem zlomu kosti uspešno operirali levo stopalo, so sporočili iz tabora Milwaukeeja. Jeleni so postali letos prvi polfinalisti lige NBA, potem ko so s 4:1 izločili Boston Celticse. 38-letni veteran, ki je osvojil naslova NBA z Los Angeles Lakersi leta 2008 in 2009, je v četrtek v Wisconsinu prestal operacijo, ki jo je nadzoroval klubski zdravnik William Raasch. Šestkratni "All-Star", ki se je Milwaukeeju pridružil 3. marca, naj bi se vrnil pravočasno za priprave na novo sezono.

Curry: Lahko se vsaj malo oddolžimo Durantu za ves trud
"Vedeli smo, da bo prišel trenutek, priložnost za nas, da ukrademo tekmo. Izkoristili smo jo," je po tekmi dejal Curry, ki je prvič v karieri v končnici ostal brez ene same točke v prvem polčasu. "Pogrešamo Duranta, a za zdaj ne vemo, kdaj ga bomo dobili nazaj. Vso končnico je bil naš najboljši igralec in najboljši v ligi. Zahvaljujoč njemu smo prihajali do zmag. Zdaj se mu lahko vsaj malo oddolžimo za ves trud," je še dodal.

V drugem polčasu je na parket stopil kot prerojen. Malo po odmoru je našel svoj met in se razigral ‒ še posebej v zadnji četrtini, v kateri je dosegel 23 točk. Pri Houstonu je James Harden dosegel 35 točk, Chris Paul pa 27, a je bilo premalo, potem ko so del zadnje četrtine Rakete ostale brez točk. Harden je s polaganjem približal domače na tri točke zaostanka manj kot minuto pred koncem šeste tekme, a je nato Thompson ob 36,1 sekunde na semaforju zadel za tri in izid povišal na 110 : 104.

Gerald Green je nato zgrešil svoj met z razdalje na drugi strani in po osebni napaki nad Curryjem, zadel je obakrat, je Harden zadel novo trojko za 112 : 107. A 24 sekund pred koncem to ni ustavilo Curryja, ki je igral z izpahnjenim prstom na levi roki, saj je zadel še dva prosta meta in nato z enako mero odgovoril zadetemu metu z razdalje P. J. Tuckerja. Izid 116 : 110 je bil 12,3 sekunde pred koncem prevelik zalogaj za Rakete, Harden pa je v zadnjem napadu še šestič na tekmi izgubil žogo, ki si jo je med preigravanjem poslal v lastno nogo. Iz igre je metal 11/25, za tri 6/15, proste mete pa je izvajal 58,3-odstotno (7/12).

Vrhunci tekme Houston Rockets ‒ Golden State Warriors:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

TEKMA

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale, 6. tekma:

- Zahod:
Houston Rockets ‒ *Golden State Warriors 113 : 118 /2 : 4/

// - izid v zmagah, igrali so na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

MVP

STATS

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
11. 05. 2019 16.29
Ja, to je bila še ena izvenserijskih predstav Currya(2.polčas),v prvem so stik z raketami z odlično igro držali Klay, Iggy,Dray,Livingston in Looney,nato pa je sledil "verjetno najboljši" polčas v Curryevi karieri.
Iniesta
11. 05. 2019 14.40
+2
Harden ni za velike tekme ... Kari ga je unicil ...
nisde357
11. 05. 2019 13.49
+2
Curry spet pokazal svojo velicino. V prvem polčasu 0 zadetih metov iz igre v drugem pa kar 33 tock...svaka cast :)
Iniesta
11. 05. 2019 21.07
Iniesta
11. 05. 2019 09.05
-2
GS vs Milvoki bo finale ...