Košarka

Lillard ni za nadaljevanje NBA sezone: Howardove in Irvingove skrbi so upravičene

New York, 16. 06. 2020 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi zvezdnik košarkarskega moštva Portland Trail Blazzers Damian Lillard po poročanju ameriških medijev nasprotuje nadaljevanju sezone v ligi NBA. Lillard se je postavil v vrsto, pred njim sta nekatere pomisleke navedla Kyrie Irving in Dwight Howard. Uradni trening tabori moštev so bodo začeli 9. julija, liga NBA pa se bo nadaljevala 30. julija. Vodstvo lige je 22 moštvom, ki bodo v času preostanka sezone igrali v Disneyjem zabavišču, sporočilo, da se morajo igralci, ki trenutno niso v ZDA, na sedežih klubov oglasiti do 15. junija.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Goran Dragić na strani tistih, ki zagovarjajo nadaljevanje lige NBA
    02:21
    Iz 24UR: Goran Dragić na strani tistih, ki zagovarjajo nadaljevanje lige NBA
  • Iz SVETA: Preobrazbe košarkarjev
    03:15
    Iz SVETA: Preobrazbe košarkarjev
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekme v ligi NBA so bile nazadnje odigrane 11. marca, preden je bila prekinjena zaradi okužbe francoskega centra Utaha Rudyja Goberta z virusom SARS-CoV-2, vse skupaj pa naj bi se končno nadaljevalo 30. julija v Orlandu. A številni znani košarkarji, celo največji zvezdniki lige NBA, so v preteklih dneh, ko je tudi uradno postalo jasno, da se bo tekmovalna sezona nadaljevala, izrazili hude pomisleke. 

Liga NBA, ki je bila prekinjena sredi marca, se bo nadaljevala 30. junija z 22 moštvi v Disneyjevem zabavišču pri Orlandu.

"Sem proti odhodu v Orlando. Nekaj mi smrdi.... Sem proti rasizmu in za spremembe v družbi sem se pripravljen odreči vsemu, kar imam," je med drugim dejal Kyrie Irving. Tako, oziroma podobno, razmišlja tudi košarkar Portlanda Damian Lillard. "Mislim, da imata Kyrie Irving in Dwight Howard povsem prav. Naša srca so z ljudmi, ki trpijo. Čutim, da bi moral biti del te borbe, ki v ZDA vlada zadnji mesec. Če bi se sezona v NBA nadaljevala, bi se fokus preselil drugam in to ne bi bilo prav," je za ESPN razpredal Lillard, ki je pred divjanjem koronavirusa staknil hujšo poškodbo, ki jo je pozdravil ravno med prisilnim tekmovalnim odmorom.

Damian Lillard
Damian Lillard FOTO: AP

Lillard je sicer med pandemijo večkrat dejal, da je proti nadaljevanju sezone, če ne bodo vodilni možje spremenili sistema in Portlandu ter drugim ekipam dovolili zadostno število tekem v rednem delu, da še ulovijo mesta v končnici. Ob spremenjenem sistemu za Portland glede končnice ni več skrbi. Kljub temu pa ... "Kar se tiče koronavirusa. Ne počutim se povsem lagodno, ne počutim se povsem varnega, toda pripravljen sem sprejeti tveganje. Vem, da je prav, da se svet še naprej vrti po ustaljenih smernicah in ne dovolimo, da nas ta virus povsem zaustavi. Drugo pa je, ko gre za rasno nestrpnost in težave, ki jih temnopolti srečujejo na vsakem koraku. Zato je prav, da podpremo zahteve po spremembi v ameriški družbi." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
16. 06. 2020 13.46
+6
Tale je pa vsak dan drugače enkrat JA, enkrat NE. Še sam ne ve kaj bi rad najbrš samo da dobi denar
royayers
16. 06. 2020 13.05
+5
Igralci, s pogodbami okoli 20ml lahko lapajo, kaj pa ostali, ki so placani 10x manj? Dive, nic drugega no. Vsi sportniki so cakali, da lahko tekmujejo, samo nekaj NBA preplacanih div se zadnje dni oglasa.
ochi
16. 06. 2020 12.23
+6
itak. portland nima vseh igralcev, pa še sanacija poškodb bo prav prišla.
resnicaosvobaja
16. 06. 2020 12.05
+10
Tudi jaz sem za prekinitev vseh športov v ZDA za obdobje 5+ let, dokler se stvari ne razčistijo....da se fokus ne bi spremenil in da bi bilo prav, kot pravijo nekateri...pogodbe prekiniti in na zavod ali pa se naj športniki, pobudo pričakujem predvsem od temnopoltih, da si znižajo plače za 70% , kot so to storili drugod po svetu za čas neigranja in pri tem vztrajajo do razrešitev zadev ...pa da vidimo, koliko jim dejansko to pomeni, vsaj tem s težkimi pogodbami...
Haralmaan
16. 06. 2020 11.42
+1
Medtem so se v WNBA lepo zmenli pa tudi ne pričakujem tako strogih ukrepov.
dr21
16. 06. 2020 11.10
+13
resnicaosvobaja
16. 06. 2020 12.14
+6
Šport je najboljši za promocijo česarkoli...samo potem tudi izraz "bela čokolada" in podobni ne sodijo v besednjak ...lahko pa za protiutež komentatorji trdijo "belo je lepo" ,kot to trdijo temnopolti zase