Košarka

Slab večer za Lakerse: LeBron odšepal ob porazu z Atlanto

Philadelphia, Miwaukee, Los Angeles, 21. 03. 2021 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Poškodba gležnja LeBrona Jamesa, ki je v drugi četrtni končal z nastopom proti Atlanta Hawksom, je zaznamovala sobotni program v ligi NBA. Branilci naslova Los Angeles Lakersi so brez Jamesa sprva še držali stik z vročimi gosti, ki pa so se na koncu brez večjih težav razveselili že osme zaporedne zmage (94:99). Nova prepričljiva zmaga Philadelphia 76ersov, ki so na svojem parketu odpravili Sacramento Kingse (129:105).

James (na fotografiji) je proti Atlanti odigral le prvi polčas, a tudi tega ne do konca.
James (na fotografiji) je proti Atlanti odigral le prvi polčas, a tudi tega ne do konca. FOTO: AP

LeBron James se je po tem, ko je v njegovo nogo trčil Solomon Hill, zvijal v bolečinah, a nato spet stopil na parket, zadel met za tri točke in nato dokončno odkorakal v slačilnico. Rahlo šepajoči James se ni več vrnil v igro, njegovim soigralcem, ki že dalj časa pogrešajo tudi drugega junaka lanskega šampionskega pohoda Anthonyja Davisa, pa ni uspelo ustaviti zmagovitega niza Atlanta Hawksov. Ti po februarski menjavi trenerja, kot vršilec dolžnosti delo po slovesu Lloyda Piercea še vedno opravlja Nate McMillan, igrajo kot prerojeni. V zadnji četrtini so Sokoli dvakrat povedli za 14 točk, kar je bila najvišja razlika na tekmi, pozen pritisk Jezernikov pa ni obrodil sadov kljub približanju na vsega pet točk zaostanka (92:97).

Po zadnjih informacijah bo James odsoten za nedoločen čas, šlo pa naj bi za težji zvin. Po poročanju ESPN je James na poti v slačilnico jezno prevrnil stol, prestal pa je že prve rentgenske preglede.

Vrhunci tekme Los Angeles Lakers ‒ Atlanta Hawks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Bolečina je zunanja in notranja'
"Morda ga še nikoli nisem slišal tako zakričati, še nikoli pa verjetno ni bil tako namrščen," je priznal soigralec pri Lakersih Kyle Kuzma. Dve uri po tekmi so Kalifornijci objavili, da bo James odsoten za nedoločen čas, kar je dodatna težava ob dejstvu, da je že 14 tekem izpustil Anthony Davis, ki verjetno ne bo igral do aprila.

"Nič me ne žalosti bolj kot to, da ne bom mogel pomagati soigralcem. Bolečina je zunanja in notranja. Pot okrevanja se začenja. Kmalu bom nazaj," je na Twitterju zapisal James, ki je takoj po poškodbi še zadel trojko iz kota, nato pa klical "time-out" in odšel z igrišča.

Clippersi zmanjšali zaostanek z zmago nad Charlottom, 76ersi visoko slavili brez Simmonsa in Embiida
S trojko je sicer podaljšal svoj rekordni niz tekem z najmanj desetimi doseženimi točkami na 1036. Od njegovih soigralcev se je na tekmi s 23 točkami in 11 skoki najbolj izkazal Montrezl Harrell, medtem ko je pri Atlanti John Collins zbral 27 točk in 16 skokov. Lakersi ostajajo tretji v zahodni konferenci za ekipama Utah Jazz in Phoenix Suns ter so tik pred mestnimi tekmeci Los Angeles Clippers, ki so tokrat s 125:98 odpravili Charlotte Hornetse, pri čemer je Paul George za zmagovalce dosegel 21 točk in 10 podaj. Sedem igralcev je doseglo vsaj 10 točk.

Vodilna ekipa vzhodne konference Philadelphia 76ers je s 129:105 premagala Sacramento Kingse. Tobias Harris z 29 točkami, 11 skoki in osmimi podajami ter Shake Milton z 28 točkami sta bila najboljša v zmagovalni ekipi, v kateri sta manjkala prva zvezdnika Ben Simmons in Joel Embiid.

Tretja ekipa vzhodnega dela lige Milwaukee Bucks je s 120:113 ugnala San Antonio Spurse, Giannis Antetokounmpo je za zmagovalce prispeval 26 točk, 15 podaj in osem skokov. Pri poražencih je Lonnie Walker IV tekmo končal z 31 točkami. Dvoboj zahodne konference med Memphis Grizzliesi in Golden State Warriorsi pa so dobili prvi s 111:103. Jonas Valančiunas je pri domačih vpisal 19 točk in 15 skokov, pri gostih, ki so med drugim brez Stephena Curryja, je Jordan Poole tekmo končal s 26 točkami.

Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Los Angeles Lakers ‒ Atlanta Hawks 94:99
Memphis Grizzlies ‒ Golden State Warriors 111:103
Philadelphia 76ers Sacramento Kings 129:105
Milwaukee Bucks San Antonio Spurs 120:113
Los Angeles Clippers Charlotte Hornets 125:98

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TV-MindControl
21. 03. 2021 08.38
-4
Nikogar ne zanima
RoyalWhite
21. 03. 2021 08.26
+6
Zvin gležnja lahko doleti tudi takšnega mrgana, kot je LeBron. Vsi tisti, ki ste se s tega norcevali pri Luki, se malo zamislite.
poserjemsenavas
21. 03. 2021 08.25
+9
Izgledalo ni tako hudo. Izgleda da možakar ni navajen bolečine.