Košarka

Finale vzhodne konference prvič v zgodovini brez prvih dveh, zato pa je tu Dragićev Miami

Miami, 14. 09. 2020 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči iz torka na sredo se bo začel finale vzhodne konference lige NBA med Boston Celtics in Miami Heat. Prvič v zgodovini lige v njem ne bo prve ali druge ekipe rednega dela; Boston je izločil branilce naslova Toronto Raptors, Miami pa najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks. Goran Dragić in soigralci so imeli precej lažjo pot do konferenčnega finala oziroma polfinala lige NBA. V dveh serijah so izgubili le eno tekmo. Indiano Pacers so pometli s 4:0, edini poraz z Milwaukeejem pa so doživeli po podaljšku na četrti tekmi.

Goran Dragić in Eric Bledsoe
Goran Dragić in Eric Bledsoe FOTO: AP

Precej več dela in energije je potreboval Boston. Philadelphio je premagal s 4:0, odločitev proti Torontu pa je padla šele na odločilni sedmi tekmi. Za Boston bo to tretji konferenčni finale v zadnjih štirih sezonah, Miami pa je tako daleč nazadnje prišel 2014. Ekipi sta se v tej sezoni srečali trikrat, dva dvoboja so dobili Celtics, oba pred prekinitvijo zaradi koronske pandemije, enega v Orlandu pa Heat. Strokovnjaki napovedujejo zanimiv in izenačen polfinale oziroma konferenčni finale, prednost pa dajejo Bostonu, čeprav ugotavljajo, da bodo košarkarji Miamija vsaj na začetku serije bolj sveži in spočiti, hkrati pa imajo daljšo klop oz. širši nabor igralcev. V končnici so ključni igralci Bostona na parketu preživeli precej več časa. Za primerjavo: Kemba Walker 413 minut - Goran Dragić 312 minut, Marcus Smart 419 - Tyler Herro 291, Jaylen Brown 426 - Duncan Robinson 237, Jayson Tatum 433 - Jimmy Butler 318, Daniel Theis 304 - Bam Adebayo 318. Eden od ključnih trenutkov je lahko povratek Gordona Haywarda v ekipo Bostona. Krilni igralec, ki je imel na dveh letošnjih tekmah proti Miamiju povprečje 22 točk in osem skokov, si je na prvi tekmi končnice poškodoval gleženj, zdravniki pa so mu predpisali od štiri do šest tednov mirovanja. Vmes je zapustil mehurček v Orlandu, k soigralcem pa se je vrnil pred sedmo tekmo s Torontom. Poleg Jimmyja Butlerja, ki ima v končnici povprečje 23 točk na tekmo, proti Milwaukeeju pa se je izkazal tudi v obrambnih nalogah proti MVP rednega dela Giannisu Antetokounmpu, je med ključnimi igralci tudi Goran Dragić, ki ima za seboj eno najboljših sezon v ligi NBA.

Goran Dragić, ki se mu po sezoni izteče petletna pogodba z Miamijem, je v končnici svojo igro dvignil na novo raven. Ima povprečje 21,1 točke, 4,7 podaje in 4,4 skokov.

Statistika Gorana Dragića in Jimmyja Butlerja na petih tekmah z Milwaukee Bucksi v letošnji končnici.
Statistika Gorana Dragića in Jimmyja Butlerja na petih tekmah z Milwaukee Bucksi v letošnji končnici. FOTO: Sofascore.com

Na zahodni obali ZDA manjka en finalist. LA Lakers, ki so s 4:1 odpravili Portland in Houston, čakajo na zmagovalca dvoboja med LA Clippers in Denver Nuggets. Rezultat je izenačen na 3:3, odločilna tekma pa bo prav tako v noči iz torka na sredo po našem času.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
14. 09. 2020 17.15
+3
To bo poslastica, zna bit 7.tekma
Trippin balls
14. 09. 2020 14.53
-9
Finale vzhodne konference prvič v zgodovini brez prvih dveh kar pomeni da ta sezona ni ravno regularna
cekinar
15. 09. 2020 08.16
Zakaj ne?Celticsi so premagali Toronto,Miami pa Milwaukee,je pa res da nosilci,oz. boljše rangirane ekipe niso imele prednosti domačega terena(sistem 2-2-1-1-1).Ja ,prvič v zgodovini se tudi igra playoff na nevtralnem terenu,tako da višje mesto ekipe po rednem delu ne pomeni kake večje prednosti ,so pa večje možnosti za nižjeuvrščene ekipe.