Košarka

Miami s 'hladnim' Dragićem v prvi peterki prekinil črno serijo

New York, 30. 03. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Goran Dragić je tekmo z New York Knicksi v kultni dvorani Madison Square Garden začel v prvi postavi svojega moštva Miami Heat, ki je predvsem po zaslugi 27 točk Jimmyja Butlerja prekinilo negativni niz z zmago nad letos vse prej kot nemočnimi Knicksi (98:88). Obračun večera v Los Angelesu je zanesljivo pripadel Clippersom, ki so Milwaukee Buckse premagali s 129:105.

Elfrid Payton in Goran Dragić (oba na fotografiji) med obračunom v New Yorku.
Elfrid Payton in Goran Dragić (oba na fotografiji) med obračunom v New Yorku. FOTO: AP

Ekipa Miami Heat se je po šestih zaporednih porazih razveselila zmage in New York Knickse premagala z 98:88. Goran Dragić, ki je tokrat tekmo začel v začetni peterki, je v 24 minutah zbral štiri točke, pet skokov in dve podaji. Najbolj se je izkazal Jimmy Butler s 27 točkami. Dragić še četrtič na svojih zadnjih petih tekmah ni presegel meje desetih točk, potem ko je zaradi težav s hrbtom zaigral prvič po obračunu z Indiana Pacersi (20. marec). Ljubljanski zvezdnik še išče pravo formo, potem ko je blestel ob lanskem pohodu Vročice do velikega finala.

"Dobro se je počutil. Uspelo mu je skozi ves trening. V nedeljo smo vadili in uspelo mu je prestati jutranje ogrevanje. Pripravljen je," je o Dragiću, ki se je vrnil po štirih tekmah premora, povedal trener Erik Spoelstra. Poleg Butlerjevih 27 točk velja omeniti tudi prispevek Bama Adebaya, Duncana Robinsona (oba 20 točk) in Tylerja Herra (18) za 23. zmago Miamija v sezoni ob 24 porazih.

Robinson: Mučili smo se
"Izvrsten občutek je zmagati kadarkoli, ko izgubiš nekaj tekem v nizu, kaj šele šest," je priznal Robinson. "Mučili smo se, zato je res lepo samo priti do te ene (zmage, op. a.)," je dodal. Pri Kratkohlačnikih je 22 točk dosegel Julius Randle, Derrick Rose se je ustavil pri 16, Immanuel Quickley pa pri 12 točkah, oba s klopi. Knicksi so bili v nizu treh tekem brez poraza, zdaj pa se je njihov sicer še vedno zelo vzpodbuden izkupiček poslabšal na 24-23.

Vrhunci tekme New York Knicks ‒ Miami Heat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zaključku minulega tisočletja so bile tekme med Knicksi in Heati nepozabni obračuni, ki so pogosto odločali tudi o prvaku Vzhoda, a predvsem Newyorčani so v zadnjih desetletjih močno zaostali za konkurenco. Tudi tokrat o kakšnem epskem spopadu ni bilo ne duha ne sluha, Knicksi so v prvem polčasu goste ustavili predvsem z obrambo in vodili s 43:36. A nato so popustili in pred zadnjo četrtino zaostajali že s 64:75, saj je Miami dosegel kar 39 točk, samo Butler 14. Domači so se v kultni dvorani Madison Square Garden še uspeli približati na 86:78, a so lanski finalisti dosegli 12 od preostalih 22 točk za precej zanesljivo zmago, s katero so tudi "pometli" z New Yorkom v medsebojnih obračunih sezone 2020/21. Kratkohlačniki so imeli prvič to sezono priložnost, da se povzpnejo tri tekme nad 50 odstotkov, prvič letos bi lahko dobili tudi štiri tekme zapored.

Westbrook z zgodovinsko predstavo ob bok Magicu in Robertsonu
Medtem pa sta sinoči s trojnima dvojčkoma blestela Washingtonov Russell Westbrook in Brooklynov James Harden. Westbrook je popeljal Wizards do domače zmage nad Indiana Pacersi s 132:124, potem ko je za 16. trojni dvojček v dresu Wizardsov dosegel 35 točk, kar 21 podaj ter 14 skokov. To je bil prvi trojni dvojček v zgodovini lige NBA z vsaj 35 točkami in 20 ali več skoki/podajami. Pred njim je to uspelo le Earvinu "Magicu" Johnsonu in Oscarju Robertsonu.

Russell Westbrook je Washington Wizardsom do domače zmage nad Indiana Pacersi pomagal z naravnost blestečo predstavo (35 točk, 14 skokov in kar 21 podaj):

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

"Ponosen sem, da lahko vodim to ekipo. Danes so mi fantje veliko pomagali in upam, da bomo tako nadaljevali," je dejal Westbrook. Japonec Rui Hačimura je k zmagi dodal 26 točk, medtem ko je bil prvi strelec Indiane Domantas Sabonis s 35 točkami in 11 skoki.

Harden v dresu Netsov že izenačen s Kiddom
V New Yorku pa je Harden dosegel 38 točk, 13 podaj in 11 skokov, Kyrie Irving pa je k zmagi nad gostujočimi Minnesota Timberwolvesi s 112:107 dodal 27 točk. Harden je dosegel 12. trojni dvojček v le 32 tekmah za Mrežice in se izenačil s klubskim rekorderjem v eni sezoni Jasonom Kiddom. Brooklyn pa za vodilnimi Philadelphia 76ersi na vzhodu zaostaja le za pol tekme.

Še pete zmage v nizu so se veselili košarkarji ekipe Utah Jazz, vodilni v zahodni konferenci, ki so tokrat so s 114:75 "poteptali" Cleveland Cavalierse. Donovan Mitchell je zbral 19 točk. Medtem pa so Los Angeles Clippersi zmagoviti niz podaljšali na šest tekem, potem ko so s 129:105 na (papirnatem) derbiju večera premagali Milwaukee Buckse.

Vrhunci tekme Los Angeles Clippers ‒ Milwaukee Bucks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Stephen Curry je ob povratku na parket samo v tretji četrtini dosegel 14 točk in se na koncu ustavil pri 32 točkah v treh četrtinah, njegovi Golden State Warriorsi pa so na svojem parketu premagali Chicago Bullse:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

New York Knicks ‒ Miami Heat 88:98
(Goran Dragić 4 točke, 5 skokov, 2 podaji in 4 izgubljene žoge v 24 minutah za Miami.)

Oklahoma City Thunder ‒ Dallas Mavericks 106:127
(Luka Dončić 25 točk, 3 skoki, 7 podaj, 2 ukradeni in 3 izgubljene žoge v 28 minutah za Dallas.)

Washington Wizards ‒ Indiana Pacers 132:124
Boston Celtics ‒ New Orleans Pelicans 109:115
Brooklyn Nets ‒ Minnesota Timberwolves 112:107
Detroit Pistons ‒ Toronto Raptors 118:104
Houston Rockets ‒ Memphis Grizzlies 110:120
San Antonio Spurs ‒ Sacramento Kings 115:132
Utah Jazz ‒ Cleveland Cavaliers 114:75
Golden State Warriors ‒ Chicago Bulls 116:102
Los Angeles Clippers ‒ Milwaukee Bucks 129:105

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.