Košarka

Love in Antetokounmpo bosta namenila sto tisočakov za delavce v dvorani

New York, 13. 03. 2020 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odpovedi športnih prireditev bodo po žepu udarile organizatorje, a še najbolj bodo izpad prihodkov občutili tisti, ki v športnem "cirkusu" že tako zaslužijo najmanj. Košarkarska zvezdnika Kevin Love in Giannis Antetokounmpo, ki igrata v severnoameriški ligi NBA, sta tako že napovedala, da bosta darovala 100.000 dolarjev delavcem, ki so zaposleni v njunih domačih dvoranah.

Antetokounmpo (desno) bo sicer samo v tej sezoni kot član Bucksov zaslužil okoli 23,2 milijona evrov, Love pa pri Cavaliersih 26 milijonov evrov.
Antetokounmpo (desno) bo sicer samo v tej sezoni kot član Bucksov zaslužil okoli 23,2 milijona evrov, Love pa pri Cavaliersih 26 milijonov evrov. FOTO: AP
Po poročanju vedno dobro obveščene televizije ESPN je v kolektivni pogodbi zapisano, da klubom v primeru odpovedi sezone zaradi pandemij, naravnih katastrof ali vojn igralcev ni potrebno plačati. Zaenkrat še nihče ne govori o popolni odpovedi sezone, tudi naslednje nakazilo naj bi v nedeljo oziroma v ponedeljek vsi košarkarji dobili na svoje račune.

Medtem, ko zvezdniki lige NBA služijo milijone, je preživetje tisočih delavcev v dvoranah najmočnejše severnoameriške košarkarske lige odvisno od vsake ure dela. Zdaj, ko so tekme v NBA vsaj za en mesec odpovedane, so nenadoma ostali brez služb, zaenkrat pa nič ne kaže, da jim je vodstvo tekmovanja pripravljeno priskočiti na pomoč.

Tudi zato so se zganili nekateri košarkarji, denimo ameriški zvezdnik Cleveland Cavaliersov Kevin Love, ki se je zavzel, da bo za delavce v dvorani Quicken Loans Arena odstopil 100.000 dolarjev (90.000 evrov) iz lastnega žepa. Zvezno državo Ohio v teh dneh pesti tudi huda zdravstvena kriza, saj je po nekaterih ocenah z novim koronavirusom okuženih že okoli 100.000 ljudi, kar je trenutno situacijo nekaterih zaposlenih v domači dvorani Konjenikov še poslabšalo. Tudi klub se je na družbenih omrežjih pohvalil, da vse sodelujoče še vedno plačuje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pomagali bodo tudi Mavericksi
Za podobno potezo se je odločil tudi lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban, čeprav prvi mož kluba, za katerega igra Ljubljančan Luka Dončić, ni postregel s podrobnostmi.

"Pri ljudeh v dvorani in naših ljudeh pri Mavsih sem se pozanimal, koliko bi stala finančna podpora ljudi, ki ne bodo mogli v službo. Veste ‒ plačani so na uro, to pa je njihov vir zaslužka," je na sredini novinarski konferenci dejal Cuban in se zavzel, da bi lahko delavci za prejeto plačilo v zameno nato opravili nekaj prostovoljnega dela.

Antetokounmpo: Želim pomagati
The Athletic je poročal tudi o Tonyju Resslerju in Atlanta Hawksih, ki naj bi razmišljali v podobni smeri, medtem ko se je najkoristnejši igralec minule sezone Giannis Antetokounmpo tako kot Love odločil darovati 100.000 dolarjev iz lastnega žepa za vse, ki delajo v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju.

"To je večje od košarke. V tem težkem času želim pomagati ljudem, ki skrbijo za to, da je moje življenje, življenje moje družine in življenje mojih soigralcev lažje," je prek družbenih omrežij sporočil zvezdnik Milwaukee Bucksov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asr500
14. 03. 2020 10.08
-7
Dončić si bo raje še enga Porscheja kupil.