Košarka

Marc Gasol: Pau bi se z veseljem vrnil v Los Angeles

Los Angeles, 28. 11. 2020 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marc Gasol je pred dnevi podpisal dveletno pogodbo z Lakersi. Ko bo prvič zaigral za jezernike, bosta s Pauom Gasolom postala sploh prva brata v zgodovini, ki sta zaigrala za aktualne prvake lige NBA. A kaj lahko bi se zgodilo, da bosta v prihajajoči sezoni v Los Angelesu igrala celo skupaj. Mlajši Marc je namreč dejal, da bi se Pau pri 40 letih z veseljem vrnil do konca sezone in nato prav v mestu angelov tudi sklenil svojo kariero.

Brata Gasol na zadnji medsebojni tekmi: Pau Gasol (v dresu San Antonia) in Marc Gasol (v dresu Memphisa) leta 2019
Brata Gasol na zadnji medsebojni tekmi: Pau Gasol (v dresu San Antonia) in Marc Gasol (v dresu Memphisa) leta 2019 FOTO: AP

"Družbenih omrežij ne spremljam pogosto, zato ne vem, kakšna so namigovanja. Vem pa, da Pau ljubi Los Angeles in Lakerse. Tu se počuti domače, zato sem prepričan, da bi se z veseljem vrnil, a to je vprašanje za Roba Pelinko (generalnega direktorja Lakersov, op. a.) in lastnike," je v intervjuju za Spectrum SportsNet dejal Marc Gasol

Pau Gasol je sicer že maja izrazil željo, da bi se vrnil v Los Angeles, a ima v zadnjem času velike težave s poškodbami, zato je vprašanje, ali si ga pri jezernikih, ki bodo letos branili naslov prvakov, sploh želijo. "Fantastično bi bilo, če bi kariero zaključil pri Lakersih, ampak mislim, da bom težko prišel do te priložnosti. Čeprav imam odličen odnos z vsemi v franšizi, nisem povsem prepričan, ali bi lahko do tega zares prišlo," je pred časom povedal izkušeni 40-letnik.

Pau Gasol je na morebitni povratek namignil tudi prek Twitterja, ko je pred časom všečkal objavo, ki ga je povezovala z vrnitvijo in kasnejšo upokojitvijo v mestu angelov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Starejši od bratov Gasol je za aktualne prvake lige NBA sicer igral med letoma 2008 in 2014, ko je v tandemu s Kobejem Bryantom osvojil tudi dva šampionska prstana. Kasneje je igral še za Chicago Bullse, San Antonio Spurse in nazadnje za moštvo Milwaukeeja, a je dres Bucksov oblekel vsega trikrat. 

Z lansko najboljšo ekipo rednega dela je podpisal na začetku marca 2019, po le treh odigranih obračunih pa je staknil poškodbo, zaradi katere je končal sezono 2018/2019. Nekaj mesecev kasneje je sicer podpisal še pogodbo s Portland TrailBlazzersi, a so se mu ti novembra zahvalili, ne da bi zanje sploh odigral kakšno tekmo.

V lanski sezoni P. Gasol tako ni odigral niti ene same tekme, še najresneje pa se ga je povezovalo z Barcelono, pri kateri je na prelomu tisočletja tudi začel svojo profesionalno kariero. Za Katalonce je nastopal med letoma 1998 in 2001, ko ga je kot tretjega na naboru izbrala ekipa Memphis Grizzlies.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trembalajek
28. 11. 2020 15.28
+1
Tudi Vujacic bi se.