Košarka

Mathiang z igrišč odsoten vsaj šest mesecev

Ljubljana, 21. 09. 2020 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poškodovani center Cedevite Olimpije Mangok Mathiang bo z igrišč odsoten vsaj šest mesecev, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Avstralski reprezentant južnosudanskih korenin je v noči s srede na četrtek prestal operacijo po zlomu mečnice in golenice desne noge. Poškodoval se je na sredinem večernem treningu tik pred slovenskim superpokalom.

Mathiang (na fotografiji) se je težje poškodoval tik pred obračunom za slovenski superpokal.
Mathiang (na fotografiji) se je težje poškodoval tik pred obračunom za slovenski superpokal. FOTO: Cedevita Olimpija

Po operaciji, ki jo je opravil Marko Macura, je minuli konec tedna že preživel zunaj bolnišnice.

"Pričakujemo, da bo rehabilitacija trajala najmanj šest mesecev, šele nato se bo lahko vrnil h košarkarskim aktivnostim. V klubu bomo Mangoku od prvega do zadnjega dne nudili potrebno podporo. Na prvi pogled je poškodba resnično grozljiva, tudi za vse nas, ki smo bili v dvorani tisti trenutek. V primerjavi s poškodbo, na primer, križne vezi v kolenu, pa je dejansko poškodba blažja," je sporočil fizioterapevt "zmajev" Rok Žagar.

"Če se kost dobro zaceli, hkrati pa rehabilitacija poteka tako, kot mora, in napravimo vse, da je športnik znova zelo dobro telesno pripravljen, potem se igralec lahko uspešno vrne na parket," je še poudaril.

Na Kliničnem oddelku za travmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so 27-letnemu Mangoku Mathiangu opravili fiksacijo s ploščico in osmimi dodatnimi vijaki. Ob dejstvu, da je članska ekipa Cedevite Olimpije ostala brez igralca, na katerem je slonela velika odgovornost na položaju centra, športni direktor Sani Bečirović in glavni trener Jurica Golemac že pregledujeta seznam igralcev in iščeta potencialno okrepitev.

Cedevito Olimpijo uvodna tekma v evropskem pokalu čaka v sredo, 30. septembra, ko bo v prvem krogu skupinskega dela gostovala v Parizu pri Nanterrju 92. Ljubljančani so sezono začeli z osvojeno superpokalno lovoriko, ko so v Kranju premagali Krko z 78:67.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.