Košarka

Miami tudi tokrat brez Dragića do zmage nad Atlanto po podaljšku

Miami, 11. 12. 2019 04.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Miamija so v noči na sredo v izjemno zanimivem dvoboju na domačem parketu American Airlines Arene po podaljšku strli odpor moštva Atlanta Hawks s 135:121. Zasedbi Erica Spoelstre tudi tokrat zaradi poškodbe dimelj ni mogel pomagati izkušeni slovenski organizator igre Goran Dragić. Najboljši strelec v vrstah 'vročice' je bil Kendrick Nunn s 36 točkami.

Da bo to vse prej kot lahek dvoboj za košarkarje Miamija, je pokazala že uvodna četrtina v American Airlines Areni, ki so jo gostje iz zvezne države Georgia kljub dobri igri dvojca De'Andre Hunter - Trae Young izgubili s šestimi točkami razlike (30:36).

Vročica je imela tokrat ob vnovični odsotnosti poškodovanega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića štiri izredno razpoložene košarkarje, ki so presegli mejo doseženih 20 točk. Največ jih je dosegel Kendrick Nunn, ki se je ustavil pri številki 36, toda potrebno je predvsem izpostaviti trojna dvojčka Bama Adebaya in Jimmyja Butlerja. Prvi je 30 točkam dodal še po 11 skokov in podaj, medtem ko je drugi ob 20 točkah zbral še 18 skokov in 10 podaj, kar je bilo bržkone odločilno za 18. zmago v sezoni zasedbe Erica Spoelstre

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Robinson jeziček na tehtnici
Slednji je ob že omenjeni odsotnosti starejšega od bratov Dragić več priložnosti za igro ponudil tudi Duncanu Robinsonu, ki mu je za izkazano zaupanje vrnil z obrestmi. V 43 minutah igre, kolikor jih je Robinson preživel na parketu, je Atlanti nasul 34 točk; z nekaj uspešnimi meti z razdalje je poskrbel za to, da je Miami v zadnji minuti rednega dela dvoboja kljub zaostanku s šestimi točkami razlike (111:117) uspel izsiliti podaljšek, v katerem je povsem prevladoval in zasluženo prišel do nove zmage v sezoni. Moštvo Miamija z 18 zmagami ob le šestih porazih trenutno zaseda visoko tretje mesto v vzhodni konferenci. 

Liga NBA, izid:
Miami Heat - Atlanta Hawks 135:121 (po podaljšku)
(Goran Dragić ni igral zaradi poškodbe).

TEKMA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
11. 12. 2019 09.23
+2
Brez Dragića,... manj je več... ali v čem je poanta?