Košarka

Rupnik našel klub v Turčiji, Cedevito Olimpijo zapustil tudi Carmichael

Ljubljana, 09. 12. 2021 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA, T.Š.
Komentarji
2

Cedevita Olimpija in organizator igre Luka Rupnik sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Kreator igre, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil ob koncu lanskega leta, je sam izrazil željo pod odhodu, vodstvo kluba pa je ugodilo njegovi želji, so sporočili na klubski spletni strani. Podobna usoda pa je doletela tudi centra Jackieja Carmichaela. Rupnik je hitro našel novega delodajalca v Turčiji.

Luka Rupnik na tekmi Ukrajina - Slovenija.
Luka Rupnik na tekmi Ukrajina - Slovenija. FOTO: Fiba

Slovenski reprezentant Luka Rupnik je s Cedevito Olimpijo v sezoni 2020/21 osvojil naslov slovenskega državnega prvaka, na začetku te sezone pa je postal še slovenski superpokalni prvak.

Rupnik je v tekmovalni sezoni 2021/22 v dresu zmajev zaigral na desetih tekmah regionalne lige in petih tekmah EuroCupa. V regionalnem tekmovanju je v 15,8 minute na tekmo v povprečju dosegal 5,3 točke, 4,3 asistence in 1,8 skoke na tekmo. V Evropskem pokalu je v malo več kot 11 minutah, ki jih je povprečno preživel na parketu, dosegal 1,8 točke in 1,4 asistence.

Osemindvajsetletni in 186 cm visoki organizator igre bo kariero nadaljeval pri ekipi Yalovaspor, je na Twitterju zapisala omenjena turška ekipa. Yalovaspor je trenutno na 12. mestu v 16-članskem elitnem turškem prvenstvu, na enajstih tekmah pa je dosegel štiri zmage in doživel sedem porazov. V vodstvu je Fenerbahče (10-1), na drugem mestu pa Anadolu Efes (9-2).

Za Rupnika je to šesti klub v tujini, pred tem je v tujini igral tudi za španske klube Lleido, Fuenlabrado in Zaragozo, za belgijski Antwerpen ter češki Nymburk.

Olimpija je prav tako objavila, da se je sporazumno razšla tudi z ameriškim centrom Jackiejem Carmichaelom, ki se je Ljubljančanom pridružil poleti, na začetku sezone pa ni upravičil pričakovanj strokovnega štaba in vodstva kluba. V minuli sezoni je Carmichael nosil dres Igokee.

Enaintridesetletni Američan je v sezoni 2021/22 v regionalni ligi na parket stopil na devetih tekmah, dosegal pa je 4,8 točke, 4,6 skoka in 1,1 podaje v dobrih 17 minutah na parketu. Na petih tekmah evropskega pokala pa je v slabih 11 minutah v povprečju, dosegal 0,6 točke, 1,6 skoka in 0,4 podaje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tolovajmataj
10. 12. 2021 08.51
namesto, da bi ne zaposlili (pod)povprečnih tujcev bi bilo bolje zadržati domače košarkarje, ki niso nič slabši, in bi tako imeli večjo minutažo.
punkracij
09. 12. 2021 11.58
Morda ga kje čaka večja minutaža, kar za igralca njegovih let nebi bilo slabo.