Košarka

Miami klonil v Minneapolisu, Čančar izkoristil svoje minute

New York, Philadelphia, Minneapolis, Salt Lake City, Houston, 17. 04. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Minnesota Timberwolvesi so z odlično ekipno predstavo na svojem parketu ugnali ekipo Miami Heat, pri kateri je Goran Dragić dosegel 15 točk (119:111) za že tretji zaporedni poraz Vročice na gostujoči turneji. Denver Nuggetsi so bili zanesljivi na gostovanju v Houstonu (128:99), dobro pa je štiri ponujene minute za ravno toliko točk, skoka, podaji in ukradeno žogo izkoristil Vlatko Čančar.

Čančar (na fotografiji) med nedavnim obračunom z Boston Celticsi v domačem Denverju.
Čančar (na fotografiji) med nedavnim obračunom z Boston Celticsi v domačem Denverju. FOTO: AP

Pri Houston Rocketsih je gostoval Denver Vlatka Čančarja in zmagal s 128:99. Čančar je k zmagi Nuggetsov prispeval štiri točke in dva skoka, z 29 točkami pa se je najbolj izkazal njegov soigralec Nikola Jokić. Zmaga nad Raketami nikoli ni bila vprašljiva, 21 točk je h gostujočemu uspehu dodal še Michael Porter Jr. Srbski center je prevladoval pod košem in zadel kar deset od skupno 12 metov ter prispeval še 16 skokov. Le tri podaje so Vojvodincu zmanjkale do 16. trojnega dvojčka v sezoni, ki bi bil tudi drugi na zadnjih dveh tekmah. Vse to in še več ob podatku, da je odigral le 27 minut in v zadnji četrtini sploh ni stopil na parket.

"MVP (najkoristnejši igralec sezone, op. a.) je zato, ker ni izpustil nobene tekme, svojo ekipo ‒ imeli smo kar nekaj poškodb ‒ pa je obdržal na četrtem mestu v zelo konkurenčni in talentirani zahodni konferenci," s pohvalami na njegov račun ni skoparil trener Michael Malone. "Ko pa govorite o njegovi statistiki in učinkovitosti, so to zgodovinske številke. Srečo imamo, da je z nami, tega pa se vsi zavedamo," je dodal in razkril še zanimivo podrobnost, zaradi katere Srba še bolj ceni.

Vrhunci tekme Houston Rockets ‒ Denver Nuggets:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Kdo to počne?'
"Ne skrbi ga vsa ta pozornost in ego ter vse te ostale reči. Res se zabavam, ko vidim fante na Twitterju, ki fotografirajo same sebe in to objavljajo. Kdo to počne? Nikoli nisem videl, da bi Nikola enkrat samkrat fotografiral samega sebe in to objavil, to mi je pri njem všeč, poleg tega, da je izvrsten, izvrsten igralec," je še povedal Malone.

Porter je za tri točke metal 4/7, s klopi pa je JaMychal Green dosegel 13 točk, Paul Millsap pa je 11 točkam dodal 10 skokov za svoj drugi dvojni dvojček v sezoni. Will Barton se je ustavil pri 12 točkah. Z razdalje je Denver sicer metal zgolj skromnih 9/31, a prek Jokića in ostalih postavnih košarkarjev dominiral pod košem (skok 54:35 v korist gostov). Ob polčasu je bila razlika okroglih 20 točk (49:69), do konca tekme pa je narasla do 29 točk. To je bila že deseta zmaga na zadnjih 12 tekmah za Nuggetse, šest od teh je bilo dvomestnih. V Houstonu je moštvo iz Kolorada sicer izgubilo zadnjih osem gostovanj.

Vrhunci tekme Minnesota Timberwolves ‒ Miami Heat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Towns nazaj z zmago, Butler kritičen do predstave Miamija
Ekipa Gorana Dragića, Miami Heat, je z Minnesoto izgubila s 111:119. Ljubljančan  je dosegel 15 točk in tri podaje, s 30 točkami je bil pri Miamiju najbolj učinkovit Jimmy Butler. To je bil tretji zaporedni poraz Miamija, vse so košarkarji Vročice, ki se je lani prebila vse do velikega finala lige NBA, zabeležili v gosteh. Domači zvezdnik Karl-Anthony Towns je dosegel 24 točk, od tega osem v zadnji četrtini, ki jo je moral zaradi težav z osebnimi napakami končati predčasno, a so Volkovi z izvrstno ekipno predstavo znali nadomestiti tudi svojega asa.

Ricky Rubio je dosegel 17 točk, Naz Reid pa jih je s klopi prispeval 16 za Minnesoto, pri kateri je dvomestno število točk dosegla sedmerica, tako da jim zmage ni vzelo niti kar 21 izgubljenih žog. Towns je bil ključen pri nizu 22:6, s katerim so se Timberwolvesi odlepili v zadnji četrtini, potem ko je izpustil zadnji tekmi (visoka poraza z Brooklyn Netsi in Milwaukee Bucksi) zaradi osebnih razlogov na prvo obletnico smrti svoje mame. 

Med čakanjem na povratek Jamesa Hardna, ki naj bi bil tik pred okrevanjem po najnovejši poškodbi stegenske mišice, je Kevin Durant popeljal Brooklyn Netse do domače zmage nad Charlotte Hornetsi (130:115). Dosegel je 25 točk in dodal še 11 podaj, Joe Harris pa je na prvi tekmi po šokantni upokojitvi LaMarcusa Aldridgea za Mrežice prispeval še točko več, medtem ko jih je Landry Shamet zbral 20. Brooklynčani so za tri metali 51-odstotno (21/41), od tega je bilo devet metov Harrisovih (6/9), enajst pa Shametovih (6/11). "Ko si delimo žogo, nas je težko premagali. Nocoj smo imeli veliko 'ujemi-in-vrzi trojk'. Ko nam gredo meti z razdalje notri, se nam odpre veliko drugih možnosti," je bil zadovoljen Harris. Charlotte je brez kar petih od svojih šestih najboljših strelcev z rekordom kariere (33 točk) do dostojnega poraza vodil Miles Bridges.

