Košarka

Martić: Solidna obramba in prevlada v skoku odločilni za našo zmago

Ljubljana, 21. 01. 2024 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 17. krogu regionalnega košarkarskega tekmovanja s 106:74 odpihnili s parketa oslabljeno zasedbo Igokee. Ta niti v enem trenutku ni bila dorasel tekmec razigranim Ljubljančanom, ki so tako prekinili niz treh zaporednih porazov. Strateg zmajev Zoran Martić je bil zadovoljen z videnim, a opozarja, da je v igri njegovih varovancev še veliko rezerv.

Ljubljanski košarkarji so bili od prve minute dalje veliko boljši tekmec. Varovanci Zorana Martića so si z odločno igro v obrambi tlakovali pot do še raznovrstnejše igre v napadu, in ko je v nadaljevanju tekme stekel met za tri točke (na koncu 14/33), je bilo jasno, da bo nov par točk za 12. ligaško zmago v sezoni ostal v slovenski prestolnici.

"Takoj na začetku smo z agresivnim skokom v napadu in solidno igro v obrambi pokazali, da smo pridobili samozavest za igro v napadu, ki je nato dobro stekla. Bili smo razpoloženi pri metu z razdalje, kar je vedno pozitivno. Obramba je bila večji del prvega polčasa precej solidna, v drugem polčasu pa smo ohranjali prednost, ki smo si jo priigrali. Edina slaba stvar je, da smo očitno za daljše obdobje zaradi poškodbe izgubili Jako Klobučarja. Zagotovo na naslednjih tekmah ne bo enostavno z enim igralcem manj v rotaciji," se je pridušal strateg Cedevite Olimpije, ki bo moral znotraj obstoječega moštva najti ustrezno zamenjavo za poškodovanega dolenjskega branilca.

Gregor Glas je v dobrih 16 minutah igre dosegel 19 točk ob 50-odstotnem metu izza črte 6,75 metra.
Gregor Glas je v dobrih 16 minutah igre dosegel 19 točk ob 50-odstotnem metu izza črte 6,75 metra. FOTO: Aljoša Kravanja

Gregor Glas je bil znova eden boljših posameznikov ob visoki zmagi Ljubljančanov. V dobrih 16 minutah igre je prispeval 19 točk, od tega je dosegel pet trojk iz 10 poskusov, s čemer dokazuje, da se raven njegovih predstav iz tekme v tekmo dviguje.

"Držali smo se dogovorov iz slačilnice. Že od začetka smo povsem nadzorovali potek tekme. Tudi v drugem polčasu nismo padli, kar je zelo pozitivno. Pristopili smo še bolj agresivno, zelo pozitiven rezultat za nas. Imeli smo kakšno izgubljeno žogo preveč, a bomo v nadaljevanju sezone skušali tudi to pomanjkljivost popraviti," pa je po zmagi nad Igokeo povedal Glas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
21. 01. 2024 14.36
+2
Žalostno da s toliko denarja, se hvališ ko premagaš naprotnika ki nima polovico toliko, denarja v proračunu.
Amor Fati
21. 01. 2024 14.54
+3
Pusti to. Pozabi. Njihova realna vrednost se vidi v Evropi. Tam so pa že več mesecev brez zmage.
kozmonavt123
22. 01. 2024 09.48
-1
Ne vem, ali je Cedevita Olimpija slovenski ali hrvaški klub?