Košarka

Miami v ponovitvi finala boljši od oslabljenih Lakersov

Los Angeles, 21. 02. 2021 07.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Dobre štiri mesece po odločilni šesti tekmi finala lige NBA, ki so jo s 106:93 dobili Los Angeles Lakersi, se je ekipa Miami Heat vnovič pomerila s svojimi lanskimi "krvniki", tudi tokrat brez slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. Kljub nekaj slabši zadnji četrtini je Vročica storila dovolj za lepo zmago (96:94).

Bam Adebayo (na fotografiji levo) s Kendrickom Nunnom ustavlja LeBrona Jamesa na sobotnem dvoboju v Los Angelesu.
Bam Adebayo (na fotografiji levo) s Kendrickom Nunnom ustavlja LeBrona Jamesa na sobotnem dvoboju v Los Angelesu. FOTO: AP

Zvin levega gležnja je preprečil že osmo zaporedno tekmo Goranu Dragiću, čigar soigralci pa so se v prvi ponovitvi lanskoletnega finala lige NBA uspešno kosali z branilci naslova Los Angeles Lakersi. Tudi tokrat brez Dragića, ki se je seveda poškodoval na prvi tekmi z Lakersi v lanskem finalu, v vrstah Vročice pa so se tokrat v Los Angelesu izkazali Kendrick Nunn s 27, Jimmy Butler s 24 in Bam Adebayo s 16 točkami. Adebayo je k zmagi dodal še deset skokov za dvojnega dvojčka, Butler pa osem skokov. 

Miamiju se je v napadu ustavilo v najbolj nepravem trenutku, v zadnji četrtini so Floridčani dosegli vsega 15 točk, a na njihovo srečo so tekmeci zmogli le dve več. Trepetali so do konca, saj je Alex Caruso zgrešil z metom ob zvoku sirene.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nastajanje kemije
"Lahko vidite, da se gradi kemija," je bil zadovoljen Nunn, ki je zadel pet metov za tri točke. "Skupaj smo teden in pol, tako pa bolje začutimo drug drugega. Zdaj se pomikamo v pravo smer. Nekaj smo jih na začetku izgubili, a zdaj si začenjamo ponujati vse možnosti v zaključkih tekem," je dodal Nunn, čigar tabor vse od začetka sezone pestijo številne težave s poškodbami in okužbami.

To je bila za Miami druga zaporedna zmaga po treh zaporednih "ničlah" na gostujoči turneji, na kateri bodo odigrali še dve tekmi. Aktualni prvaki vzhodne konference (13-17) so pod 50-odstotno uspešnostjo vse od 12. januarja, a opazno je, da postajajo vedno samozavestnejši. LeBron James je zmogel le 19 točk, a jim dodal tudi devet podaj in skokov. Branilci naslova so izgubili drugo zaporedno tekmo brez članov začetne postave Anthonyja Davisa in Dennisa Schröderja.

James si je po neposrečenem izvajanju avta igralcev Miamija priboril žogo 8,4 sekunde pred koncem in za morda odločilni met zaposlil Carusa, ki pa je po 20 minutah brez točke tudi v odločilnem trenutku zgrešil. Kyle Kuzma je s štirimi meti za tri dosegel skupno 23 točk, Montrezl Harrell pa je 18 točkam dodal deset skokov. Lakersi so z devetim porazom na 31 tekmah zdrsnili na tretje mesto zahodne konference. Z istim razmerjem zmag in porazov so na drugem mestu mestni tekmeci Los Angeles Clippers, Utah pa še naprej vodi (24-6).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred Miamijem je na devetem mestu vzhoda Chicago (13-16). Bullsi so s 122:114 ugnali Sacramento Kings (12-17), najbolj zaslužen pa je bil za zmago domačih Zach LaVine z 38 točkami. Pri gostih je 26 točk in 11 skokov zbral Marvin Bagley, ki je bil leta 2018 na naboru izbran pred Luko Dončićem kot drugi.

Na preostalih tekmah so Charlotte Hornetsi (14-15) izkoristili odsotnost Stephena Curryja, ki je tekmo izpustil zaradi bolezni. Na krilih Terryja Rozierja, ki je v zadnji četrtini dosegel 20 od 36 točk in dosegel odločilni koš, so proti Golden State Warriorsom (16-15) zmagali s 102:100.

Dramatičen zaključek obračuna med Sršeni in Bojevniki:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Phoenix Sunsi (19-10) nadaljujejo dobre predstave. Tokrat so zanesljivo s 128:97 ugnali Memphis Grizzliese (13-13). Devin Booker je za zmagovalce dosegel 23 točk v vsega 26 minutah na parketu.

Washington Wizardsi (10-17) pa so v gosteh presenetili moštvo Portland Trail Blazers (18-11) in slavili s 118:111. Najbolj zaslužna za zmago čarovnikov sta bila Bradley Beal s 37 točkami in Russell Westbrook s trojnim dvojčkom. Dosegel je 27 točk in dodal še 11 skokov ter 13 podaj. Pri domačih je bil znova najbolj učinkovit Damian Lillard s 35 točkami.

Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Los Angeles Lakers ‒ Miami Heat 94:96
(Goran Dragić ni igral za Miami)
Charlotte Hornets ‒ Golden State Warriors  102:100
Chicago Bulls ‒ Sacramento Kings 122:114
Memphis Grizzlies ‒ Phoenix Suns 97:128
Portland Trail Blazers ‒ Washington Wizards 111:118

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.