Košarka

Lisčeva pred EP sporoča: Ne bojimo se nikogar, nas pa bi se morali vsi bati

Niš, 26. 06. 2019 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

"Ne bojimo se nikogar, nas pa se bi se morali vsi bati," je sporočilo Eve Lisec tekmicam na Eurobasketu 2019. Tega skupno gostita Srbija in Latvija, tekme slovenske reprezentance pa si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. Pričnemo v četrtek ob 15.50. Ne zamudite.

"Vse punce smo komaj čakale Evropsko prvenstvo. Končno smo prišle do začetka prvenstva. Začele smo nekoliko prej kot ostale reprezentance in oddelale dober mesec priprav. Nič me ne skrbi. Poznamo se, uigrale smo se. Večina igra skupaj v reprezentanci že dlje časa," je v pogovoru za 24ur.com pojasnila Eva Lisec, na katero selektor Damir Grgić resno računa. Čeprav šteje vsega 24 let, pa sodi med bolj izkušena dekleta v naši reprezentanci. Njena vloga bo drugačna kot na prvenstvu v Pragi pred dvema letoma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Glede na prejšnji Eurobasket je razlika ta, da smo takrat v reprezentanci imeli druge nosilke, ki so več igrale. Ostale smo si lahko rekle: 'Saj imamo njih.' Zdaj pa ostale punce z mano na čelu vemo, da moramo biti stoodstotno osredotočene. Vse moramo dajati koše in igrati dobro obrambo. Ni izgovorov," se odgovornosti zaveda 193-centimetrov visoka Lisčeva. "Vesela sem, da sem ena izmed ključnih igralk. Ničesar me ni strah. Komaj čakam, da se prvenstvo začne," je še dodala.

Lisčeva pri vsega 24 letih sodi med ključne igralke slovenske reprezentance.
Lisčeva pri vsega 24 letih sodi med ključne igralke slovenske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

To, da ima Slovenija rahel deficit pod obema obročema, Lisčevo niti  najmanj ne skrbi. "Če pogledamo naše fante na EP, ko so osvojili zlato, so imeli dva ključna igralca – Dončića in Dragića. Na centru so bili nekoliko slabši, a so še vedno lahko zmagali. Še zmeraj so igrali boljše od reprezentanc s klasičnimi centri. Če bi bila to neka velika skrb, bi se to pokazalo že na pripravljalnih tekmah. S Kitajkami smo se borile, pa so bile zelo visoke," je še izpostavila Eva Lisec. Ta je razkrila tudi to, da so njene sanje uvrstitev na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, kamor potuje prvih šest reprezentanc Eurobasketa 2019. "Moje osebne sanje so kvalifikacijski turnir. Če pa gremo nekoliko skromneje: napredovanje iz skupine bi bilo super, prvo mesto bi bilo čudovito, da se uvrstimo neposredno med najboljših osem, kar bi bil zgodovinski uspeh," je zaključila Lisčeva, ki v slovenski reprezentanci nastopa na položaju centra. 

Slovenske tekme ženske reprezentance na Eurobasketu 2019
Slovenske tekme ženske reprezentance na Eurobasketu 2019 FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iztok remskar
26. 06. 2019 12.13
+2
katepabriga
26. 06. 2019 11.04
+1
Veliko joka bo.....
badcat
26. 06. 2019 10.37
+8
Mau visok letajo....da jih neu kksen eksot dol sklatu
pako-san
26. 06. 2019 10.27
+5
Da nebo debakel....pol pa jok
Dany75
26. 06. 2019 10.19
+2
Jaooo novinarji.... skoda besed 😫🙈