Košarka

Lopez pred spopadom z Grki opozarja: Antetokounmpo nam bo želel odtrgati glave

Šenzen, 06. 09. 2019 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sicer soigralca pri zasedbi Milwaukee Bucks Brook Lopez in Giannis Antetokounmpo si bosta v soboto stala nasproti na svetovnem prvenstvu v košarki na Kitajskem, ko se bosta v Šenzenu s prenosom na Kanalu A in VOYO ob 14.20 pomerili reprezentanci ZDA in Grčije.

ZDA so bile na pragu poraza na tekmi s Turčijo, a v spopad z Grki vstopajo neporaženi.
ZDA so bile na pragu poraza na tekmi s Turčijo, a v spopad z Grki vstopajo neporaženi. FOTO: Fiba

Bolj kot za ZDA je tekma pomembna za reprezentanco Grčije, saj ta zavoljo poraza proti Braziliji krvavo potrebuje zmago, če še želi upati na preboj v četrtfinale. V kolikor Brazilija premaga Češko in Grki izgubijo z ZDA, bi Antetokounmpo in preostala druščina ostala brez uvrstitve med osem najboljših ekip prvenstva. "Želel si nas bo 'ubiti', o tem ni dvoma. Želel nam bo odtrgati glavo, nič drugega ne pričakujem od njega," opozarja član ameriške reprezentance Brook Lopez, ki Grka iz Milwaukeeja zelo dobro pozna.

TEKMA

Po odličnih predstavah v nedavno končani sezoni lige NBA, kjer si je prislužil naziv MVP rednega dela sezone, Giannis Antetokounmpo ni več uganka nikomur. Dobro ga pozna tudi ameriški selektor Gregg Popovich, ki sicer vodi zasedbo San Antonio Spurs. "Vedno smo verjeli, da so tuji igrlaci, ki igrajo v ligi NBA, izvrstni igralci, saj jih sicer tam ne bi bilo. Giannis je poseben igralec. Toda ko takšni igralci igrajo za svoje reprezentance, postanejo avtentični superjunaki. Združijo se, sestavijo ekipo, ki se zaljubi in uživa v igri. To se vidi tudi na tem prvenstvu. Veliko jih je zraslo skupaj, veliko časa igrajo skupaj. To se opazi," je opozoril Popovich, ki prvič vodi reprezentanco ZDA na velikem tekmovanju.

ZDA vs Grčija
ZDA vs Grčija FOTO:

"Priprava vsake ekipe je zelo drugačna. V ligi NBA vsak večer praktično veš, kako bo igral tvoj nasprotnik, toda na SP ima vsaka ekipa svoj način igre. To je zabavno, a hkrati zahtevno. Vsaka tekma se spremeni v drugačno vojno, nekaj novega. To se mi zdi zanimivo," je zaključil 70-letni ameriški strokovnjak, čigar korenine na Balkan, saj se je v ZDA rodil srbskemu očetu in hrvaški materi.

SKUPINA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.