Košarka

Miami ustavil vodilni Phoenix, poraz Milwaukeeja kljub 43 točkam Giannisa

Phoenix, 09. 01. 2022 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarjem Miamija je na gostovanju v Phoenixu uspelo pripraviti največje presenečenje preteklega večera v ligi NBA, saj so brez prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja prepričljivo s 123:100 premagali prvo moštvo lige. Prvi strelec tekme je bil Tyler Herro s 33 točkami za Miami.

Gosti so na tekmi izenačili rekord moštva s kar 22 zadetimi meti za tri točke, zadeli so 50 odstotkov metov iz razdalje. Kar osem trojk je zadel Duncan Robinson, ki je bil s 27 točkami drugi strelec za Tylerjem Herrojem. Oba sta v igro vstopila s klopi. "Imamo veliko igralcev, ki lahko dosežejo točke, kar pomaga," je ocenil Robinson. "Zadevanje lahko postane kužno. Vsekakor je danes kroženje žoge postalo kužno," je dodal.

Miami je znova igral brez svojega prvega igralca Jimmyja Butlerja, ki je na prisilnem počitku zaradi poškodovanega gležnja. A to ni predstavljalo ovire za 25. zmago moštva (izkupiček 25:15) v tej sezoni, s čimer zasedajo tretje mesto v vzhodni konferenci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami nadzoroval celotno srečanje

Phoenix Suns, kljub porazu še vedno prvo moštvo lige (30:9), so bili v zaostanku od konca prve četrtine, luknja pa se je ob slabšem metu iz igre – le 38-odstotno uspešnem – do konca prvega polčasa še povečala in znašala velikih 21 točk. V drugem polčasu je Miami vseskozi nadzoroval potek srečanja.

Prvi strelec domačih je bil Devin Booker s 26 točkami. "Na tekmo so prišli izjemno sproščeni. Takšni ekipi ne smeš pustiti preveč samozavesti, preveč prostora, da dosežejo lahke koše in se razigrajo," je po tekmi dejal Booker.

Devin Booker (levo, 26 točk) in Tyler Herro (desno, 33 točk) sta bila najboljša strelca svojih moštev.
Devin Booker (levo, 26 točk) in Tyler Herro (desno, 33 točk) sta bila najboljša strelca svojih moštev. FOTO: AP

Odlični Antetokounmpo ni bil dovolj

Na preostalih tekmah večera je odmevala zmaga Charlotte Hornets doma nad prvaki Milwaukee Bucks s 114:106. Za domače moštvo je Terry Rozier dosegel 28 točk, za goste pa tudi 43 točk grškega superzvezdnika Giannisa Antetokounmpa ni bilo dovolj. S tem je Milwaukee zabeležil že tretji poraz na zadnjih štirih tekmah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Indiani je za zmago s 125:113 nad Utahom blestel litvanski center domačinov Domantas Sabonis, ki je postavil osebni rekord z 42 točkami. Memphis je brez prvega igralca Jaja Moranta v gosteh s 123:108 premagal Los Angeles Clippers, Detroit je bil s 97:92 boljši od Orlanda, v Bostonu pa je Jaylen Brown s prvim trojnim dvojčkom kariere (22 točk, 11 podaj, 11 skokov) dvignil domače moštvo nad New York Knicks z 99:75.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po dveh letih in pol se v NBA vrača Klay Thompson

Košarkarji Golden State Warriors, ki so trenutno druga najboljša ekipa v severnoameriški ligi NBA, bodo v noči na ponedeljek lahko računali na branilca Klaya Thompsona. Ta se vrača po dveh težkih poškodbah.

Bojevnike ponoči čaka obračun s Clevelandom, po dolgem času pa bodo lahko računali na Thompsona, petkratnega udeleženca tekme zvezd in trikratnega prvaka NBA z Golden Statom, ki je najprej izpustil celo sezono 2019/20 zaradi strgane vezi v levem kolenu, nato pa je izpustil še sezono 2020/21 zaradi strgane Ahilove tetive.

Verjetno bo vrnitev precej čustvena za vse navijače in člane bojevnikov. Nenazadnje je Draymond Green decembra, ko je Stephen Curry izboljšal rekord Raya Allena po številu trojk, dejal, da je takrat za popolno veselje manjkal le Thompson.

Omenjena trojica je skupaj igrala in osvojila naslove prvaka v letih 2015, 2017 in 2018. Trener Steve Kerr pa je dejal, da bo Thompson ob vrnitvi začel kar v prvi postavi. "Ne bom ga klical s klopi za določeno minutažo. Začel bo," je bil ob koncu prejšnjega leta odločen Kerr, ki ga navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Thompson je zadnjo tekmo v NBA igral 13. junija 2019, in sicer na šesti tekmi finala proti Torontu. V noči na nedeljo bo sicer Dallas Luke Dončića gostil Chicago, Denver pa bo brez poškodovanega Vlatka Čančarja gostoval pri Oklahoma Cityju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maske-so-padle
09. 01. 2022 10.42
in jutri zjutraj bo še Dallas ustavil vodilni Chicago
titomeni
09. 01. 2022 09.42
-1
Ce bi letos kaj stavil v nba bi vse izgubil tako cudna sezona je
JOSEPH HAYDN
09. 01. 2022 10.29
+1
Kaj bi igral kvoto 1,20 na Phonix in bil presenečen da smizgubljaš denar? No jaz se ob takem igranju ne bi čudil
titomeni
09. 01. 2022 21.47
Hipotetično joseph. Pozabi na kvote. Klubi ki so v začetku sezone veljali za favorite niso do sedaj pokazali kej dost, sploh glede na razmerje zmag in porazov. Seveda pa dosti na racun korone in velike odsotnosti igralcev