Košarka

Luka Dončić blizu dvojnemu dvojčku, Real brez poraza v polfinale

Madrid, 30. 05. 2018 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred odhodom na nabor lige NBA in verjetno (krajše) počitnice Luko Dončića z Realom čaka še zaključek državnega prvenstva. Prvo nalogo so opravili brez težav, saj so v četrtfinalu z 2:0 v zmagah izločili Tenerife. Ljubljančan se je izkazal tudi na drugi tekmi, ki so jo igrali v gosteh, najbolj razpoložen je bil pri metu za tri točke.

Madridski Real želi po evropski klubski evroligaški lovoriki osvojiti še domačo "krono", končnica pa bo kot vedno zanimiva in nepredvidljiva. Galaktiki so imeli v četrtfinalu opravka z moštvom Iberostar Tenerife. Za prvi krog končnice lige ACB kar primeren tekmec, a je Real zelo zanesljivo opravil svojo nalogo. Z izidom 2:0 so se uvrstili v polfinale, potem ko so dobili najprej tekmo v Madridu, sinoči pa so slavili še v gosteh (75:84).

Izvrsten je bil znova Luka Dončić, ki je bil drugi v moštvu Reala po statističnem indeksu. Njegova valorizacija je bila 18, v dobrih 24 minutah je dosgel 12 točk (met 1/4 za dve in 3/4 za tri), dodal je še osem skokov in tri podaje. Najboljši igralec je bil center Walter Tavares z indeksom 26 za dvojnega dvojčka (11 točk, 13 skokov). Rudy Fernandez je dosegel 19 točk, Sergio Lull pa 10, dodal je še sedem podaj. Pri gostiteljih je bil najboljši Mike Tobey z 18 točkami in kar 16 skoki.

Realov polfinalni tekmec še ni znan, saj v dvoboju Gran Canarie in Valencie slednji vodijo z 1:0 v zmagah, druga tekma bo danes. V polfinalu je tudi že moštvo Baskonie (2:0 v zmagah proti Unicaji), zadnji polfinalist pa bo zmagovalec dvoboja Barcelona - Andorra (Andorra vodi z 1:0, potem ko je presenetljivo zmagala v Barceloni). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bobrock46
30. 05. 2018 13.48
+8
24 UR verjetno ne veste da pri Andorri igra še en Slovenc. Jaka je bil najboljši strelec in drugi po indeksu, tako da ni treba sam o Dončiću