Košarka

Tudi okrnjeni Toronto previsoka ovira za nerazpoloženi Dallas

Toronto, 27. 11. 2022 01.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
2

Košarkarji Dallas Mavericks so na 18. tekmi sezone doživeli deveti poraz, klonili so na gostovanju pri okrnjenih Toronto Raptorsih. Luka Dončić je bil znova najboljši posameznik svojega moštva, dosegel je 24 točk, osem asistenc in sedem skokov. Za tretji zaporedni poraz Dallasa je bila kriva predvsem slabo odigrana končnica.

Luka Dončić je trenutni prvi kandidat za osvojitev naziva MVP.
Luka Dončić je trenutni prvi kandidat za osvojitev naziva MVP. FOTO: AP

Dallas Mavericks so srečanje v Torontu, kjer je v začetku lanske sezone za kratek čas igral Goran Dragić, odprli odlično. Povedli so s 7:0, na prvo minuto odmora pa so se že podali z dvomestno prednostjo (15:4). Zelo razpoložen je bil Spencer Dinwiddie, ki je zadel tri od prvih štirih metov za tri. Po premoru je Dallas svojo prednost povišal že na 15 točk, potem pa so se domači Raptorji le prebudili in se do konca prve četrtine skoraj povsem približali (24:49). Dončić je, kot smo že vajeni, igral celoten prvi del, a ni bil razigran. Zadel je le en met iz igre.

Razigrani Chris Boucher, ki je ob odsotnosti Scottieja Barnesa in Pascala Siakama dobil več priložnosti za dokazovanje, je na začetku druge četrtine hitro poskrbel za prvo vodstvo Toronta na tekmi. Do konca polčasa smo spremljali izenačeno igro. Po vrnitvi Dončića na parket se tehtnica ni prevesila na stran Dallasa, saj 23-letnik tokrat ni bil povsem razpoložen in je po 24 minutah igre imel na svojem kontu 11 točk, štiri skoke in štiri podaje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrnitev Dallasa v zaključku ni bila dovolj

Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno sliko kot v drugem delu prvega. Toronto je še naprej vodil, a Dallas je bil vseskozi blizu. Le dvakrat se je v tretji četrtini zgodilo, da bi Raptorji ušli na dvomestno prednost. Tudi takrat pa so Teksašani hitro pripravili odgovor in poskrbeli, da je bilo pred zadnjimi 12 minutami še vse odprto. 

V zadnji četrtini so se razigrali nekateri košarkarji Dallasa, ki so bili v uvodu v sezono pod svojim nivojem. Dorian Finney-Smith je s svojo tretjo trojko (vrgel jih je sicer kar devet, op. a.) Dallas prvič po sredini druge četrtine vrnil v prednost. Zadnjič so Mavericksi vodili dobre tri minute pred koncem. Zaključek pa je znova pripadel domačinom, ki so v sklepnih napadih vselej podvajali Dončića, tako da ta ni prihajal do metov in so morali odgovornost nase prevzeti njegovi soigralci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bullock s slabo podajo zakockal napad za izenačenje

Dončić je pol minute pred koncem s košem približal Dallas na točko zaostanka, na drugi strani so domači uspešno izvedli dva prosta mesta, tako da je zadnji napad za morebitno izenačenje pripadel gostom. 23-letni košarkar s številko 77 na hrbet je moral podati, ker sta bila na njem dva košarkarja, a ostali pri Mavericksih tega niso znali izkoristiti. Napad se je končal z izgubljeno žogo zopet skromnega Reggieja Bullocka, ki je v 26 minutah dosegel štiri točke brez zadetega meta iz igre. 

Pri Dallasu je bil Dončić z naskokom najboljši strelec s 24 točkami, dvomestni so bili še Dinwiddie (15), Maxi Kleber (11) in Christian Wood (10), ki pa v končnici še enkrat več ni dobil priložnosti. Na drugi strani sta se s 26 točkami izkazala O.G. Anuoby in Van Vleet, 22 jih je prispeval Boucher. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franci Luzar
27. 11. 2022 10.15
-2
kako so uzgubili? z nojbolšim košarkašom na svetu? 🤔🦧
Abrnk
27. 11. 2022 10.35
+1