Košarka

Dvojec Dragić-Butler potopil 76erse, Porzingis 'nadomeščal' Dončića

Miami, Indianapolis, Atlanta, Los Angeles, 04. 02. 2020 04.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Dallas Mavericksi so na tretji tekmi brez vnovič poškodovanega Luka Dončića slavili lepo zmago na gostovanju pri Indiana Pacersih (112:103). Obračun je tokrat močno odmeval ob Baltiku, saj sta se spopadla Latvijec Kristaps Porzingis in Litovec Domantas Sabonis, z izjemnim dvojnim dvojčkom pa je Mavsom zmago prinesel nekdanji član New York Knicksov. Ob zmagi ekipe Miami Heat nad Philadelphia 76ersi se je izkazal tudi Goran Dragić.

Dragić (z žogo) prodira ob članu 76ersov Furkanu Korkmazu.
Dragić (z žogo) prodira ob članu 76ersov Furkanu Korkmazu. FOTO: AP

Košarkarji ekipe Miami Heat z razpoloženim Goranom Dragićem na čelu so na četrtem mestu na lestvici vzhodne konference povečali prednost pred šestouvrščenimi Philadelphia 76ersi s prepričljivo zmago, ki v domači dvorani American Airlines Arena vse od sredine tretje četrtine ni bila pod resnim vprašajem. Dragić, ki je tudi tokrat vstopil s klopi, je v 26 minutah dosegel 24 točk in jim dodal še šest podaj, tri skoke in ukradeno žogo. Nesporni junak dvoboja je bil sicer nekdanji član 76ersov Jimmy Butler, ki je starim znancem nasul 38 točk in postavil osebni rekord sezone. 

HEA76ERS

Prednost Miamija je bila pred začetkom zadnje četrtine tolikšna, da je trener Erik Spoelstra Butlerju lahko namenil počitek. Duncan Robinson je k zmagi dodal 19, udeleženec prihajajoče tekme zvezd Bam Adebayo pa 18 točk (še 11 podaj in 8 skokov). Dvomestnega števila točk se je razveselil še Derrick Jones Jr. (15), Vročica pa je na koncu slavila celo najvišjo zmago v sezoni z najvišjim številom doseženih točk.

Vrhunci predstave Gorana Dragića na obračunu s Philadelphio:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Philadelphia, ki ima kot Miami skoraj brezhiben izkupiček na domačem parketu (22-2), ostaja v hudih škripcih, ko gre za gostovanja, kjer je zdaj izgubila že desetič na zadnjih 12 tekmah. Joel Embiid je sicer z dvojnim dvojčkom (29 točk in 12 skokov držal korak z Butlerjem in Dragićem, a je bilo to premalo za njegovo moštvo, ki ga z metom izza črte ni uspel "dvigniti" niti Mike Scott (17 točk z metom 5/7 z razdalje v 18 minutah). Ben Simmons se je ustavil pri skromnih 16 točkah, manj skromen pa je bil Butler (met iz igre 14/20, prosti meti 8/8), ki je bil del izjemno zanesljivega napada. Miami je v 48 minutah izgubil le tri žoge in izboljšal rekord franšize za tekme rednega dela sezone, ki ga je do sedaj držala tekma z lokalnim tekmecem Orlandom iz 24. januarja 2009, ko so člani Vročice izgubili štiri žoge.

Sosedski dvoboj s Sabonisom v Indianapolisu dobil Porzingis
Podobno kot Miami so tudi Dallas Mavericksi na tretji tekmi brez odsotnega Luka Dončića stopili na plin v drugem polčasu in slavili lepo zmago v gosteh nad Indiana Pacersi (112:103). Ljubitelji košarke ob Baltskem morju so prišli na svoj račun, saj sta se spopadla domačin iz Litve Domantas Sabonis in gostujoči Latvijec Kristaps Porzingis, ki sta bila prvi violini svojih ekip, a je krajši konec ob zadnjem pisku sirene potegnil Sabonis. Porzingis se je izkazal z dvojnim dvojčkom (38 točk in 12 skokov), za tri je metal 6/13 in izkoristil vseh 12 prostih metov. Tim Hardaway Jr. je za Teksašane prispeval 25 točk, medtem ko je bil Sabonis s točko več prvi strelec (met 9/12), skakalec (12) in podajalec (9) pri Pacersih.

PACMAV

Povratnik po poškodbi Victor Oladipo je z zadetim metom za tri točke ob koncu tretje četrtine znižal izid na 77:82 v korist gostov, dobrih pet minut pred koncem tekme pa je Sabonis s košem in zadetim prostim metom približal gostitelje na 93:96. Toda Dallas je zdržal, Porzingis je zadel tudi dva pomembna prosta meta in 32 sekund pred iztekom dvoboja je bilo na semaforju neulovljivih 103:110.

