Košarka

Uvodna bitka za Los Angeles Clippersom, Toronto v podaljšek

Toronto, Los Angeles, 23. 10. 2019 07.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sezona v ligi NBA se je odprla z izjemno izenačeno tekmo v Torontu, kjer so branilci naslova, ekipa Raptors, šele po podaljšku premagali New Orleans Pelicanse, čeprav zanje ni igral prvi izbor letošnjega nabora Zion Williamson (130:122). Vrhunec uvodnega večera v NBA je bil mestni derbi v Los Angelesu, ki so ga proti Lakersom zanesljivo dobili Los Angeles Clippersi (112:102).

Najkoristnejši igralec finalne serije minule sezone Kawhi Leonard (levo) je v Los Angelesu zdaj sosed LeBrona Jamesa (desno).
Najkoristnejši igralec finalne serije minule sezone Kawhi Leonard (levo) je v Los Angelesu zdaj sosed LeBrona Jamesa (desno). FOTO: AP
V noči na četrtek bo Goran Dragić sezono NBA z ekipo Miami Heat v domači dvorani odprl proti Memphis Grizzliesom, Dallas Mavericksi z Lukom Dončićem bodo prav tako zaigrali doma proti Washington Wizardsom, Denver Nuggetsi Vlatka Čančarja pa gostujejo pri Portland Trail Blazersih.

Košarkarji ekipe Toronto Raptors, prvaki severnoameriške lige NBA, so v novo sezono vstopili z zmago nad New Orleans Pelicansi. Junak zmage po podaljšku s 130:122 je bil Fred VanVleet, ki je s 34 točkami dosegel svoj strelski rekord kariere. S 34 točkami in 18 skoki je blestel tudi Pascal Siakam, preden je moral zaradi osebnih napak predčasno s parketa. Pred tekmo je vodstvo lige NBA v dvorani Scotiabank Arena pripravilo slovesnost, na kateri so pod strop dvignili zastavo prvakov za 2019 in igralcem ter strokovnemu štabu podelili šampionske prstane za naslov prvaka.

Podelitev šampionskih prstanov ekipi Toronta:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri obeh moštvih je manjkalo nekaj velikih imen glede na lansko sezono; Toronto je začel obrambo naslova brez Kawhija Leonarda, ki se je preselil k Los Angeles Clippersom, New Orleans pa je zapustil Anthony Davis, zaradi poškodbe pa je tik pred zdajci klub ostal še brez obetavnega novinca Ziona Williamsona, glavnega kandidata za naslednika Luke Dončića kot novinca leta.

RAPPEL

Nurse: Čustva so terjala svoj davek
"Morali smo globo seči v našo vrečo trikov, da smo prišli do zmage," je po tekmi priznal trener prvakov Nick Nurse in dodal, da je bila po njegovem ceremonija pred tekmo kriva za to, da njegovi varovanci dolgo niso zaigrali tako, kot je treba: "Mislim, da je šlo za to. Na dan so privrela čustva, ki so terjala svoj davek. K sreči smo se še pravočasno zbudili iz sanjarjenja."

Kyle Lowry je k prigarani zmagi dodal 22 točk, Serge Ibaka pa 13. Ekipi sta redni del končali pri 117 točkah, v podaljšani igri pa so na plan prišle izkušnje prvakov, saj so v tem delu nadigrali goste s 13:5. Prvi strelec Pelikanov, ki so sicer zadeli 19 trojk, je bil Brandon Ingram z 22 točkami, J. J. Reddick je zbral 16 točk, Josh Hart pa 15 točk in deset skokov.

Vrhunci tekme Toronto Raptors ‒ New Orleans Pelicans:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leonard že prinaša zmage Clippersom
Kmalu za tem, ko so njegovi nekdanji soigralci v Kanadi prejeli šampionske prstane, bojda so eni največjih ali celo največji v zgodovini, je Leonard v novi ekipi zablestel na mestnem derbiju z Lakersi in za zmago Clippersov prispeval 30 točk. Izkazala se je tudi klop: Lou Williams in Montrezl Harrell sta dosegla 21 oziroma 17 točk na uvodu v 50. sezono franšize v ligi NBA in 36. v Los Angelesu, kjer so se po desetletjih tavanja v senci Jezernikov letos profilirali kot glavni favoriti za končno zmago.

30 točk, 6 skokov in 5 podaj Leonarda na prvi uradni tekmi kot član Clippersov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kandidaturo so oddali na derbiju s prav tako močno okrepljenimi mestnimi tekmeci, ki jih zdaj vodita LeBron James in Anthony Davis. Davis je dosegel 25 točk, James pa zase precej skromnih 18. Oba je zasenčil nekdanji član ljubljanske Olimpije Danny Green (28), medtem ko Leonardu ni mogel pomagati Paul George, od katerega v taboru Clippersov prav tako pričakujejo veliko, a zaradi bolečin v rami še ni bil nared.

Lakersi so v prvi četrtini sicer vodili za enajst točk, nato pa so tokratni domačini v Staples Centru prevzeli pobudo. Vseeno so morali zdržati za zmago v zadnji četrtini, Green je v tretji četrtini začel zadevati kot za stavo in se z metom za tri točke podpisal pod niz 0:15. Pri izidu 85:85 je nato delni izid 19:7 v korist Clippersov prelomil obračun.

Davisov dvojni dvojček na uradnem debiju v dresu Lakersov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

LACLAK

Izida rednega dela lige NBA:

Toronto Raptors ‒ New Orleans Pelicans 130:122 (podaljšek)

TOČKE

Los Angeles Clippers ‒ Los Angeles Lakers 112:102

TOČKE

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tv1206802
23. 10. 2019 10.18
+1
Kandidatov za naslov je verjetno kar nekaj in največ bo odvisno od stanja poškodb ( žal ). Dallas problem bo slaba obramba in tu bodo imeli ogromne težave. Dejstvo je, da se v rednem delu igra bolj na napad, kar mogoče Dallasu celo odpira vrata v končnico, a vseeno sem kar skeptičen po tem kar sem do sedaj videl v obrambi. Primerjave z ekipo Nash-Nowitzki-Kemp so popolnoma nerealne.
AS1983
23. 10. 2019 09.31
Doncic, dragic bi lahko prisla do domace zmage ponoci po nasem casu
AS1983
23. 10. 2019 09.29
+2
Kawhi bi lahko postal prvak s clippersi in se izenacil. Z jamesom po naslovih
Sne?er All in
23. 10. 2019 08.29
-10
Dončič ni igral?