Košarka

Olimpija naredila korak nazaj v boju za končnico

Podgorica, 08. 04. 2021 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so v zaostali tekmi 18. kroga lige ABA gostovali v Črni gori. Ljubljančani so v zelo pomembni tekmi izgubili proti domači Budućnosti iz Podgorice (75:89) in si močno otežili položaj v boju za končnico, kamor peljejo prva štiri mesta. Dvorana Morača tako ostaja neosvojljiva trdnjava za košarkarje iz slovenske prestolnice ...

Kendrick Perry
Kendrick Perry FOTO: KK Cedevita Olimpija

To je bila za Ljubljančane hkrati prva od treh tekem, ki jih bodo v šestih dneh igrali v Črni gori in Srbiji. V nedeljo bodo v Baru gostovali pri Mornarju, 14. aprila pa jih čaka še Crvena zvezda v Beogradu. Štiri dni kasneje se bodo z Beograjčani srečali še v Stožicah, redni del lige Aba pa bodo končali 20. in 24. aprila proti Ciboni in Megi. Nastop v Podgorici je bil za Cedevito Olimpiji prvi po šestnajstih dneh oziroma 23. marcu. Čeprav tega v prvem polčasu ni bilo videti, saj so bili ob 18 točkah kapetana Jake Blažiča zelo razpoloženi in so dosegli kar 48 točk, so v drugem delu prikazali eno najslabših predstav v sezoni. Zbrali so zgolj 27 točk in na koncu izgubili tudi z višjo razliko, kot so zmagali konec januarja v Ljubljani (95:84). "V drugem polčasu smo izgubili energijo in napadalni ritem. Tekme ne moreš zmagati, če v drugem polčasu dosežeš manj kot 30 točk. Tekmecem smo bili konkurenčni v skoku, a nam je pošlo moči, da bi tekmo obdržali nevarno do konca. Čestitke Budućnosti VOLI za zasluženo zmago," je povedal trener Jurica Golemac.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Imeli so le enega razpoloženega igralca Jako Blažiča, ki je dosegel 26 točk (met 9:15), ostali nosilci igre pa so zaostali za svojim povprečjem. Kendrick Perry je ob metu 5:15 zbral 10 točk, Mikael Hopkins je zadel le en met iz igre (1:7), Rion Brown in Jarrod Jones pa sta skupaj dosegla toliko točk kot Luka Rupnik (11). Predvsem pa je Cedeviti Olimpiji zatajil met za tri točke - 5:31 ali zgolj 16,1 odstotka. "Borili smo se. Žal je za nami dolg premor od tekmovalnega ritma. Tekmo smo odprli dobro, borbeno in z veliko energije. V tretji četrtini smo doživeli mrk, ki smo se ga bali. Na žalost se na koncu nismo uspeli zbrati," je po porazu v Črni gori dejal Rupnik.

Izid, liga Aba, zaostala tekma 18. kroga:              
Budućnost – Cedevita Olimpija 89:75 (28:23, 15:25, 25:15, 21:12)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.