Košarka

Milwaukee klonil v Bostonu, tekma v Houstonu preložena

Boston, Houston, 24. 12. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Liga NBA se ni začela po željah odgovornih, saj so morali zaradi pozitivnih testov oziroma odrejenih samoosamitev v ekipi Houston Rockets odpovedati tekmo z moštvom Oklahoma City Thunder. Kar 12 obračunov se je v noči na četrtek sicer odvilo brez težav, med vrhunci je bil dvoboj Boston Celticsov in Milwaukee Bucksov, ki so v Bostonu klonili za točko (122:121).

Giannis Antetokounmpo (levo) ob Marcusu Smartu v Bostonu.
Giannis Antetokounmpo (levo) ob Marcusu Smartu v Bostonu. FOTO: AP
Harden bo moral plačati 50.000 dolarjev kazni (41.171 evrov), ker je kršil nove protokole tekmovanja, povezane z zajezitvijo širjenja okužb z novim koronavirusom, sporočilo lige NBA povzemajo agencije. Harden se ni držal pravila, ki prepoveduje zbiranje in druženje več kot 15 ljudi. V ponedeljek, 21. decembra se je udeležil zabave v zaprtem prostoru, posnetki na spletnih omrežjih pa kažejo, da ni nosil maske in se ni držal predvidene medosebne razdalje. Košarkar je napako priznal, dejal je, da se je udeležil praznovanja rojstnega dneva prijateljice, zatrdil pa je, da ni šlo za striptiz klub, kot so poročali nekateri mediji.

Po sprejetju obširnega protokola, ki naj bi zagotavljal nemoteno izvedbo rednega dela sezone, je vodstvo lige NBA že na tekmah prvega kroga naletelo na veliko težavo. Po tem, ko je bil nastop zvezdnika Houston Rocketsov Jamesa Hardna zaradi domnevnega obiska nočnega kluba tik pred tekmo z ekipo Oklahoma City Thunder močno vprašljiv, so obračun z njegovimi nekdanjimi delodajalci morali celo odpovedati. Ni še jasno, kakšno vlogo je pri vsem skupaj odigral Harden, ki so ga sicer kaznovali "le" s 50.000 dolarji kazni (41.171 evrov) in suspenzom za eno tekmo, je pa jasno, da Houston za tekmo ni imel potrebnih osmih igralcev, kar je po veljavnem pravilniku minimalno dovoljeno število v kadru posamezne ekipe.

Vodstvo NBA je sporočilo, da so pri treh igralcih Houstona testiranja pokazala pozitivne oziroma nejasne rezultate, štirje igralci pa so zaradi stika z okuženimi osebami že v samoosamitvi. Chris Clemons zaradi poškodbe Ahilove tetive ni bil na voljo za nastop. Ostalih 12 tekem se je razpletlo brez vidnejših težav, poleg porazov slovenskih košarkarjev Luka Dončića (od Dallasa so bili boljši Phoenix Sunsi), Gorana Dragića (Miami je klonil na gostovanju pri lokalnih tekmecih Orlando Magicih) in Vlatka Čančarja, ki ni dobil priložnosti ob domačem porazu po podaljšku s Sacramento Kingsi, pa velja izpostaviti obračun v Bostonu, kjer so domači Celticsi premagali najboljšo ekipo zadnjih dveh sezon, če seveda upoštevamo zgolj redni del tekmovanja, Milwaukee Bucks (122:121).

Izjemen Jokićev trojni dvojček premalo za Čančarjev Denver
Giannis Antetokounmpo, ki bo že drugo sezono zapored branil naslov najkoristnejšega igralca lige, je večer sklenil kot veliki osmoljenec, saj je Jaysonu Tatumu dovolil zadeti ključen met za tri točke, Grk pa je na drugi strani zgrešil prosti met, ko je bilo na semaforju do konca rednega dela tekme le še 0,4 sekunde. Pri Keltih je s 33 točkami blestel tudi Jaylen Brown, Boston pa je pred zadnjo četrtino vodil s kar 17 točkami, nato pa je Jelenom uspelo celo povesti (120:119). Tatum je nato vzel žogo v svoje roke in mojstrsko zadel prek Antetokounmpa s pomočjo table.

Tatum je zadel prek Antetokounmpa za zmago Bostona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premalo za zmago Denverja je bil tudi izjemen večer Srba Nikole Jokića, ki je 29 točkam dodal 15 skokov in 14 podaj ter tri atraktivne blokade. De'Aaron Fox in Harrison Barnes sta za Kingse dosegla po 21 košev.

Obračun je z zadetim metom ob zvoku sirene odločil Buddy Hield:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veliko pozornosti je požel tudi prvi (uradni) nastop Russella Westbrooka v dresu Washington Wizardsov po selitvi iz vrst houstonskih Raket. Toda Philadelphia na prvi uradni tekmi pod taktirko Doca Riversa, ki je po izpadu iz letošnje končnice presenetljivo zapustil Los Angeles Clipperse, tudi tokrat ni izgubila na domačem parketu, kar se je nazadnje zgodilo decembra 2019, Joel Embiid pa se je izkazal s kar 15 točkami od skupno 29 v zadnji četrtini, dodal jim je tudi 14 skokov za končnih 113:107. Westbrook je vknjižil trojnega dvojčka (21 točk, 15 podaj in 11 skokov).

Toronto Raptorsi svojega novega (začasnega) domovanja v Tampi niso odprli zmagovito, saj so jih premagali New Orleans Pelicansi, ki jih je prvič vodil Stan Van Gundy (99:113). V Amalie Areno so sicer Raptorsi prepeljali tudi parket iz domače dvorane, ki je od Tampe oddaljena več kot 2000 kilometrov vožnje, a jim tudi to ni pomagalo priti do uvodne zmage. J. J. Redick je obračun sklenil s 23 točkami, prvi strelec pa je bil sicer Brandon Ingram (24 tč., 9 sk. in 11 pod.), ki je s soigralci v zaključku dvoboja nadoknadil 11 točk zaostanka. V drugem polčasu se je prebudil tudi prvi "pick" lanskega nabora Zion Williamson, ki je na koncu vknjižil dvojnega dvojčka (15 točk in 10 skokov). Eric Bledsoe in Steven Adams sta debitantski nastop v dresu Pelikanov "začinila" z 18 oziroma 16 točkami, medtem ko sta pri domačih 20 oziroma 18 točk dosegla Pascal Siakam in Kyle Lowry (prispeval je še 10 podaj).

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Phoenix Suns ‒ Dallas Mavericks 106:102
(Luka Dončić 32 točk, 8 skokov, 5 podaj in 1 izgubljena žoga v 36 minutah za Dallas.)

Denver Nuggets ‒ Sacramento Kings 122:124 (podaljšek)
(Vlatko Čančar ni igral za Denver.)

Orlando Magic ‒ Miami Heat 113:107
(Goran Dragić 20 točk, 4 skoki, 7 podaj, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 26 minutah za Miami.)

Cleveland Cavaliers ‒ Charlotte Hornets 121:114
Indiana Pacers ‒ New York Knicks 121:107
Philadelphia 76ers ‒ Washington Wizards 113:107
Boston Celtics ‒ Milwaukee Bucks 122:121
Toronto Raptors ‒ New Orleans Pelicans 99:113
Chicago Bulls ‒ Atlanta Hawks 104:124
Memphis Grizzlies ‒ San Antonio Spurs 119:131
Minnesota Timberwolves ‒ Detroit Pistons 111:101
Portland Trail Blazers ‒ Utah Jazz 100:120

Prestavljeno:
Houston Rockets ‒ Oklahoma City Thunder

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.