Košarka

Liga NBA ni pod vprašajem: 'James bo zagotovil, da bodo igrali'

Orlando, Los Angeles, 16. 06. 2020 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju ESPN, ki navaja besede neimenovanega vira iz kluba vzhodne konference lige NBA, bo prvi zvezdnik tekmovanja LeBron James storil vse, kar je v njegovi moči, da bi se sezona 2019/20 nadaljevala.

Tudi zaradi lova na zgodovinske dosežke legendarnega Michaela Jordana naj bi bil LeBron James pripravljen storiti vse, da se sezona 2019/20 v ligi NBA odigra do konca. Liga NBA je z lastniki in sindikatom košarkarjev že potrdila načrte za izvedbo zaključnih tekem rednega dela sezone ter končnice v "mehurčku" zabaviščnega parka Walt Disney World na obrobju Orlanda. A v zadnjih dneh so javni nastopi Kyrieja Irvinga, podpredsednika sindikata, Dwighta Howarda in nazadnje še Damiana Lillarda dvignili veliko prahu ter sredi zgodovinskih protestov za pravice tempnopoltih v Združenih državah Amerike pod vprašaj postavili načrte NBA.

Med najglasnejšimi zagovorniki tega, da se sezona izpelje do konca, je ravno prvi zvezdnik lige in član Los Angeles Lakersov, James, po poročanju ESPN, ki navaja besede neimenovanega uradnika kluba iz vzhodne konference, pa je v ozadju tudi velika želja, da pri 35 letih osvoji svoj četrti šampionski prstan. S tem bi se še dodatno približal legendi Chicago Bullsov, Jordanu, s katerim ga pogosto primerjajo v izboru najboljših košarkarjev vseh časov. James je bil večkrat tudi tarča kritik zaradi predstav v finalnih serijah, saj je v devetih poskusih osvojil tri naslove.

James (na fotografiji) je z Lakersi redni del sezone odigral v izvrstni formi in bi končnico najverjetneje začel v vlogi prvega nosilca Zahoda.
James (na fotografiji) je z Lakersi redni del sezone odigral v izvrstni formi in bi končnico najverjetneje začel v vlogi prvega nosilca Zahoda. FOTO: AP

Odločen posredovati
"LeBron bo zagotovil, da bodo tekme v Orlandu odigrali, ker vem, da bi lahko močno vplivale na njegovo zapuščino. Ve, da bi z naslovom ali dvema več še dodatno obogatil svojo kariero, to pa je odločen storiti," je izjavo navedel ESPN.

Lakersi so do marčevske prekinitve tekmovanja zaradi potrjenih okužb v vrstah ekipe Utah Jazz vodili na lestvici zahodne konference, kjer so imeli pet zmag več od mestnih tekmecev Los Angeles Clippersov. Tudi zato so močno presenetile izjave Howarda, centra Lakersov, ki je za CNN dejal, da se je pripravljen tudi odpovedati šampionskemu prstanu (zanj celo prvemu v karieri), da bi tako izkazal podporo temnopolti skupnosti.

James očitno o čem takem niti slučajno ne razmišlja, čeprav je na družbenih omrežjih praviloma zelo glasen podpornik protestov, ki so se po smrti 46-letnega Georgea Floyda iz Minneapolisa razširile po ZDA in delih Evrope.

"Srce se mi trga," je v zadnji objavi na družbenih omrežjih zapisal James, ki je tako komentiral posnetek, na katerem se temnopolti deček med igranjem košarke skrije pred policijskim avtomobilom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.