Košarka

Indiana po podaljšku boljša od Miamija

Miami, 21. 03. 2021 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Indiane so še drugič v dveh dneh ugnali Miami Heat. Na Floridi je tokrat odločal podaljšek, v katerem so tehtnico na stran gostov prevesile tri zaporedne trojke. Na koncu je bilo 106:109. Slovenski organizator igre Goran Dragić zaradi poškodbe hrbta ni stopil na parket, vrnil naj bi se na naslednji tekmi.

Statistika tekme Miami Heat – Indiana Pacers
Statistika tekme Miami Heat – Indiana Pacers FOTO: Sofascore.com

Potem ko je Indiana na zadnji tekmi Miami razbila za kar 27 točk (137:110), smo tokrat spremljali bistveno bolj izenačen obračun. Gostje so bili na Floridi v zadnjih minutah rednega dela v boljšem položaju, dve minuti do konca so vodili za šest, a je Erik Spoelstra z nekaj odlično narisanimi akcijami, ki so jih njegovi varovanci znali izkoristiti, poskrbel za podaljšek. 

V izjemno pomembnem napadu je strelsko vlogo zaupal Duncanu Robinsonu, ki je do tistega trenutka trojke metal 1/9, a se je mladi ostrostrelec za zaupanje oddolžil z natančnim metom. Deset sekund pred koncem bi lahko Jimmy Butler domače popeljal v vodstvo, a je zgrešil drugi prosti met, na drugi strani pa je Caris LeVert v zadnji sekundi prav tako zgrešil met za zmago. 

Dodatnih pet minut je bolje odprl Miami, ki je povedel za pet, a je nato Indiana odgovorila s tremi zaporednimi trojkami. Dve je zadel Justin Holiday, po minuti odmora pa eno še Malcolm Brogdon. Po atraktivnem zabijanju Adebaya se je sicer vročica znova vrnila v igro, v zadnjih sekundah pa je imela celo napad za izenačenje. A Spoelstra ni klical minute odmora, Butler pa je trojko preko roke zgrešil, tako da je ostalo pri 106:109. 

Bam Adebayo je bil najboljši strelec Miamija z 29 točkami.
Bam Adebayo je bil najboljši strelec Miamija z 29 točkami. FOTO: AP
Pri Miamiju so tekmo z Indiano sicer začeli Kendrick Nunn, Duncan Robinson, Jimmy Butler, Kelly Olynyk in Bam Adebayo. Goran Dragić je bil sprva – kot smo že vajeni – na klopi, na igrišče pa v nadaljevanju zaradi lažje poškodbe hrbta sploh ni vstopil. Vrnil naj bi se že 24. marca, ko se bo Miami pomeril s Phoenixom. 

V vrstah vročice je bil najbolj razpoložen center Bam Adebayo z 29 točkami, desetimi skoki, tremi blokadami in dvema ukradenima žogama ter asistencama. Ko je bil na parketu, je Miami tekmo dobival za 22. Povsem drugačno statistiko je imel Butler, v čigar prisotnosti je bil Miami slabši za 15 točk, kljub temu pa je veliki prijatelj Gorana Dragića vpisal 21 točk in kar 15 skokov. Velja omeniti še 13 točk Robinsona in 11 Tylerja Herroja

Na drugi strani smo zopet videli sijajno kolektivno predstavo košarkarjev Indiane, pri kateri nihče ni presegel mejo 20 točk, kar sedem pa jih je doseglo dvomestno število. Od tega največ, 17 Domantas Sabonis, ki pa v samem zaključku tekme ni sodeloval zaradi šestih osebnih napak. Litovec je imel tudi 11 skokov in tri ukradene žoge. Prvi center ekipe Myles Turner je dosegel točko manj od Sabonisa, ob tem pobral šest odbitih žog in podelil pet blokad. 15 točk sta vpisala Holiday in Doug McDermott, 13 jih je imel LeVert, po 12 pa Brogdon in T.J. McConnell

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.