Košarka

Heati bodo po 323 dneh pozdravili navijače, nastop Dragića vprašljiv

Miami, 28. 01. 2021 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Franšiza Miami Heat bo spisala eno lepših zgodb te sezone – v domači areni AmericanAirlines bo na Floridi na tekmi z zasedbo LA Clippers gostila navijače. Goran Dragić, čigar nastop še visi v zraku, in druščina bodo tako prvič po 323 dneh pozdravili svoje privržence. Seveda, glede na trenutno epidemiološko sliko po svetu, v omejenem številu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Franšiza Heat je v sodelovanju z organizacijo lige NBA sicer vzpostavila strog režim pred vstopom v dvorano, v veliko pomoč pa bodo organizatorjem tudi posebej usposobljeni psi, ki bodo prek človeškega znoja lahko zaznali morebitno prisotnost novega koronavirusa. V kolikor se bo pes pred obiskovalcem usedel, mu bo vstop v dvorano onemogočen, poročajo ameriški mediji. Usposobljeni psi – tako zagotavljajo organizatorji –  lahko zaznajo prisotnost virusa, še preden oseba postane simptomatična, danes piše NBC News.

Nastop Dragića je pod vprašajem zaradi poškodbe dimelj.
Nastop Dragića je pod vprašajem zaradi poškodbe dimelj. FOTO: AP

Kljub vstopu obiskovalci vendarle ne bodo deležni običajnega protokola. V skladu s trenutno politiko vstopov v zaprte prostore bodo morali nositi maske, držati varnostno razdaljo, točenje alkoholnih pijač bo prepovedano, tisti, ki bodo od igrišča oddaljeni manj kot devet metrov, pa bodo morali obvezno opraviti hitri test. Za zdaj še ni znano, kakšno bo točno število gledalcev, jasno pa je, da jih ne bo več kot 2000 oz. 10 odstotkov celotne kapacitete dvorane. 

Dobre izkušnje z omejenim številom navijačev v dvorani imajo že nekatere druge franšize, kot na primer zasedba Houston Rockets, kjer je običajno od 3000 do 3500 navijačev. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Legija 1942
28. 01. 2021 19.43
+1
A v Ameriki majo tudi Kul. Mislim a nihče tam ne protestira proti maskam.
Fržoww
28. 01. 2021 19.39
+4
pa nej se kdo rece da niste levaki bedaki:V kolikor se bo pes pred obiskovalcem usedel, mu bo vstop v dvorano onemogočen, hahaha
Nikdar več
28. 01. 2021 19.16
+1
Takele kužke spustiti v šolo, da vse prevohlja.