Košarka

Dončić: Igrali smo slabo, imeli smo le nekaj dobrih obdobij

Milwaukee, 16. 01. 2021 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Dallas je imel možnost, da bi prišel do pete zaporedne zmage v Ligi NBA, četudi je med tekmo zaostajal že za 14 točk, vendar sta Trey Burke in Kristaps Porzingis zgrešila trojki v zadnjih 21 sekundah dvoboja, ki ga je Middleton zaključil s prostima metoma. Najboljša ekipa rednega dela v zadnjih dveh sezonah Milwaukee Bucks je slavila s 112:109. Ljubljančan Luka Dončić je v 36 minutah dosegel 28 točk, trinajst podaj in devet skokov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

James Johnson je po podaji Luka Dončića s trojko iz kota tri minute in devet sekund pred koncem poskrbel za prvo vodstvo Dallasa (104:103) po uvodnih petih minutah tekme. Nato je na sceno stopil Khris Middleton in v zadnjih dveh minutah in pol dosegel osem od svojih 25 točk za zmago domače zasedbe. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je bil ob devetih skokih z 31 točkami prvi strelec tekme, v kateri je zadel le enega od desetih prostih metov. 

Luka Dončić je na koncu je z norim metom s svoje polovice igrišča skušal izsiliti podaljšek, a žoga ni našla poti skozi obroč, čeprav cilja prav močno ni zgrešila. Ljubljančan je v 36 minutah dosegel 28 točk, trinajst podaj in devet skokov

Prav slednje je bila najslabša točka obeh ekip v tem večeru, Bucks so proste mete metali 12:25, 6:13 pa Dallas. Za poraženo zasedbo je slovenski zvezdnik Luka Dončić v 36 minutah dosegel 28 točk, 13 podaj in devet skokov ter bil kot prvi strelec svojega moštva na pragu novega trojnega dvojčka. Poleg 21-letnega Ljubljančana je prek 20 točk pri Dallasu dosegel še Tim Hardaway Jr. (22). Dallas je imel možnost, da bi prišel do zmage, četudi je med tekmo zaostajal že za 14 točk, vendar sta Trey Burke (13 točk) in Kristaps Porzingis (15) zgrešila trojki v zadnjih 21 sekundah dvoboja. Middleton je svoj niz zaključil s prostima metoma za 111:107, Dončić je še zadel dve sekundi pred iztekom igralnega časa, končni izid je s črte za prostega meta postavil Brook Lopez. Dončić je potem ob zvoku sirene poskušal še z metom za novo trojko, vendar je žoga po tem metu iz obupa zadela le tablo. "Igrali smo slabo. To za nas res ni bila dobra tekma. Imeli smo priložnost za vodstvo, a smo tam obstali. Menim, da smo imeli nekaj dobrih trenutkov tudi v tem slabem večeru," je za spletno stran svojega moštva ocenil Dončić. "Postavili smo mu na pot naša telesa in ni mogel stopiti nazaj za mete, moral je podajati," pa je obrambno strategijo gostiteljev za zaustavljanje 21-letnega Ljubljančana strnil Antetokounmpo.

Luka Dončić in Rick Carlisle
Luka Dončić in Rick Carlisle FOTO: AP

Nekateri so menja, da bi trener Dallasa Rick Carlisle lahko (moral) vzeti minuto odmora ... "Tako se je odločil trener. Če bi zadeli, bi zdaj vsi hvalili njegovo odločitev," je za ESPN  povedal slovenski zlati košarkar. "Če se bomo o tem pogovarjali s trenerjem? Ne vem, a če bo tako, gotovo ne bo šlo v medije," je za ESPN zaključil prvi strelec ekipe Dallasa proti Bucksom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi okužb vodstvo lige prestavilo tri tekme
LeBron James je z 21 točkami, 11 podajami in osmimi skoki vodil igralce Los Angeles Lakers do zmage s 112:95 nad New Orleans Pelicans. To je bila že peta zaporedna zmaga branilcev naslova, ki so ob le treh porazih in 11 zmagah najuspešnejša ekipe lige ta čas. S šestimi zmagami in petimi porazi je na zahodnem delu šesti Dallas. Na vzhodnem delu ima najboljši izkupiček ekipa Boston Celtics, ki je do osmega slavja prišla po dvoboju z moštvom Orlando Magic, ki ga je dobila s 124:97.

Luka Dončić vs Milwaukee
Luka Dončić vs Milwaukee FOTO: Sofascore.com

Vodstvo NBA je sporočilo, da je moralo zaradi okužb z novim koronavirusom prestaviti tekme Memphis - Minnesota, Phoenix - Golden State in Detroit - Washington ter nato še dve tekmi ekipe iz ameriške prestolnice. Ta namreč nima dovolj zdravih igralcev, da bi lahko odigrala naslednja dvoboja proti Cleveland Cavaliers.

Izidi:
Boston Celtics - Orlando Magic             124:97

Cleveland Cavaliers - New York Knicks      106:103

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks         112:109
(Luka Dončić 28 točk, 13 podaj, 9 skokov v 36 minutah za Dallas)

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls      127:125 (podaljšek)

Utah Jazz - Atlanta Hawks                  116:92

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans  112:95

Sacramento Kings - LA Clippers             100:138

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

awontuwej
17. 01. 2021 15.25
Seveda bi lahko z malo sreče tudi zmagali, amapak izid je bil realen za to postavo...
tv1206802
16. 01. 2021 12.51
+1
Gledal tekmo in niti ni bila slaba glede na vse, ki manjkajo pri Mavsih. KP6 isce pot nazaj med zvezdnike in posledicno je vrgel ( namenoma ) nekaj neizdelanih in posiljenih metov. Luka je ob primanjkljaju talenta bil primoran kdaj narediti solo akcijo, ki se ni ravno izsla po nacrtih pa vseeno je njegova igra bila zelo solidna. Mogoce lahko oprostim napake rookiu Greenu po drugi strani pa se mi Iwundu zdi kot da je padel z marsa in ga definitivno ne bomo dolgo gledali kot Mavsa. Boban je v ekipi bolj za zabavo kot karkoli resnega medtem ko Willie-Stein se enkrat vec potrjuje, da ni hardcore center in mu je popvprecen skok vrh. V kolikor bodo res zeleli nekaj vec bi bilo super, ce bodo pripeljali Drummonda, ki je odlicen 2-way igralec. Sicer je pogodba Hardawaya dokaj visoka ( 18M ) in verjetno bodo Mavsi iskali neko nadgradnjo v igri in trejdali THJ in DP ( za koga ne vem ). Nekako bi si zelel THJ, da bi ostal za nekoliko nizjo placo ( cca 40M / 3 leta ) bi pa ekipi dodal Drummonda in se enega suterja za 3 tocke.
resnicaosvobaja
16. 01. 2021 13.24
+1
Tudi jaz sem jo gledal...pustimo, da manjka vsaj 5 igralcev ...pri minimalnem vodstvu ali zaostanku se Dallas še vedno raje posveti kakšnemu neizdelanemu metu za 3, kot pa relativno kakšnemu zanesljivemu metu za 2 točki, vsaj dokler se ne odlepijo