Košarka

Martič: Tudi če bi izgubili, jim ne bi imel česa očitati

Ljubljana, 17. 02. 2024 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., J.L.
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek po pravi drami slavili nov naslov pokalnih prvakov, potem ko so v finalu s 87:86 ugnali novomeško Krko. Potem ko so ob polčasu zaostajali za šest, so zmaji v drugem delu prestavili v višjo prestavo, čeprav so bili na robu svojih moči. Prav zato je bil trener Zoran Martič še toliko bolj vesel nove lovorike.

Več videovsebin
  • Zoran Martič po zmagi nad Krko
    00:59
    Zoran Martič po zmagi nad Krko
  • Gregor Glas po zmagi v pokalnem tekmovanju proti Krki
    00:34
    Gregor Glas po zmagi v pokalnem tekmovanju proti Krki

Krka je bila na Kodeljevem v prvem polčasu vseskozi v prednosti in po 20 minutah je na semaforju kazalo 51:45 v korist Novomeščanov, ki so v tem delu največ vodili za devet. V nadaljevanju pa so zmaji zaigrali odločneje in pokazali, zakaj so na papirju veljali za favorite. 

"Bili smo neverjetno izmučeni že od prve tekme. To se je videlo v prvem polčasu. Nismo se uspeli priključiti njihovemu ritmu, zato smo zaostajali. Med polčasom je bilo nekaj vroče krvi, a smo potem stopili skupaj. V drugem polčasu smo začeli bolj agresivno, povezano in uspel nam je preobrat," si je po tekmi oddahnil Gregor Glas, ki je v zadnjih šestih minutah prispeval kar tri ključne trojke. 

Za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je bil izbran center Alen Omić, ki se je moštvu priključil pred nekaj tedni, potem ko ga je na začetku sezone odpisal takratni trener Simone Pianigiani.

Njegov naslednik Zoran Martič je – prav tako kot Glas – poudaril, kako izčrpani so že pred finalnim obračunom bili njegovi varovanci: "To je bila naša četrta tekma v sedmih dneh z osmimi igralci. Pred tekmo namerno nisem želel govoriti o tem, a od 18 prijavljenih igralcev pred sezono nam jih je na tem turnirju manjkalo deset. Vsi so izmučeni, ampak so si res priborili to zmago. Vsa čast, čestitam jim, ta pokal so si res zaslužili."

Martič je dodal še, da je bil najbolj zadovoljen z obrazom, ki so ga v drugem polčasu prikazali njegovi varovanci, in dejal, da jim ne bi zameril, četudi bi tekmo izgubili. 

Preveč razočaran ni bil niti njegov stanovski kolega na Krkini klopi Gašper Okorn: "Zmagovalca je odločila ena žoga, malenkosti, dnevna forma, predvsem pa tri trojke Gregorja Glasa v zadnji četrtini. Vseeno moram biti s predstavo svoje ekipe v teh dveh dneh zadovoljen. Prikazali smo borbeno igro in bili vse do konca v igri za naslov." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.