Košarka

James in Rondo sestrelila Rakete za prevzem vodstva v seriji

Orlando, 09. 09. 2020 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Los Angeles Lakersi so z rekordno zmago LeBrona Jamesa v končnici, že 162. v njegovi karieri, kar ni uspelo še nobenemu košarkarju v zgodovini lige NBA, in odlično predstavo prvega zvezdnika lige na tretji tekmi konferenčnega polfinala premagali Houston Rocketse in povedli v seriji (112:102).

James (desno) prodira ob prvem strelcu Houstona Jamesu Hardnu na tretji tekmi konferenčnega polfinala v "mehurčku".
James (desno) prodira ob prvem strelcu Houstona Jamesu Hardnu na tretji tekmi konferenčnega polfinala v "mehurčku". FOTO: AP

V polfinalu Zahoda so Los Angeles Lakersi na krilih LeBrona Jamesa, ki je dosegel nov rekord lige NBA, s 112:102 premagali Houston Rocketse in v boju na štiri zmage povedli z 2:1. James je prispeval 36 točk za svojo rekordno 162. zmago v končnici NBA, pri čemer je za eno tekmo premagal nekdanjega igralca Jezernikov Dereka Fisherja (161).

"Počutiš se zelo ponižno ob čem takem. To je nekaj, o čemer si nikoli nisem upal sanjati," je dejal James, ki je dodal sedem skokov, pet podaj in štiri blokade. Anthony Davis je k zmagi dodal 26 točk, 15 skokov in šest podaj, odločilen za zmago pa je bil tudi prispevek Rajona Ronda, ki se po dolgi odsotnosti (v "mehurčku" je odigral zelo malo minut) vrača na velika vrata. Kot celo prvi košarkar po Jamesu, ko je slednji leta 2010 igral še za Cleveland Cavalierse, je Rondo zbral vsaj 12 točk in pet podaj v zadnji četrtini tekme v končnici, obračun pa na koncu sklenil z 21 točkami in devetimi podajami. Osem od svojih 21 točk je dosegel ob nizu 10:0 na začetku zadnje četrtine, dodal je tudi podajo, ko so si Jezerniki nabrali odločilno prednost.

Izjemna predstava Jamesa na tretji tekmi konferenčnega polfinala:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida lige NBA, končnica, konferenčni polfinale:

- Vzhod:
Milwaukee Bucks ‒ Miami Heat* 94:103 /1:4/
(Goran Dragić 17 točk, 4 skoki, 2 podaji in 3 izgubljene žoge v 33 minutah za Miami.)

- Zahod:
Houston Rockets ‒ Los Angeles Lakers 102:112 /1:2/
// - izid v zmagah
* - napredoval v naslednji krog

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
09. 09. 2020 10.27
+2
Gledal par minut tretje četrtine. Negledljivo. LeDiva joka, skače, teži sodnikom z idejami o namišljenih osebnih napakah in pravljični krivici, ki se mu godi na igrišču.
cekinar
09. 09. 2020 10.48
+1