"Dobra W (zmaga, op. a.)!!" je skupaj s čustvenim simbolom napetega bicepsa soigralce na Twitterju pohvalil Dončić.

Vrhunci tekme Indiana Pacers ‒ Dallas Mavericks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ena redkih zmag Bojevnikov, Boston slavil v Atlanti, Mrežice boljše od Sonc
Lanskoletni finalisti in šestkratni prvaki lige NBA Golden State Warriorsi so zmagi v Clevelandu dodali še slavje v Washingtonu pri Wizardsih (125:117). Alec Burks se je izkazal s 30 točkami, Glenn Robinson III pa jih je pristavil 22. Kljub temu Bojevniki ostajajo prikovani na dno lestvice NBA z vsega 12 zmagami, zmago več ima poleg njihovih prejšnjih tekmecev, Konjenikov iz Clevelanda, še ekipa Atlanta Hawks, ki je morala tokrat pred svojimi navijači priznati premoč Boston Celticsom (115:123).

Sokoli so se sicer dobro upirali, potem ko jim je Jayson Tatum nasul 28 točk, zeleni pa so potrebovali ključen koš Granta Williamsa v zadnji minuti. Boston je ostal tretji z identičnim točkovnim izkupičkom kot četrti Miami (34-15). Pomembno zmago v boju za končnico so tudi brez Kyrieja Irvinga slavili Brooklyn Netsi, ki so doma visoko ugnali Phoenix Sunse (119:97). Rekord kariere je po skoraj trimesečni odsotnosti vknjižil Caris LeVert.

San Antonio ustavil Leonarda, ne pa tudi ostalih Clippersov
Morda najtežje pričakovani obračun večera pa je bil na sporedu kot zadnji: v Los Angelesu so Clippersi premagali San Antonio Spurse (108:105). Vse od kontroverznega slovesa Kawhija Leonarda od dresa Ostrog je vsak dvoboj ameriškega zvezdnika z nekdanjimi delodajalci pod posebnim drobnogledom. Leonarda je ekipa trenerja Gregga Popovicha sicer dobro ustavila in prekinila njegov niz devetih tekem z vsaj 30 točkami, tokrat jih je dosegel 22, Paul George pa 19.

Clippersi so se do zmage prebili šele v zadnji četrtini, ko je Leonard z eno roko tudi spektakularno zabil in 1:35 pred koncem dvoboja poskrbel za dve točki prednosti. V prvem polčasu so Kalifornijci sicer zaostajali že za 15 točk, George pa je z natančnim metom 13 sekund pred iztekom igralnega časa povišal na odločilnih 106:102. Patty Mills je sicer dve sekundi pred koncem zadel za tri, Lou Williams pa je po osebni napaki nad njim izkoristil oba prosta meta. Millsov met ob zvoku sirene nato ni zadel cilja za Ostroge, pri katerih je LaMarcus Aldridge dosegel 27, DeMar DeRozan pa 26 točk, a nobene v odločilni zadnji četrtini, ko je zadeval praktično le Aldridge (13).

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Indiana Pacers ‒ Dallas Mavericks 103:112
(Luka Dončić ni igral za Dallas.)

STATS

Miami Heat ‒ Philadelphia 76ers 137:106
(Goran Dragić 24 točk, 6 podaj, 3 skoki in 1 ukradena žoga v 26 minutah za Miami.)

STATS

Charlotte Hornets ‒ Orlando Magic 100:112
Cleveland Cavaliers ‒ New York Knicks 134:139 (podaljšek)
Washington Wizards ‒ Golden State Warriors 117:125
Atlanta Hawks ‒ Boston Celtics 115:123
Brooklyn Nets ‒ Phoenix Suns 119:97
Memphis Grizzlies ‒ Detroit Pistons 96:82
Sacramento Kings ‒ Minnesota Timberwolves 113:109
Los Angeles Clippers ‒ San Antonio Spurs 108:105

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
04. 02. 2020 07.31
+7
Bravo Goran, lep špil. Tudi Porzingis v zadnjih tekmah kaže dobre igre, upam,da se je le uspel razigrati, prav zaradi takih iger so ga tudi pripeljali. Trae pa zopet na silo, izgubil 9 žog, več (10) jih je nekaj krogov nazaj uspelo izgubiti le Westbrooku.
0OO7
04. 02. 2020 07.20
+11
Ko bi se le naši ministri na svojih resorjih tako "razigrali" in imeli kaj za pokazati...