KOŠARKA

Ljubljanska kriza se nadaljuje: Zadar nadigral nebogljeno Cedevito Olimpijo

Zadar, 12.03.2023, 21:10 | Posodobljeno pred 8 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Košarkarji Cedevite Olimpije so prejeli novo bolečo zaušnico. Po porazu sredi tedna v okviru evropskega pokala proti litovskemu Lietkebelisu so nocoj položili orožje še v regionalni ligi ABA. Na gostovanju v Zadru so namreč varovanci trenerja Jurice Golemca od uvodnega sodnikovega meta gledali v hrbet razpoloženemu domačinu, ki je na koncu slavil prepričljivo zmago z 81:59.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tem tednu doživeli dva boleča poraza. V sredo so doma izgubili proti litovskemu Panavežysu in ostali brez možnosti za izločilne boje v evropskem pokalu, danes pa so v Zadru izenačili še najvišji poraz v sezoni v ligi Aba. Pokleknili so z 22 točkami razlike.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za Ljubljančane je bil to četrti poraz na zadnjih šestih tekmah v ligi Aba. Do konca rednega dela ima Cedevita Olimpija še šest tekem. V prihajajočem tednu bo v sredo gostovala pri ratiopharmu iz Ulma, v soboto pa bo gostila Cibono.

Cedevita Olimpija je s tem porazom zdrsnila pod 50-odstotno učinkovitost na mednarodnem prizorišču. V evropskem pokalu je na petnajstih tekmah zabeležila le tri zmage, v ligi Aba pa je zdaj pri izkupičku 14-6, skupno torej 17-18. Štiri zmage imajo Ljubljančani v pokalu Spar ter enega v slovenskem superpokalu.

Podatek, da izbranci trenerja Jurice Golemca na današnji tekmi niso vodili niti enkrat in da je imel Zadar v tretji četrtini že 26 točk prednosti, zgovorno priča o nemoči ljubljanske zasedbe.

Statistika tekme: Zadar vs. Cedevita Olimpija
Statistika tekme: Zadar vs. Cedevita OlimpijaFOTO: Sofascore.com

Cedevita Olimpija je tako že tretjič v sezoni izgubila z 22 točkami razlike. V ligi Aba proti Budućnosti ter v evropskem pokalu proti Joventutu, rekord pa držijo košarkarji Prometeja, ki so jo pred dobrim mesecem nadigrali s + 26.

Liga ABA, 21. krog, izidi:
Igokea - FMP                       77:70
Cibona - Budućnost                 83:87
Mega - MZT Skopje                  93:86
Zadar - Cedevita Olimpija          81:59

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.