'To ni dobra košarka'
"To mi je pomenilo veliko, da sem lahko le počel tisto, kar ljubim in da sem bil lahko na parketu s fanti," je dejal ganjeni Towns. Butler je za Miami poleg 30 točk prispeval še deset skokov in osem podaj. Trevor Ariza se je v floridskem moštvu izkazal z dosežkom sezone (21 točk). Miamiju, ki je večer začel na sedmem mestu vzhodne konference, s pol tekme prednosti pred Charlotte Hornetsi, je šel na roko vsaj poraz Sršenov v Brooklynu (130:115).

"Nismo si zaslužili zmage. Kadarkoli te ekipe vzamemo z levo roko in ne storimo tistega, kar bi v obrambi morali, smo kot celota in kot ekipa in enota nato preprosto videti slabo. To ni dobra košarka," je bil po porazu z najslabšo ekipo zahodne konference (do začetka tekme) oster Butler. Še v tretji četrtini je kazalo precej drugače, niz 15:5 je s trojko ob zvoku sirene zaključil Dragić, a Towns je na krilih omejenega števila navijačev obdržal Minnesoto v igri in na koncu proslavljal veliko in tudi čustveno zelo pomembno zmago. Po ocenah gostujočega trenerja so bile ključne tudi tako imenovane druge žoge: Minnesota je z desetimi skoki prišla do 23 točk iz drugih poskusov, medtem ko Miami le do petih.

"To je težko prebroditi. To je težava zdaj, da nismo sposobni zaključiti naše obrambe. Vsaj na zadnjih treh tekmah to ni bilo dovolj dobro," je dejal Spoelstra.

Utah do preobrata kljub poškodbi Mitchlla, derbi večera v Philadelphii pripadel domačim
Kot prvi so na parket sinoči stopili košarkarji vodilne ekipe lige, Utah Jazz, ki so na svojem parketu ugnali Indiana Pacerse (119:111). Brez Donovana Mitchlla, ki si je v tretji četrtini (bojda zgolj lažje) zvil gleženj, so v Salt Lake Cityju domačini strnili svoje vrste in z granitno obrambo uprizorili preobrat za 56. zmago v sezoni. Rudy Gobert je 13 točkam dodal kar 23 skokov in štiri blokade v drugem polčasu, Bojan Bogdanović pa je nase po 22 točkah Mitchella prevzel tudi strelsko breme in dosegel 24 točk, Jordan Clarkson jih je s klopi prispeval 18, Mike Conley pa je 10 točkam dodal še ravno toliko podaj. Domantas Sabonis je  za Indiano ob 22 točkah zbral še 15 skokov in sedem podaj.

Vrhunci tekme Utah Jazz ‒ Indiana Pacers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi težav z desno nogo je Kawhi Leonard izpustil še četrto zaporedno tekmo Los Angeles Clippersov, ki so klonili na gostovanju pri nekdanjemu trenerju Docu Riversu in njegovih Philadelphia 76ersih (106:103). Za vodilno ekipo Vzhoda je Joel Embiid dosegel 36 točk in 14 skokov ter izdatno prispeval k prekinitvi niza sedmih zmag ekipe iz Los Angelesa. Furkan Korkmaz je dodal 18, Ben Simmons pa 12 točkam še devet skokov za četrto zmago Filadelfijčanov.

"Ne verjamem, da ekipe res vedo, kaj bi storile, ko se je potrebno braniti proti njemu. Mislim, da je povsem očitno, da je on MVP te sezone. Tako dominanten je bil. Tudi sam ne vem, kako ga ustaviti," je Embiida pohvalil Simmons. Paul George je v gostujočih vrstah 37 točkam dodal devet skokov ob prvem porazu po 1. aprilu, Patric Patterson pa se je izkazal z dosežkom sezone (18 točk). Marcus Morris se je ustavil pri 15 točkah. 

Dvoboj Joela Embiida in Paula Georgea je bil paša za oči:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Houston Rockets ‒ Denver Nuggets 99:128
(Vlatko Čančar 4 točke, 2 skoka, 2 podaji in 1 ukradena žoga v 4 minutah za Denver.)

Minnesota Timberwolves ‒ Miami Heat 119:111
(Goran Dragić 15 točk, 1 skok, 3 podaje, 3 ukradene in 3 izgubljene žoge v 23 minutah za Miami.)

Dallas Mavericks ‒ New York Knicks 109:117
(Luka Dončić 22 točk, 8 skokov, 19 podaj, 1 blokada in 3 izgubljene žoge v 38 minutah za Dallas.)

Utah Jazz ‒ Indiana Pacers 119:111
Detroit Pistons ‒ Oklahoma City Thunder 110:104
Philadelphia 76ers ‒ Los Angeles Clippers 106:103
Washington Wizards ‒ New Orleans Pelicans 117:115 (podaljšek)
Brooklyn Nets ‒ Charlotte Hornets 130:115
Toronto Raptors ‒ Orlando Magic 113:102
Chicago Bulls ‒ Memphis Grizzlies 115:126
San Antonio Spurs ‒ Portland Trail Blazers 106:107

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.