Košarka

Martić z zmaji polni baterije na Rogli: 'Zdaj se začenja resno delo'

Rogla, 17. 08. 2018 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Petrol Olimpije je v drugi teden priprav na novo sezono krenilo z veliko vneme in elana, trenutno pa se nahaja na Rogli, kjer jo čaka desetdnevni pripravljalni tabor. Pred zmajio je naporna sezona, saj bodo nastopili kar na štirih frontah. V Ligi prvakov, domačem prvenstvu, regionalni ligi in slovenskem pokalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Aljoša Kravanja
Po devetih dneh potenja v Areni Stožice in na okoliških travnih površinah, so se košarkarji Petrol Olimpije v sredo podali na Roglo, kjer jih čaka intenzivnih deset dni pripravljalnega tabora.
Zmaji so v svojih vrstah zadržali Jana Špana, Jana Barbarića, Dražena Bubnića, Erjona Kastratija in glavnega trenerja Zorana Martića, dodali pa so Miho Lapornika, Marka Simonovića, Luko Šamanića, Jana Rebca, Marvina Jonesa, Jaleka Feltona in pomočnika glavnega trenerja Stipeta Modrića. Veljavne pogodbe s klubom so že imeli Mirza Begić, Igor Tratnik, Issuf Sanon in Roko Badžim.
Osvežitev na robu Pohorja bo prav zagotovo dobro dela tako igralcem, kot tudi strokovnemu štabu, saj je uvodni del priprav potekal ravno v najtoplejšem tednu letošnjega koledarskega leta. "Na Rogli nas prav zagotovo čaka manjša osvežitev, nekoliko se bomo tudi izognili vročini, za katero verjamem, da bo še nekaj časa traja v Ljubljani. Seveda se bomo tudi bolje spoznali, saj si v desetih dneh skupnega življenja kar nekoliko prisiljen v več druženja," je ob odhodu na priprave za uradno spletno stran kluba povedal glavni trener moštva Zoran Martić. Martićevi četi se je v ponedeljek na treningih pridružil tudi Luka Šamanić, ki je po evropskem prvenstvu za fante do 18. leta dobil teden dni časa, da odpočije telo, ekipa pa tako na Roglo odhaja v polnem številu. "V tem tednu smo se na kupu končno zbrali vsi, torej tudi tisti, ki so imeli reprezentančne ali pa kakšne druge obveznosti," je po prihodu Šamanića za klubsko spletno stran povedal 53-letni celjan, in dodal: "Zdaj se začenja resno delo." Ekipo v zaključku avgusta že čakajo prve pripravljalne tekme, več o nasprotnikih in natančnih terminih pripravljalnih tekem pa bo ljubljanski klub razkril v kratkem.

Zmaji so prvi del priprav opravili v Stožicah.
Zmaji so prvi del priprav opravili v Stožicah. FOTO: 24ur.com

Ekipa in strokovni štab sta trenutno osredotočena le na delo na Rogli, Martić pa ob začetku pripravljalnega tabora hkrati pogleduje proti septembru in reprezentančnim obveznostim, ki čakajo nekatere igralce: "Pripravljalni tabor na Rogli je za nas prav zagotovo najpomembnejši del priprav na novo sezono. Opravili bomo glavnino vseh zadev, ki jih imamo v načrtu pri pripravah na novo sezono, saj se po vrnitvi v Ljubljano začnejo nove reprezentančne akcije in zna se zgoditi, da bomo v septembru znova pogrešali kakšnega od igralcev."

V Ljubljano se bo moštvo vrnilo konec prihodnjega tedna in s pripravami na novo sezono nadaljevalo v slovenski prestolnici.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.